Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП: Правителството търси варианти за сграда на европредседателството заради неуредиците около НДК

Снимка: БГНЕС
От БСП твърдят, че заради неуредиците около ремонта на Националния дворец на културата правителството търси други варианти за основна сграда по време на европредседателството. На първото заседание на временната комисия по казуса "НДК" депутатът от левицата Румен Гечев заяви:

Доближаваме средата на юли. Както виждате, НДК е на кота нула. По наша информация, в това няма нищо тайно и е правилно - правителството да търси резервни варианти. По наша предварителна информация, те търсят варианти в Бояна, в Експо центъра, но това ще е един грандиозен провал, ако се окаже така. Дано да не е така, но към момента нямаме основание да бъдем оптимисти за НДК. Ние сега трябва да установим защо се стигна дотук, кой носи отговорност за този батак. В крайна сметка става дума за защита на лицето на България пред ЕС.

От своя страна председателят на временната комисия Диана Йорданова от ГЕРБ отрече да има такава информация да се търсят други варианти за сграда:

Всички усилия са съсредоточени в това ремонтът на НДК в най-забързани темпове да бъде осъществен и ние да домакинстваме там европредседателството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Томислав Дончев

Томислав Дончев: Ремонтът на НДК за целите на Българското председателство сериозно закъснява

Ремонтът на НДК за целите на Българското председателство сериозно закъснява. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" вицепремиерът Томислав Дончев : Относително ниска степен на физическо изпълнение...

публикувано на 06.07.17 в 09:59