Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една четвърт от българите са били свидетели на агресия между деца

Снимка: БГНЕС

Една четвърт от пълнолетните българи са били преки свидетели на агресия между деца и юноши, сочи изследване на "Галъп интернешънъл".

Според изследването близо милион и 400 хиляди българи са виждали на живо скарвания, тормоз и сбивания в последните 12 месеца между деца. Мнозинство от българите – 61% твърдят, че в последната една година са попадали на новина, която смятат за фалшива. Това са близо 3 милиона и 300 хиляди души. Сондажът проверява и обществените инстинкти по отношение на някои актуални теми от последните седмици и месеци. Сред реалните проблеми хората виждат този с пътни настилки, тунели и мостове – 88 на сто. 

Проучването на "Галъп интернешънъл" е проведено на 27 и 28 февруари и е със самостоятелно финансиране от страна на агенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кувейт

Борислава Ганева: Подходът при справяне с детската агресия в училищата в Кувейт е индивидуален

Как се справят с агресията при децата в училищата в Кувейт – за това разказва в предаването "12+3" по "Хоризонт" Борислава Ганева – директор на детски програми в американска организация, която работи с учебни заведения там:  При нас е доста..

публикувано на 02.03.17 в 14:51

Улрике Петерман: На все по-малка възраст вече има деца с агресивно поведение

Какво е агресивно поведение при децата и как се проявява разказва в предаването "12+3" проф. Улрике Петерман – автор на книгата "Работа с деца с агресивно поведение": Агресивното поведение е вредата, нараняването на някого другиго или намерението..

публикувано на 02.03.17 в 14:17