Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стара Загора е домакин на Петия български фестивал по география

| обновено на 20.04.19 в 10:11

600 любители на географията от цялата страна ще вземат участие в откриващият се днес в Стара Загора Пети български географски фестивал. Организатори на събитието, което ще продължи до 21 април, са  Географ БГ, Българско географско дружество, Община Стара Загора, Второ ОУ „Петко Рачов Славейков“ и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Богата и интересна е фестивалната програма на 20 и 21 април с рекордни 21 събития, след които премиера на филм, представяне на нова специалност „Геопространствени системи и технологии“, представяне на книга, студентско състезание, практическо обучение за работа с картографски софтуер, три географски изложби, 10 щанда с географски книги, атласи и сувенири, презентации. Ще гостуват интересни личности, автори на книги за фестивала. Събитията ще се провеждат в залите на Държавна опера, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Художествена галерия, Второ основно училище „П. Р. Славейков”, в кафенета и бистра в неформална среда. Днес ще се проведат четири предфестивални прояви, посветени на местната общност, съобщи за радио Стара Загора основният организатор Димитър Желев от Географ БГ и  преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“:Още от категорията

Не се налагат по-строги мерки срещу разпространението на Covid-19

Не се налагат по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус в страната, увери министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на пресконференцията на Националния оперативен щаб (НОЩ). Според него трябва да се спазва контролът за изпълнение..

публикувано на 08.10.20 в 12:14

Автобусите в Ямбол тръгват по ново разписание

От 18 септември, петък, автобусите от вътрешноградския автобусен транспорт в Ямбол тръгват по разписанието от новата транспортна схема, приета на заседание на Общински съвет  Ямбол на 13 август. При съставяне на новата транспортна схема е взето..

публикувано на 16.09.20 в 18:27

Локализиран е пожарът до хасковското село Александрово

Положението с пожарите в страната е почти овладяно. Това обобщи директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов в сакарското село Равна гора, община Свиленград. Николов отбеляза овладяването на три огнени стихии. Продължават гасителните действия..

обновено на 02.09.20 в 11:40

Временна организация на движението за провеждане на Маратон "Стара Загора 2020"

Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка с провеждане на Маратон „Стара Загора 2020“, за осигуряване на безопасност и спазване на реда за организиране и провеждането му на 30.08.2020 г. Стартът на Маратон Стара..

публикувано на 27.08.20 в 14:00

От БСП-Стара Загора изпратиха сигнал до здравния министър и прокуратурата

От БСП-Стара Загора изпратиха сигнал до здравния министър и до прокуратурата, във връзка с жалба на граждани, недоволни от оказаната им спешна медицинска помощ в областния град. Социалистите се надяват за извършване на прецизна проверка и предприемане на..

публикувано на 27.08.20 в 13:51

Започват засилени проверки на територията на природния парк "Странджа"

Засилен ще е контролът на територията на природния парк /ПП/"Странджа". От днес започват съвместни проверки на всички отговорни институции. Решението за това е взето от директора на парка по време на среща с представители на държавните горски стопанства в..

публикувано на 27.08.20 в 10:02

Проект на Тракийски университет е одобрен за финансиране от МОН

Проект „Greenanimo“ на Тракийски университет е класиран на второ място и одобрен  за финансиране от МОН чрез Национална програма „Европейски научни мрежи“. Това съобщи проф. Светлана Георгиева от Аграрния факултет.  Проектът ще получи 50% от..

публикувано на 27.08.20 в 09:10

Министър Емил Димитров и зам.-главният прокурор Десислава Пиронева ще проверят сигнали за загробени пестициди в село Яворово

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров заедно със заместник-главния прокурор Десислава Пиронева днес ще проверят на място два оценени като едни от най-рисковите складове у нас със стари пестициди, намиращи се в землището на село Яворово, община..

публикувано на 27.08.20 в 09:02

Община Ямбол ще подпомогне лечението на две деца

С кампанията „Подай ръка – спаси живот“ община Ямбол ще подпомогне лечението на две деца с 3 000 лв. Инициативата продължава 12-та година. Средствата в кампанията  постъпват от продажба на коледни картички и рисунки на децата в гр. Ямбол, много..

публикувано на 27.08.20 в 08:28

Протестно автошествие отново тази вечер в Стара Загора

Фейсбук групата „Стара Загора иска оставка“ организира днес протестно автошествие.  Сборният пункт е в 18:30 на паркинга на Езерото. Автошествието ще премине по улиците на града и ще приключи в района на летище Стара Загора. Инициаторите, с чувство за..

публикувано на 27.08.20 в 08:17