Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В началото на април започва реконструкцията на надлеза над жп линията в Стара Загора

Реконструкцията на надлеза по бул. „Патриарх Евтимий“ над жп линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора ще започне най-късно в началото на месец април, съобщи главният специалист в отдел „Инвестиции и управление на проекти“ в Община Стара Загора инж. Димитър Ролев.

В рамките на проекта габаритите на пътното платно на булевард „Патриарх Евтимий“ ще бъдат приведени към габаритите на улица трети клас. „Сега имаме ленти за движение, които периодично през два часа се завъртат две на север и една на юг, след два часа – обратно, в зависимост от потока на автомобилите. Това обаче затруднява движението“, обясни инж. Димитър Ролев

"Ще бъдат изградени 4 активни ленти за движение с така наречените колони и 32-метрови стоманобетонни греди и ригелна част с тротоари. В западната част има изградена и велоалея, която ще свърже велоалеята излизаща от булевардите „Цар Симеон Велики“ и „Патриарх Евтимий“ с квартал „Кольо Ганчев“.

Обектът е за 4 300 000 лв. без ДДС, а срокът за изграждане е 270 дни".

По време на ремонта движението ще реорганизирано, поясни още Димитър Ролев:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Програма за 1 юни в Стара Загора

„За децата и с децата“ – празнична програма за  1 юни – Ден на детето в Стара Загора 1 юни /събота/ 10.00 – 12.00 часа, Сцена пред Община Стара Загора Концерт на деца от детски градини 10.00 – 13.00 часа, бул. „М. М. Кусев“ /източно от сградата..

публикувано на 29.05.24 в 10:46

Ден без автомобили в Хасково

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев и служители на администрацията се включиха в инициативата „Ден без автомобили“. Целта на кампанията е да насърчи жителите на Хасково да се придвижват до работните си места по алтернативен начин, без да..

публикувано на 29.05.24 в 09:51

НЧ „Христо Ботев 1874“ в чирпанското село Рупките ще отбележи 150 години от създаването си на 1 юни

Едно от най-старите читалища в България  - НЧ „Христо Ботев 1874“  в чирпанското село Рупките ще отбележи 150 години от създаването си на 1 юни. Празникът ще започне от 18ч. и ще включва различни прояви на Дамския и Детския клубове в читалището, както и..

публикувано на 29.05.24 в 09:30
Росица Матева

ЦИК: Гражданите да се информират за изборните си права

Важно е гражданите да се информират за своите избирателни права. За избор на евродепутати гласоподавателите трябва да имат уседналост поне 3 месеца назад, тоест към 9 март да имат настоящ адрес в страната или в държава членка на ЕС, но това трябва да бъде..

публикувано на 29.05.24 в 09:05

Днес ни очаква дъжд, на места са възможни и градушки

Атмосферното налягане е близко до средното за май - ще се понижава. Днес въздушната маса ще е неустойчива. Още преди обяд в Северна и Западна България, а след обяд и в Горнотракийската низина и по Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 29.05.24 в 06:20

Отделение за продължително лечение на нервни болести разкриха в Котел

Отделение за продължително лечение по нервни болести бе разкрито в Специализираната болница за рехабилитация  на деца в Котел. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева присъства на откриването му. Министерство на здравеопазването отпусна..

публикувано на 29.05.24 в 05:49

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

Изпълнителна агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни..

публикувано на 28.05.24 в 16:27

Отново празник за деца и кучета организират на 1 юни в Стара Загора

"Кучилище Стара Загора", с подкрепата на Община Стара Загора, кани всички деца и родители с любимите им четириноги лаещи приятели на осмото издание на Празник за деца и кучета. Той ще се проведе, по традиция,  на 1 юни от 17.00 ч. в парк "Зелен клин"...

публикувано на 28.05.24 в 16:22

Детски турнир под надслов ,,Футболните отбори срещу агресията“ организират в Стара Загора

Детски футболен турнир с призив - ,,Футболните отбори срещу агресията“, организират по повод Международния ден на детето в Стара Загора. Инициативата е на Местната комисия  за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към..

публикувано на 28.05.24 в 16:16

Наситена спортна програма за Деня на детето в Стара Загора

Предпразнично на 31 май от 9:00 часа, в Спортна зала УСШ ще се проведе турнир по борба за деца „Никола Илчев“. Участие в схватките ще вземат близо 70 деца от цялата страна родени 2013 - 2017 г. Организатори са СК по борба „Берое“ и Община Стара Загора...

публикувано на 28.05.24 в 16:12