Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирена Анастасова: Валери Жаблянов няма за какво да се извинява и да подава оставка

Снимка: БГНЕС

Очевидно поисканата оставка на Валери Жаблянов е реакция на колегите от управляващото мнозинство веднъж като реванш за оставката на г-н Димитър Главчев, и втори път – да не стане така, както ние сме поискали. Не виждам защо г-н Жаблянов трябва да подава оставка. Това каза в интервю за предаването “Преди всички“ Ирена Анастасова, член на ПГ на „БСП за България“ по повод на изразеното мнение на депутата Валери Жаблянов, според което Народният съд е "необходимо и неизбежно правосъдие".

Валери Жаблянов няма за какво да се извинява, беше категорична тя:

Ръководството на партията и ръководството на парламентарната група е преценило това и аз ще се съобразя с решението им. Ако г-н Жаблянов е имал усещането, че е прекалил, може би, той има правото да се извини, но аз не виждам лъжа в това, което е казал. Със сигурност е имало присъди на т.нар. Народен съд, които не са справедливи, и за това ние многократно сме се извинили. 1991-ва година ние официално се извинихме. По колко поводи сме казали, че съжаляваме.

За мен темата се измества. Темата беше „Луковмарш“. Прочитът на неговите думи я измести и може би това беше търсено. Г-н Жаблянов е изключително коректен човек и не би си позволил да напише нещо, което не е негово убеждение, и което не отговаря на историческите факти, добави Ирена Анастасова.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ започва да събира подписи за оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

Парламентарната група на ГЕРБ започва да събира подписи за искане на оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента. Това обяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков . Мотивът за исканата..

обновено на 16.02.18 в 10:00