Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поради слабото участие кампанията по почистване на Казанлък ще продължи до 29-и април

През почивните дни казанлъчани освободиха домовете си от близо 3 тона стара битова техника и около 15 тона битови отпадъци, но поради слабото участие кампанията по почистване на града ще продължи и през идната седмица.

Под мотото „Заедно да направим Казанлък още по-приветлив и красив. Включи се и ти!“ в Казанлък се проведе традиционната кампания на Общинатаза пролетно почистване на града, отново посветено на Деня на Земята.

Община Казанлък благодари на малкото активни граждани, които се възползваха от улеснението за извозване на отпадъци и разчистиха домовете си. На 12 места в  различни части на града бяха обособени пунктове за изхвърлянето на едрогабаритни, текстилни отпадъци, както и електротехника, излязла от употреба. На всички пунктове бяха на разположение за съдействие на гражданите представители от звено “Екоконтрол“ и ОП „КД и ПИС“. Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ продължава да извозва събраните през деня отпадъци.

"Останалите жители на Казанлък приканваме да почистят мястото, където живеят в навечерието на Великден!", призовават от общината.

Изкупуване на електрическите и електронни уреди, излезли от употреба битова електроника – телевизори, радиоапарати, компютри и др. извършва „Елтехресусрс“ АД, които с обаждане на телефон 080014100 изпращат мобилна група на адрес.

Едрогабаритните твърди битови отпадъци (стари мебели) и излезли от употреба битови електроуреди (печки, хладилници, перални и др.) приема фирма „Монамур 6“ООД, село Копринка.

Жителите на Казанлък могат целогодишно сами да разчистват своите едрогабаритни отпадъци като ги извозват до Претоварната станция, до старото сметище на града, която работи и в събота до обед.

На тел. 0431 63 880 казанлъчани могат да поръчват на Общинското предприятие по чистота контейнер за едри строителни отпадъци и старо домакинско обзавеждане, като заявки се приемат от понеделник до петък, от 08,00ч. до 17,00 ч., уточняват от общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски обекти неправомерно върху общински терени

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти..

публикувано на 19.08.24 в 18:09

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният..

публикувано на 19.08.24 в 15:36

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20