Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изложба „490 години от построяването на стария мост на река Марица“ показва Музеят в Свиленград

Изложба „490 години от построяването на стария мост на река Марица“ ще бъде открита от 18.00 часа в Исторически музей-Свиленград, предаде сътрудникът ни Елена Митева. Събитието е част от културната програма, съпътстваща честването на празника на града, който е на 5-ти октомври. Старият мост е част от културно-историческото ни наследство с национално значение. Построен през 1529 година, това архитектурно съоръжение продължава да свързва хората от двата бряга на реката. Елена Митева допълва с още информация в звуковия файл.
Още от категорията

Джазът се завръща в Стара Загора

След едногодишно прекъсване, традиционният Джаз форум Стара Загора тази година ще се проведе в обичайното си време – втория уикенд на юни (10, 11 и 12 юни). Програмата вече е готова. Това съобщи заместник-кметът по култура Милена Желева. "На античната..

публикувано на 14.04.21 в 11:20

Коста Каранашев: Амбицията ни е да създадем Възрожденска академия на Раковски

Цялата година в Котел ще бъде посветена на делото и живота на Георги С. Раковски. Това каза за Радио Стара Загора Коста Каранашев, кмет на Котел. Амбицията ни е да създадем Възрожденска академия на Раковски, каза още градоначалникът и допълни, че..

публикувано на 14.04.21 в 10:21

Жълт код за опасни явления в 14 области на страната

Жълт код за опасни явления е в сила за 14 области на страната. Предупреждение за силен вятър важи за 9 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив и Пазарджик. За областите Плевен, Габрово, Ловеч и Велико..

публикувано на 14.04.21 в 09:25
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Нямам амбиции свързани с централната власт

Изборните резултати не са изненадали кмета на Стара Загора Живко Тодоров. В интервю за Радио Стара Загора той сподели, че е предвидил фрагментиран и труден Парламент. „Има такъв народ“  получи висок резултат, защото това е партия, която не е..

публикувано на 14.04.21 в 09:15

Финансират три археологически проучвания в Хасковско

Националният археологически институт с музей при БАН финансира проект за научно-изследователска работа на материали, открити на обект „Глухите камъни“. Ръководител е известният археолог доц. д-р Георги Нихризов, който от години проучва скалния..

публикувано на 14.04.21 в 08:05
Г.С. Раковски

Искат 14 април да стане официален празник на Георги Стойков Раковски

Днес в Котел, родния град на Георги Стойков Раковски, ще бъде отбелязана 200-годишнината от неговото рождение, чествания ще има още в София и още 6 града – Велико Търново, Карлово, Пловдив, Сливен, Раковски и Панагюрище.  Основоположник и пръв..

публикувано на 14.04.21 в 06:00

2944 са новите случаи на коронавирус, 3995 са оздравелите

2944 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 16 242 теста през последното денонощие. Положителни са малко над 18% от направените проби, показват данните в Единния информационен портал. 127 са починалите с COVID-19, 3995 са оздравелите...

публикувано на 14.04.21 в 05:34

Започва пръскане на тревните площи срещу кърлежи в Ямбол

Община Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подходящи метереологични условия, информират от администрацията...

публикувано на 13.04.21 в 17:27

До края на май завършват велоалеите в Сливен

Изграждането на велоалеите в Сливен трябва да завърши до края на месец май, прогнозира заместник-кметът Стоян Марков, след като в социалните мрежи отново се появиха снимки с дупки по алеята и предизвикаха недоволство сред гражданите. Проектирането и..

публикувано на 13.04.21 в 16:59
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров

Емил Димитров: Няма опасност от преливане на яз. "Копринка"

Министерството на околната среда и водите очаква обилно снеготопене в следващите дни. Това обяви при проверката си на язовир "Копринка" в Старозагорска  област министър Емил Димитров.  „Няма опасност от преливане на язовир Копринка“,..

публикувано на 13.04.21 в 15:59