Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мевлют Чавушоглу: Австрия е столица на радикалния расизъм

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Австрия е център на радикалния расизъм. Турският първи дипломат също определи като грозни изказванията на канцлера на Австрия Кристиан Керн за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС.

Австрийският канцлер би трябвало първо да погледне собствената си държава. Една от тенденциите е, че расизмът е враг на човешките права и ценности, а в днешно време Австрия е столица на радикалния расизъм, заяви Чавушоглу в телевизионно интервю.

В сряда Керн заяви, че иска да инициира дискусия между европейските държавни лидери са спирането на преговорите заради пропуски в демокрацията и икономиката в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Димитър Ганев: Всяко споразумение с Турция досега не беше нищо повече от купуване на политическо време

В днешното издание на „Европа преди новините“ ще погледнем към актуалното състояние на подписаното през месец март споразумение между ЕС и Турция за мигрантите и бежанците. През тази седмица председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призна, че..

публикувано на 06.08.16 в 12:05

Щайнмайер: Отношенията на Германия с Турция след неуспешния опит за преврат са обтегнати

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че отношенията на страната му с Турция след неуспешния опит за преврат са обтегнати и че на практика няма основа за дискусии в момента. Причината е възгледът на Анкара, че Германия не..

публикувано на 05.08.16 в 07:19

Според австрийския канцлер преговорите на ЕС с Турция са "дипломатическа фикция"

Австрийският канцлер Кристиан Керн определи по-нататъшните преговори за членство на Турция в Европейския съюз като дипломатическа фикция . Той заяви това в интервю за австрийска телевизия и допълни, че на неформалната среща на върха на Евросъюза на 16..

публикувано на 04.08.16 в 16:04