Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват готовността на Стара Загора за европейски град на спорта в края на август

Античния римски град Августа Траяна в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Проверяващи от европейската комисия ще пристигнат в Стара Загора в края на август, за да инспектират готовността на града да бъде обявен за европейски град на спорта през 2017 г. Това обяви в студиото на Радио Стара Загора заместник кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. 

"Представителите на комисията ще бъдат тук от 20 до 23 август. Все още нямаме информация кои са останалите градове кандидати за приза. Очакваме да разберем това в края на август когато дойдат тук хората, които ще ни проверяват. Според предварителната информация, с която разполагаме обаче още в края на визитата им ще знаем какво е становището им", обясни Красимира Чахова. 

Кандидатурата на Стара Загора за европейски град на спорта през следващата година бе обявена в края на февруари. До края на юни общината изготви спортната програма и обектите, на които ще се проведе тя. Комисията, която ще проверява града е от трима души, официално решението ще бъде обявено през ноември. 

За европейска столица на спорта през следващата година е обявен френският град Марсилия, София получи приза за 2018 г. 

Още за критериите чуйте от Красимира Чахова в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа причини голямо задръстване на АМ "Тракия"

Поредно километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия", съобщават граждани в социалните мрежи. Тапата се е образувала около района на Карнобат, в посока София. „Катастрофа на АМ Тракия, посока София, преди Карнобат на 336км...

публикувано на 04.08.24 в 13:31

Млад мъж, задържан за трфик на хора, загина при опит за бягство от РУ Димитровград

В Димитровград задържан за трафик на хора 32-годишен мъж е скочил от 3 етаж на РПУ и е починал. Инцидентът е станал малко след 05.00 часа, когато задържаният, от град Стамболийски е скочил от прозореца на ареста, който се намира на последния етаж...

публикувано на 04.08.24 в 13:20

Съдът в Стара Загора освободи шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности

Състав на Окръжния съд в Стара Загора не остави под стража нито един от шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности, които бяха задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП)...

публикувано на 04.08.24 в 10:21

Митрополит Киприан отслужи Божествена света литургия в Потопената църква

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в Потопената църква „Св. Иван Рилски“ край яз. „Жребчево“.  Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през 1965..

публикувано на 03.08.24 в 18:25

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила близо 3 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат. Последната среща за реализацията на третия..

публикувано на 03.08.24 в 16:35

Затруднено е движението край Николаево заради катастрофа, има загинал

Мъж на 49 години загина при катастрофа на Подбалканския път в близост до Николаево. Сигналът за инцидента е подаден в 11:45 часа. По първоначална информация сблъсъкът е челен  между товарен автомобил "Мерцедес" , управляван от 33-годишен мъж и лек..

публикувано на 03.08.24 в 13:00

В Ямбол отново набират доброволци за овладяване на пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното..

публикувано на 03.08.24 в 10:54

Катастрофа с ранени край Стара Загора

Трима души пострадаха при катастрофа между два автомобила на пътя между старозагорските села Ястребово и Бъдеще, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен в 17 часа. Ранени са водачът на единия автомобил и спътниците му - жена и дете,..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от 05.08.2024г. до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети Патриарх..

публикувано на 02.08.24 в 17:37

Локализиран е пожарът край Ракитница, пътят е отворен за движение

Пожарът край Старозагорското село Ракитница е локализиран, няма опасност за населените места. Това съобщи за Радио Стара Загора старши инспектор Михаил Михов от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.  Сигналът..

публикувано на 02.08.24 в 17:01