Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кенаров: Всичко при Тръмп е един огромен театър

Тръмп е перфектният кандидат за кампания, която е много повече риалити шоу, отколкото политика, смята журналистът

Изборът на Доналд Тръмп е съдбоносен не само за Америка, но и за света, за Европа, за сигурността в Европа. Тръмп не спечели тези избори на базата на своя сила, талант или морал, а по-скоро заради слепотата на Демократическата партия. Този коментар направи в предаването "Хоризонт до обед" журналистът Димитър Кенаров:

Слепотата на политическия естаблишмънт доведе до победата на Тръмп. Това е едно натрупване с десетилетия, игнорирането точно на тези американци от средните щати. Тръмп спечели в традиционно демократически щати.

Кенаров сравни днешния ден с новината за избора на Тръмп с песента за края на света такъв, какъвто го познаваме. По думите му, Хилари Клинтън не е успяла да се свърже с хората, които са скрити за американския социален живот и се чувстват изхвърлени от системата:

Тръмп наистина беше перфектният кандидат за една подобна кампания, която е много повече риалити шоу, отколкото истинска политика и той много ясно осъзна как да играе тази игра.

Доналд Тръмп е продукт на този естаблишмънт, който представлява Хилари Клинтън. Вотът не е срещу нея, а срещу системата, гласи още анализът на Кенаров.

Тръмп повдигна много важни теми и реални въпроси и най-важният от тях е за връзката между политиката и корпоративния бизнес, отбеляза журналистът, който проследи отблизо предизборната кампания в САЩ:

Гласоподавателите игнорираха сексисткия и расисткия му език и се закачиха за този тип послания: че Вашингтон трябва да се промени, че има корумпирана връзка между политика и бизнес. Но Тръмп е най-лошият човек, който трябваше да повдигне тези добри въпроси.

Според Димитър Кенаров, реално много хора са се срамували да кажат, че ще гласуват за Тръмп, а сега истината излиза наяве.

Всичко при Тръмп е един огромен театър. Не знаем кое у него е автентичен човешки център, добави той.

Цялото интервю можете да проследите в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!