Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова - във фокуса на новините от седмицата

Снимка: БТА

Новината на седмицата - оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да няма съмнения при сделката с продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Един заместник-председател на Народното събрание по-малко - депутатът от БСП Валери Жаблянов беше отстранен от този пост.

Поредно президентско вето - този път върху промените в Закона за банковата несъстоятелност. Автори на промените са депутати от ДПС, сред които Делян Пеевски. Какви са мотивите на държавния глава Румен Радев и как от Движението за права и свободи посрещнаха ветото можете да чуете в звуковия файл.

Продължават споровете по темата със задълженията към здравни институции от страни-членки на Европейския съюз. Това стана причина здравният министър Кирил Ананиев да поиска оставката на управителя на Националната здравноосигурителна каса професор Камен Плочев. Българският лекарски съюз междувременно взе решение да подпише Националния рамков договор за 2018-а година.

Убийството в столичния квартал „Люлин“ е друга тема от седмицата. Полицията разнищва случай с три момичета на 14,15 и 19 години, които са били държани под ключ от родителите си и никога не са ходили на училище. Историята стана известна, след като 86-годишният им дядо беше открит убит.

Издръжката на живота на човек от четиричленно домакинство вече е малко над 581 лева на месец.

Подробностите по тези и други теми можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!