Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински социален фонд ще заработи в Свиленград

Местната власт създава общински социален фонд. Вече е изготвен проект за правилник, публикуван на страницата на Община Свиленград. До края на месеца гражданите могат да правят предложения за промени по него. През бъдещия фонд ще се набират средства от дарения от хазартна дейност за социални дейности и услуги. В граничния град работят четири казина и няколко игрални зали. В близко бъдеще предстои да отворят врати нови четири казина- информира сътрудникът на Радио Стара Загора Елена Митева. Според българското законодателство техните собственици не плащат местни данъци








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Енергийната комисия прие решение за придобиване от държавата на дълготрайни активи на "Мини Марица-изток"

Енергийната комисия прие на извънредно заседание проект на решение, с което се предвижда придобиване от държавата на дълготрайни активи на "Мини Марица - изток". На министъра на енергетиката се възлага да предприеме всички необходими законови мерки във..

публикувано на 25.09.24 в 23:03

Борисов: Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ

Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ за да изпълни обещаното в кампанията, заяви в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов. Той обяви сигурността и образованието като основни приоритети, а за енергетиците от "Марица-изток" каза, че парите..

публикувано на 25.09.24 в 21:13
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова преди тегленето на жребия за номера в бюлетината на партиите и коалициите.

Изтеглиха номерата в бюлетината за гласуване

В Централната избирателна комисия бяха определени чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване между партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите на 27 октомври. Стана ясно, че "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ) ще се..

публикувано на 25.09.24 в 16:57

По-малко кандидати за депутати в Ямболско

Намалява броят на кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 27 листи в районната комисия са включени 135 имена, докато на изборите през юни, претендентите са били 153. По 33 кандидатите ще се борят  за..

публикувано на 25.09.24 в 16:55
Община Казанлък

Подменят осветлението в 14 казанлъшки села

Община Казанлък спечели финансиране по предложение за изпълнение на инвестиция „Рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление на община Казанлък – Етап 2. Изпълнението му ще осигури енергийна ефективност на..

публикувано на 25.09.24 в 16:47

Трудова борса в Стара Загора срещна над 600 търсещи заетост с работодатели

Повече от 600 посетители - безработни, работещи с желание да сменят работното си място и студенти посетиха трудовата борса, която организира днес териториалното подразделение на Агенцията по заетостта в Стара Загора. Събитието изпълни Общинска спортна..

публикувано на 25.09.24 в 15:47

Стара Загора е петият град в Европейската мрежа на автентични градове

В съвместен информационен ден Община Стара Загора и Патентното ведомство на Република България представиха проекта „Европейска мрежа за автентични градове“. Целта на събитието е запознаване на широката общественост със същността на европейската..

публикувано на 25.09.24 в 15:46
Община Стара Загора

Община Стара Загора разкрива четири нови социални услуги

Община Стара Загора има готовност да създаде четири нови здравно-социални услуги, предназначени за пълнолетни хора с психични разстройства или физически увреждания. Предложението за нов ангажимент към уязвимите групи е направено от кмета на..

обновено на 25.09.24 в 15:27

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, стана ясно след публикации в публичното пространство. Причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата...

публикувано на 25.09.24 в 15:01

Тротинетките в Стара Загора ще се движат с 5 км в час

Повече от 105 точки ще бъдат разгледани на предстоящата утре сесия на общинския съвет в Стара Загора. Днес групата съветници на ГЕРБ даде информация за част от предложенията. Общинските съветници на ГЕРБ ще подкрепят предложените от..

публикувано на 25.09.24 в 13:39