Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Доцент Румен Драганов: За казуса с дискотеките в Слънчев бряг е виновен министърът на туризма

„От средата на юни се очаква да започне активният летен туристически сезон по Южното Черноморие. Така освен културния туризъм в градска историческа среда, който привлича много туристи в страната, атрактивна дестинация ще станат и морските ни курорти“, коментира за Радио Стара Загора доцент Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Според него за казуса с дискотеките в Слънчев бряг проблемът е в министъра на туризма, който е издал неправомерни удостоверения за нощен бар, в разрез със Закона за черноморското крайбрежие.

Доцент Румен Драганов добави, че очаква запазване на тенденцията за ръст в черноморския и културния туризъм, като отбеляза, че миналата година страната ни е била посетена от над 11 600 000 чужденци.Още от категорията

Водите на р. Марица в днешния ден не съдържат опасни вещества

В норма са пробите, които са взети днес по течението на р. Марица между Димитровград и Симеоновград, където вчера след водопой умряха 29 крави, обяви за радио Стара Загора областният управител на Хасково Стефка Здравкова. 48 населени места в..

обновено на 28.07.20 в 16:11
ТЕЦ Варна

Експерт: „Законодателните промени, засягащи студения резерв, са противозаконни"

„Готвените промени в Закона за енергетиката, свързани с разпределянето на студения резерв , нарушават българското законодателство и право на ЕС“ . За това предупреди в ефира на Радио Стара Загора енергийният експерт Славчо Нейков . Той бе..

публикувано на 23.07.20 в 10:42

От днес пътуваме до Гърция само с отрицателен PCR тест

От 6.00 ч. тази сутрин желаещите да почиват в Гърция български граждани ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест на английски език, като формулярът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника...

публикувано на 15.07.20 в 06:19

Томислав Дончев: Президентът поиска цялата власт

"Вероятно очаквате, след включването отпреди малко на господин президента, огледална реакция. Няма да има огледална реакция! Аз няма да кажа в момента, че правителството иска оставката на президента. Това би ни вкарало в глъбините на още по-тежка..

публикувано на 11.07.20 в 17:20

Детска изложба е подредена в зала "Байер" в Стара Загора

Годишна изложба на общинските школи по живопис, малка пластика и приложни изкуства в Стара Загора ще има, въпреки прекъснатите в началото на март занимания. Тя вече е подредена в изложбена зала „Лубор Байер“ и е отворена за посетители до 15-ти юли. На..

публикувано на 02.07.20 в 07:20
Андрей Новаков

Андрей Новаков: В Европейския парламент предстоят трудни и отговорни решения за възстановяване от КОВИД 19

За първи път в своята история ЕС ще тегли кредит, за да подкрепи държавите членки . В общия бюджет на ЕС за следващия програмен период 2021- 2027 година, 750 млрд. евро безвъзмездно финансиране и дългосрочни нисколихвени кредити, се предвиждат за..

публикувано на 29.05.20 в 07:10

Бал в ефира организира БНР за клас 2020

Най-актуалните хитове и страхотно DJ-парти подготвя Българското национално радио за всички абитуриенти. Балът в ефира на клас 2020 ще започне в 0:20 часа в нощта на 24 срещу 25 май в специално издание на „Нощен Хоризонт“, а всички регионални..

обновено на 24.05.20 в 15:26

Днес отбелязваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

С тържествен молебен в катедралата „Свети Александър Невски“ в София ще бъде отбелязан Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Празничното богослужение ще бъде оглавено от патриарх Неофит. Българското книжовно дружество и..

публикувано на 24.05.20 в 08:17

„Седмица на Европа“ организират в Стара Загора

Международният младежки център към Община Стара Загора провежда онлайн "Седмица на Европа",  посветена на 9 май - Деня на Европа. В рамките на седмицата, младежите от целевата група на Международния младежки център имат възможност да се включат в..

публикувано на 08.05.20 в 14:56

4-ти конкурс за детска рисунка и фотография на тема "Земята, пчелите и хората"

За 4-та поредна година Пчеларско сдружение Бургас и ОД Земеделие Бургас обявяват конкурс за детска рисунка и фотография на тема "Земята, пчелите и хората", посветен на Денят на Земята 22-ри април. Поради извънредното положение в страната, се..

публикувано на 22.04.20 в 13:17