Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на Петия български фестивал по география

| обновено на 20.04.19 в 10:11

600 любители на географията от цялата страна ще вземат участие в откриващият се днес в Стара Загора Пети български географски фестивал. Организатори на събитието, което ще продължи до 21 април, са  Географ БГ, Българско географско дружество, Община Стара Загора, Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Богата и интересна е фестивалната програма на 20 и 21 април с рекордни 21 събития, след които премиера на филм, представяне на нова специалност „Геопространствени системи и технологии“, представяне на книга, студентско състезание, практическо обучение за работа с картографски софтуер, три географски изложби, 10 щанда с географски книги, атласи и сувенири, презентации. Ще гостуват интересни личности, автори на книги за фестивала. Събитията ще се провеждат в залите на Държавна опера, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Художествена галерия, Второ основно училище „П. Р. Славейков”, в кафенета и бистра в неформална среда. Днес ще се проведат четири предфестивални прояви, посветени на местната общност, съобщи за радио Стара Загора основният организатор Димитър Желев от Географ БГ и  преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“:Още от категорията

Чирпанлии честват 136 години от Съединението и Деня на града си

Шести септември започна с тържествена сесия на Общинския съвет в Чирпан, посветена на Съединението на България и Деня на Чирпан. В празничното си слово пред общинските избраници, председателят Иван Станчев припомни думите на министър-председателя на..

публикувано на 06.09.21 в 14:45

Три основни проблема са поставили производители от секторите „Свиневъдство“ и „Птицевъдство“ пред министър Кирил Петков

Три основни проблема са поставили производители от секторите „Свиневъдство“ и „Птицевъдство“ пред министъра на икономиката Кирил Петков на организирана по тяхно настояване среща, която се проведе вчера. Това съобщи за Радио Стара Загора Димитър..

публикувано на 31.08.21 в 16:08
Кирил Петков

Свиневъди и птицевъди търсят помощ от министъра на икономиката Кирил Петков

През последните месеци производители от секторите „Свиневъдство“ и „Птицевъдство“ алармираха няколкократно за кризата, пред която са изправени в момента. Поради липса на мерки за разрешаване на сложната ситуацията обаче и с пореден опит да бъдат чути..

публикувано на 30.08.21 в 18:37

В Стара Загора за трети път посрещнаха Чудотворната икона на Пресвета Богородица Скоропослушница

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, придружен от Негово Високопреподобие архимандрит Атанасий Султанов, протосингел на Западно- и Средноевропейския митрополит Антонийи и свещенослужители от епархията, посрещнаха за трети път..

публикувано на 28.08.21 в 20:13

Master of Art за първи път в Стара Загора

Откриването на фестивала за документално кино, посветено на изкуството, който трябваше да започне на 26-ти август в Стара Загора се отлага за 29-ти август. Предвидено е прожекциите да са на открито в двора на Къщата на Архитекта, а прогнозата..

публикувано на 26.08.21 в 10:00

В казанлъшкото село Копринка избират кмет на 3-ти октомври

Президентът Румен Радев насрочи частичните избори за кмет на казанлъшкото село Копринка за 3-ти октомври. Указът на държавния глава е от 12-ти август и е обнародван в държавен вестник на 17-ти август.  В момента временно длъжността кмет изпълнява..

публикувано на 18.08.21 в 16:41

Нов албум представя експозицията на музея в Стара Загора

Нов книжен водач за експозицията на Регионалния исторически музей ще бъде издаден до месец и половина, увери директорът на културната институция Петър Калчев. Финансирането от близо 17 хиляди лева е спечелено по проект към Министерството на..

публикувано на 16.08.21 в 14:03

Допълнителни 120 млн. евро в подкрепа на малки и средни предприятия

Европейската комисия одобри изменението на шест оперативни програми за Европейския фонд за регионално развитие  и Европейския социален фонд в България, Италия, Испания, Унгария и Германия в рамките на REACT-EU за общо 2,7 милиарда евро. В България..

публикувано на 12.08.21 в 14:56

ИТН няма да подкрепи трети мандат

Трети мандат ще има със сигурност, защото така е по Конституция, но ИТН няма да го подкрепи. Това заяви Филип Станев от "Има такъв народ". „Ако тази опция се случи, тя ще бъде без нас“, каза Станев, визирайки участие на ИТН в кабинет, формиран от..

публикувано на 12.08.21 в 11:20

ИТН напусна пленарната зала

Престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, ние сме решение на проблема, но това явно ще се случи на следващите избори. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев. Вълчев обяви, че цялата..

публикувано на 12.08.21 в 09:31