Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва информационна кампания, свързана със сърдечната недостатъчност

В 1З града у нас започва информационна кампания, свързана със сърдечната недостатъчност. Инициативата е на Дружествата на кардиолозите в България и на Института за здравно образование. По данни на НЗОК от началото на тази година диспасеризираните с това опасно заболяване са близо 153 350 души. Само в област Стара Загора те са 7 868. Информационната кампания има за цел да запознае хората с рисковите фактори, със симптомите и лечението на сърдечната недостатъчност. В пенсионерските клубове на Стара Загора вече има брошури с данните за заболяването, а всяка организация на възрастни хора може да заяви материали и на единния номер на кампанията: 070010126 (на цена на градски разговор), всеки делничен ден от 10 до 16 ч.

2/3 от смъртните случаи у нас се дължат на сърдечно-съдовите заболявания, каза за Радио Стара Загора един от водещите специалисти-кардиолози д-р Владимир Желев.

Още от категорията

Работи се по поддръжката на стадион "Севтополис" в Казанлък

През миналата седмица приключиха ремонтните дейности на тренировъчното игрище на стадион “Севтополис”, където са ремонтирани съблекалните и баните на футболистите. В момента вървят и ремонтни дейности по асфалтиране и изграждане на паркоместа пред..

публикувано на 15.07.20 в 11:45
Клиника по инфекциозни болести в УМБАЛ

Трима пациенти с коронавирус са хоспитализирани в Инфекциозна клиника в Стара Загора

Шест са новите случаи на Ковид-19 за област Стара Загора за последното денонощие, отчита Единният информационен портал. Три от тях са хоспитализирани в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Служителка на ОДЗ 2 “Снежанка” в Казанлък не..

публикувано на 15.07.20 в 09:16
Георги Гьоков БСП

БСП внася днес вот на недоверие в Парламента на тема корупция

БСП внася днес вот на недоверие в Парламента на тема корупция. Това ще се случи в 13.00 ч., когато парламентарната група ще внесе в деловодството на Народното събрание искането. До момента е имало 4 вота на недоверие от страна на опозицията в..

публикувано на 15.07.20 в 08:25

Хасковско сдружение приключи проект за включване на ромски деца в образователния процес

Хасковското сдружение „Шанс и закрила“ успешно приключи проект за подкрепа за пълноценното включване на ромски деца в образователния процес. В продължение на почти две години организацията бе ангажирана в тези дейности.  Инициативата акцентира върху..

публикувано на 15.07.20 в 08:21

Иванка Сотирова бе избрана за зам.- председател на Постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт към Националното сдружение на общините в България

В началото на тази седмица Иванка Сотирова, заместник кмет в Стара Загора бе избрана за зам.- председател на Постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт към Националното сдружение на общините в Република България.  На..

публикувано на 15.07.20 в 07:05
Археологическите разкопки в Никополис ад Иструм са финансирани от Министерството на културата

Край ямболското село Стройно започнаха археологически разкопки

От началото на юли започнаха  археологическите разкопки в близост до ямболското село Стройно. Проучванията се извършват под ръководството на проф. Даниела Агре и директорът на музеят в Елхово Христо Христов, предаде кореспондентът на Радио Стара Загора..

публикувано на 15.07.20 в 06:48
Улица „Раковски“ и сградата на Община Ямбол

Протестиращи се събраха в Ямбол с искане на оставките на Борисов и Иван Гешев

Протестиращи се събраха за поредна вечер пред сградата на общината в Ямбол. Организаторите са категорични, че няма да се откажат докато правителството и главния прокурор не подадат оставка.  Групата от протестиращи беше по- молбройна в сравнение с..

публикувано на 15.07.20 в 06:43
Община Сливен

Три протеста срещу правителството в Сливен

Два граждански и един политически протест на Обединение Демократична България се проведоха тази вечер в Сливен с искане за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите и от трите фракции се сляха в едно..

публикувано на 15.07.20 в 06:40

Антон Андонов: „Бъдещето на летищните територии е в модерна индустриална зона“

„За да има Стара Загора перспектива в следващите 50 години, час по-скоро трябва да стартираме изграждането на голяма индустриална зона върху терените, които са част от Летище Стара Загора.“ Това заяви пред Радио Стара Загора общинският съветник на..

публикувано на 15.07.20 в 06:12

Служителка от детска градина в Казанлък с положителен тест за Covid-19

В ОДЗ 2 “Снежанка” в Казанлък е установена служителка с положителна проба за Ковид-19, съобщават от РЗИ - Стара Загора. За случая здравната институция е сезирана от община Казанлък. Жената е настанена в Старозагорската болница УМБАЛ “Проф. д-р Стоян..

публикувано на 14.07.20 в 21:09