Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фолксваген отлага окончателното решение за завода в Турция

Снимка: БГНЕС

Фолксваген (Volkswagen) е отложил окончателното си решение за строителството на автомобилен завод в Турция на фона на международните критики срещу военната операция на страната в Северна Сирия и опасенията от възможни неблагоприятни последици за репутацията на компанията. Това пише германският вестник "Ханделсблат", цитиран от Ройтерс. "Следим ситуацията с голяма загриженост", е посочил пред вестника говорител на германския концерн. Публикацията в електронното издание на "Ханделсблат" е от късно вчера. По-рано този месец Фолксваген учреди свой филиал в западната турска провинция Маниса, като уточни, че все още е във финалните етапи от преговорите и не е взел окончателно решение за завода, припомня Ройтерс.


Още от категорията

Гледаме любими куклени спектакли онлайн

„ Гледайте любими спектакли онлайн“. С тази покана Държавен куклен театър Стара Загора започна излъчването на виртуални постановки. Тази вечер от 19.30 часа ще можем да гледаме новата онлайн премиера на Държавен куклен театър Стара Загора „Птица“,..

публикувано на 26.03.20 в 09:50

Две досъдебни производства в Стара Загора срещу двама мъже, нарушили домашната карантина

Във Второ РУ - Стара Загора вчера са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.355 от НК срещу двама мъже - на 40 и на 38 години. Те не са изпълнили предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени..

публикувано на 25.03.20 в 11:14

Отворен телефон за жителите на общините Стралджа и Болярово

Много общини обявиха отворени телефони, във връзка с регистрираните случаи на COVID-19, още преди въвеждането на извънредно положение в страната. Последвалите решения на Народното събрание и издадената заповед от Министерството на здравеопазването, в по-..

публикувано на 19.03.20 в 15:44
Снимка: prosveta.bg/

Издателство „Просвета“ пуска безплатни онлайн уроци и електронни учебници за учениците от 7 клас

Издателство „Просвета“ пуска безплатни онлайн уроци и електронни учебници по български език и литература и по математика за 7. клас заради извънредната ваканция. Днес в 14 часа започна и първият от тези уроци по български език на тема "Съвместна употреба..

публикувано на 11.03.20 в 14:30

Изследванията на децата, настанени в инфекциозното отделение в Стара Загора, ще бъдат готови в рамките на днешния ден

Нямаме информация децата да са били в контакт с лица, които са били болни или такива от високорисковите райони. Това заяви за Радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев - изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора, по повод..

публикувано на 10.03.20 в 08:53

Има леко увеличение на респираторните заболявания в област Стара Загора

Наблюдаваме съвсем леко увеличение на респираторните заболявания в област Стара Загора, но като цяло обстановката е спокойна. Това каза за Радио Стара Загора Д-р Таня Перчемлиева - Директор дирекция "Надзор на заразните болести". До края на месец март ще..

публикувано на 02.03.20 в 15:21

В болницата в Раднево работят само двете отделения за долекуване

Болницата може да се каче, че не работи и е вярно, че ни е казано да се изписват хората и да си отиват, каза за Радио Стара Загора Иванка Георгиева от отделението за продължително лечение и рехабилитация към МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ - гр. Раднево...

публикувано на 02.03.20 в 14:52
Снимка:
kazanlak.com

Над две хиляди души искат държавата да участва в откупуване на Стайновата къща в Казанлък

В началото на тази година стана ясно, че къщата е обявена за продан срещу сумата от 500 хиляди евро поради невъзможността на собствениците да я поддържат. Точно тази продажба разбуни духовете в Казанлък и в социалните мрежи се организира петиция, в която..

публикувано на 02.03.20 в 11:06

42 деца във възраст до 3 години ще бъдат консултирани в Стара Загора в рамките на кампания „Логопеди с добро сърце“

От втори до осми март за трета поредна година кампания „Логопеди с добро сърце“ за безплатни консултации с водещи специалисти логопеди. През тази година кампанията се фокусира върху необходимостта от ранно откриване на нарушенията и навременното..

публикувано на 02.03.20 в 08:53

Инициативата „Един Живот Разлика“ днес в Стара Загора

Днес от 15 часа в Заралаб ще се състои инициативата „Един Живот Разлика“ . Целта на проекта е да се намерят пресечните точки между различните поколения, който днес са разделени основно от технологиите, каза за Радио Стара Загора Даниел Неделчев -..

публикувано на 29.02.20 в 10:10