Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ферарио Спасов: Играчи от школата биха могли да се подготвят с нас през зимата

| обновено на 10.11.16 в 16:50

Новият треньор на "Берое" Ферарио Спасов ще се опита да включи играчи от школата на "зелено-белите" в първия състав за предстоящата зимна подготовка. Това обяви наставникът в обширно интервю за Радио Стара Загора. "Вече се срещнах с директора на школата Емил Атанасов. Ако трябва да съм обективен обаче не сме влизали в детайли какво точно може да се ползва от там. 

Сега обаче е трудно това да стане, защото разполагаме с голяма група футболисти, в момента на щат се водят 30 души. За първи път попадам на работа с такава голяма група, която с течение на времето може би ще се редуцира. Така ще може да се освободят точно тези места и тези минути за момчетата, които да тренират и ако покажат качества да влязат и да играят. Но не на всяка цена. 

Естествено, това е най-голямото желание и на хората в града, и на ръководството. Но в тази голяма група в момента нямам правилен ход. Имаме го предвид, но първо трябваше да се ориентирам, да се запозная с обстановката. Ще направя всичко възможно и да гледам доста мачове, и да се видя с треньорите от школата, да видя кои са перспективните играчи, да видим какво може да се направи за тях и евентуално по време на зимната подготовка да видим колко момчета могат да дойдат и да почнат да се готвят с нас. Дай боже повече и повече да могат да влязат и да играят", пожела си Ферарио Спасов. 

Той коментира и ситуацията с наставника на тима, играещ в Елитната юношеска група до 15 г.  Съставът, който заема трето място във временното класиране на първенството, се води от Атанас Рибарски. В началото на седмицата обаче стана ясно, че той ще бъде част от екипа, който ще помага на Ферарио Спасов в мъжкия състав. 
"Работа има за всеки и за всички. Неговата основна концентрация ще бъде върху мъжкия отбор. Начина, по който той разсъждава и действа за футбола също ми допада, затова той остана част от моя екип. Това че той води по някакъв начин и тази група, всичко странично мен не ме интересува. Мен ме интересува тук когато сме всички да имаме обща цел. Тя е най-важната и е отбора на "Берое" да се върне там където му е мястото.  Хората, феновете, ръководителите заслужават това. Това е нашата задача, всичко друго е второстепенно", обясни Ферарио Спасов.

Цялото интервю с треньора на "Берое"  Ферарио Спасов чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В ДФК „Шампион“ продължават сътрудничеството с „Динамо“ Загреб

Специалист и играч на ДФК „Шампион“ проведоха едноседмичен стаж в Академията на „Динамо“ Загреб. „Имах възможност да се запозная със структурата, методите и начина на работа“, разказа за радио "Стара Загора“ Костадин Меразчиев, треньор в..

публикувано на 05.09.24 в 10:14

Плувците от „Траяна“ продължават подготовка

Възпитаниците на старозагорския клуб по плуване „Траяна“ продължават тренировките преди новия сезон. Те проведоха два подготвителни лагера край морето. „Лагерите бяха с по-малко натоварване, по-занимателни и развлекателни, но имаше и..

публикувано на 04.09.24 в 14:57

Мирослав Миндев: Днес имаме трудно гостуване на "Спартак" в Пловдив

"Загубихме у дома с 1:3 от тима на "Ямбол". Допуснахме грешки и ни вкараха три попадения. Като цяло мачът вървеше равностойно, но след това нещата не се получиха. Имаме нужда от още време, защото имаме доста млади момчета и тима не е сработен..

публикувано на 04.09.24 в 10:06

Красимир Мечев: Предстоят ни трудни мачове, програмата е много сгъстена

"Постигнахме хубава победа в Нова Загора с 3:1 срещу опитен отбор с традиции в групата. Играчите направиха най-доброто за да вземем трите точки като гости на "Загорец". Сега имаме отложен мач срещу "Розова долина" у дома. Надявам се да продължим..

публикувано на 04.09.24 в 09:05

Георги Каменов: Чака ни още доста работа, не сме обиграни достатъчно

"Отстъпихме в домакински мач на един от добрите отбори в групата - "Гигант" Съединение с 1:3. Имаме още какво да коригираме в тима. Нужно е по-добро обиграване на младите момчета. Знаете, че отбора бе напуснат от доста опитни играчи. Сега ни предстои..

публикувано на 03.09.24 в 11:45

Атанас Апостолов: Чака ни трудно гостуване в Ямбол утре

"Загубихме у дома от тима на "Саяна" Хасково с 1:2 в поредна среща от Югоизточната В група. Те са опитен състав и поведоха с 0:2 още в началото на мача. В края на полувремето вкарахме попадение за 1:2. През втората част тима ни игра добре, но..

публикувано на 03.09.24 в 11:10

Старозагорски бадминтонисти с изяви на европейско ниво

Днес Елица Божилова от СК „Бадминтон – Стара Загора“ заминава за София. Там тя ще проведе кратка подготовка с националния отбор за юноши и девойки до 15 години и в четвъртък ще отпътува за участие в Европейско първенство. В Полша Елица ще..

публикувано на 03.09.24 в 09:40

Успешно представяне на състезатели от „Траяна Триатлон“

Силно се представиха възпитаниците на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“ при участието си в две състезания. Първото от тях бе международно и бе проведено в Русе. „Състезанието бе във формат „Три Триатлон“, поясни пред радио „Стара Загора“..

публикувано на 02.09.24 в 14:33

Живко Желев: Доволен съм от трите точки, но не и от играта

"Победихме в Казанлък, но като цяло не съм доволен от играта ни, особено през второто полувреме. Поведохме с 2:0, а в края на първата част допуснахме попадение във вратата ни. Това сякаш някак повлия на игровото поведение на футболистите ни и през..

публикувано на 02.09.24 в 10:02

"Берое" допусна три гола и получи два червени картона срещу "Хебър"

"Берое" допусна загуба от "Хебър" с 1:3 в среща от седмия кръг на първенството. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари получиха и два червени картона на Франко Минго и Сантиаго Годой, с което напълно затвърдиха лошите впечатления, които оставиха у феновете си..

публикувано на 01.09.24 в 21:16