Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен в Старозагорска и още 18 области

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за 19 области в страната на 24 юни. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Благоевград, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Велико Търново, Габрово и Русе. През следващото денонощие ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Сумарни количества валеж за денонощието на места до 30 – 35 л/кв. м, локално и повече. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОИК не взе решение по казуса Янко Янков

Общинската избирателна комисия на Стара Загора не успя да вземе решение по казуса с прекратяване пълномощията на общинския съветник Янко Янков. Бяха подложени на гласуване два проекта на решение - за предсрочно освобождаване на Янков и за..

публикувано на 08.05.24 в 18:39

Започват безплатни имунизации срещу коклюш на бременни жени

От 9 май 2024 г . започва извършването на препоръчителна имунизация срещу коклюш на бременни жени с документиран период на бременността между 27-а и 36-а гестационна седмица включително. Имунизацията е еднократна и ще се извършва с..

публикувано на 08.05.24 в 17:23

Село Михайлово е село с бъдеще

 Голямото някога село Михайлово и днес се гуши кокетно в хълмиста местност в старозагорското поле сред зеленина, засети поля и цветя по дворовете. Голямото някога село, известно със своята гара, открита лично от цар Борис III И СВОИТЕ 30-ина кръчми и..

публикувано на 08.05.24 в 17:21

Още седмица до крайния срок за подаване на документи за лаборатория "Без корени"

Остава още седмица, в която се приемат  заявки за участие в XIII Творческа лаборатория „Без корени“ с художествени ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов. Темата на предстоящата лаборатория е свързана с  изследването  пътя на..

публикувано на 08.05.24 в 16:58

Тракийски университет организира Фестивал на знанието

За четвърта година се проведе Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет Стара Загора.  Домакин на събитието беше централният булевард “Цар Симеон Велики”  в  пространството пред парк Пети октомври.  В 12 отделни шатри бяха..

публикувано на 08.05.24 в 16:42

Нова маркировка ще привлича вниманието на пешеходците

Министерството на вътрешните работи води статистика за настъпилите пътно-транспортни произшествия на територията на страната. Според една такава за първото тримесечие на 2024 година на територията на област Стара Загора са станали 78 инцидента . 30..

публикувано на 08.05.24 в 16:10

Над 20 водещи фирми от региона участваха в проведената в Стара Загора трудова борса

При изключителен интерес премина проведената днес трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда в Стара Загора. В нея участваха над 20 фирми от областта и региона.Те обявиха 320 свободни места, основно в областта на..

публикувано на 08.05.24 в 15:55

Контрабандни надуваеми лодки, използвани и за трафик на мигранти, задържаха митничари на "Капитан Андреево"

Общо девет недекларирани надуваеми лодки и три механични помпи бяха задържани на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" при проверки, част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници",..

публикувано на 08.05.24 в 13:14

При голям интерес премина безплатното измерване на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация за ямболски пенсионери

При голям интерес премина кампанията, по време на която възрастни хора имаха възможността безплатно да измерят своята кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта) в пенсионерския клуб в комплекс „Хале“ до блок 7 в Ямбол...

публикувано на 08.05.24 в 13:03

В село Долно Сахране сформираха танцов състав „Загорче”

Село Долно Сахране вече си има танцов състав, който носи емблематичното име „Загорче“. Той е сформиран към Народно читалище „Иван Вазов – 1881“ и вече има първата си покана за международно участие, съобщи за Радио Стара Загора ръководителят на..

публикувано на 08.05.24 в 12:53