Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът създаде временна комисия за НДК

За председател беше избрана Диана Йорданова от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Парламентът създаде временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Предложението на "БСП лява България" беше подкрепено единодушно от 180 народни представители. За председател беше избрана Диана Йорданова от ГЕРБ. Комисията е съставена на пропорционален принцип и ще работи един месец.

До предложението за създаването на такава комисия се стигна, след като в понеделник директорът на НДК Мирослав Боршош беше отстранен от длъжност заради системно неизпълнение на указанията, а ден по-късно беше върнат на поста си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Павлова поискала отстраняването на Боршош заради обществени поръчки

Министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е поискала отстраняването на Мирослав Боршош от поста директор НДК заради обществени поръчки. Това съобщи Павлова преди заседанието на Комисията по външна политика в НС...

публикувано на 28.06.17 в 15:56
Сградата на Националния дворец на културата, където тече основен ремонт по повод предстоящото българско председателство на Съвета на Евросъюза през 2018 г.

"БСП за България" внесе подписка за създаване на временна анкетна комисия за НДК

Депутати от БСП внесоха в деловодството на Народното събрание предложение за създаване на временна комисия, която да разследва финансирането на ремонта на Националния дворец на културата. Под предложението са събрани 50 подписа, обясни Антон Кутев :..

публикувано на 28.06.17 в 15:44
Стоян Мирчев

Стоян Мирчев: Искаме комисия за НДК, защото говорим за огромен корупционен скандал

Целта на анкетната комисия за НДК е да се разбере какво става, тъй като и двете страни говорят за корупция. Така Стоян Мирчев от БСП коментира в предаването "12+3" предложението на Корнелия Нинова за създаването на такава комисия :  Защото една от..

публикувано на 28.06.17 в 13:08
Корнелия Нинова, БСП

БСП иска комисия да разследва промените в НДК, според ГЕРБ няма поводи за съмнения

С декларации БСП и ГЕРБ си отправиха взаимни нападки по два политически казуса от вторник.  Левицата поиска да бъде създадена временна парламентарна комисия по случая "НДК". Социалистите пускат и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде..

обновено на 28.06.17 в 12:39

НДК минава под ръководството на Министерството на културата

Министерството на културата ще упражнява правата на държавата в Националния дворец на културата – основната сграда за европредседателството, което страната ни поема догодина. В момента дружеството е под шапката на министъра за Българското председателство на..

обновено на 28.06.17 в 08:16