Мъгла затруднява видимостта в прохода Шипка

Намалена е видимостта до 50 метра в прохода Шипка заради мъгла. За това информира дежурният в Областно пътно управление Стара Загора Пеньо Пенев. Времето в старопланинския проход е облачно, температурата е 4 градуса, а настилката мокра. Движението през Шипка се осъществява без ограничения. Пътната обстановка в останалата част от областта е нормална:Още от категорията

Поетът Димитър Никифоров представя четвъртата си стихосбирка "Сол в календара"

Поетът Димитър Никифоров ще представи четвъртата си стихосбирка „Сол в календара“ днес от 18.00 часа в Къща-музей „Гео Милев“ в Стара Загора. Роден във врачанското село Крушовица, той от 20 години живее и работи като заварчик в София. Поетът..

публикувано на 10.12.19 в 08:59

Ивайло Клисуров: Няма опасност за нарушаване на екоравновесието заради Африканската чума по свинете

Няма опасност от нарушаване на екоравновесието заради отстрелването в по-големи количества на диви прасета у нас, породено от заразното заболяване Африканска чума по свинете. Това коментира за предаването „Репортер“ на Радио Стара Загора Ивайло..

публикувано на 10.12.19 в 08:44

Мъгла затруднява движението на прохода Шипка

Заледена, но обработена е пътната настилка на прохода Шипка на територията на област Стара Загора. Видимостта там е намалена до 100 м поради мъгла. Това съобщи за Радио Стара Загора дежурният в Областното пътно управление Пеньо Пенев. Движението се..

публикувано на 10.12.19 в 07:43

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин"

Сдружение "Самаряни" връчи за девети пъти наградата "Добрият самарянин". Събитието тази година премина под мотото „Добротворството непременно ще дойде, няма да закъснее“. Номинациите получени през цялата 2019 г. бяха шест. Наградата на общността тази..

публикувано на 10.12.19 в 06:24

Благотворителна изложба в помощ на болните от муковисцидоза откриха във фоайето на община Стара Загора

Над 200 рисунки  участват във вторият етап от благотворителния конкурс под надслов „Нарисувай мечта“, съвместно организиран от Асоциация „Муковисцидоза“ и с подкрепата на Фондация „Искам бебе“. Инициативата е в подкрепа на болните от муковисцидоза у..

публикувано на 09.12.19 в 23:51

Клуб "Отворено общество" посреща Нова година с 3 нови проекта

Клуб „Отворено общество“ посреща Новата 2020-та година с 3 нови проекта, стана ясно от днешната информационна среща, организирана от координатора по проектите Лена Драголова и партньорите от Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Проектът..

публикувано на 09.12.19 в 17:18

Областният управител на Ямбол върна 20 решения на ОбС „Тунджа“

За ново обсъждане върна 20 от решенията на Общински съвет „Тунджа“ областният управител на Ямбол Димитър Иванов. Това са двадесет от общо двадесет и трите разгледани точки и решения на втората редовна сесия на Общински съвет от 27 ноември 2019 г.,..

публикувано на 09.12.19 в 16:59
Живко Тодоров

Живко Тодоров: Ако не вдигнем "такса смет" инвестиционната програма ще бъде орязана с 2 млн. лв.

Ако съветниците не подкрепят предложението за увеличението на „такса смет“ на община Стара Загора ще трябва да режат от други пера в бюджета, които няма да могат да бъдат изпълнявани . Това обясни в интервю за Радио Стара Загора кметът на общината..

публикувано на 09.12.19 в 16:53

След пет години възстановяват дигата на Тунджа край село Зимница

Вече се работи по проекта за изграждане на дига на река Тунджа при мъглижкото село Зимница. Преди пет години селото бе частично наводнено, а придошлите води на реката отнесоха част от защитните насипи, заради което областна управа Стара Загора..

публикувано на 09.12.19 в 15:47

Касова бележка от 55 ст. донесе на старозагорка 50 000 лева печалба от НАП

Жителка на Стара Загора ще посрещне Коледните празници с 50 000 лева по-богата, след като името й бе изтеглено на случаен принцип днес в Лотарията с касови бележки на Национална агенция за приходите.  Неделина Колева спечели голямата награда в..

публикувано на 09.12.19 в 15:43