Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БК Берое загуби гостуването си на Академик Бултекс

Мъжкият баскетболен отбор на Берое отстъпи при гостуването си в Пловдив на Академик Бултекс 99 с 91:63 . Старозагорци направиха много слаби първи десет минути, след които изоставаха с цели 20 точки. Загубата бе втора за "зелените" от началото на сезона. 

Любо Минчев заложи в началото на Реджър Дауъл, Остин Прайс, Антъни Уокър, Евгени Василев и Станислав Ваклинов. И в този двубой капитанът на Берое Александъ Янев отново не успя да участва в срещата поради контузия. Първите 2-3 минути на срещата бе напълно равностойно. В този период Антъни Уокър от старозагорци се отчете с цели 6 попадения. Високият американец буквално бе неудържим от защитата на Академик. За съжаление на многобройните си фенове, пропътували разстоянието до Пловдив, беройци просто спраха да вкарват. Само за около минута и половина тимът на Академик успя да отвори преднина от 7 точки преди Любо Минчев да вземе първото прекъсване в мача. То обаче не донесе никаква промяна в представянето на „зелените“. След много тежки финални 5 минути на частта при 30:10 дойде и гонгът за край на периода.

Беройци опитаха с по-агресивна игра в защита да стопят изоставането още преди почивката, но успеваемостта в офанзивен план просто липсваше. При 35:20 за Академик последва кратка серия от безответни точки за домакините, които увеличиха преднината на Бултекс на 21 пункта. Любомир Минчев направи няколко промени, но картината не се промени особено. След размяна на няколко точки и за двата отбора и неуспешни последни стрелби, почивката дойде при 46:27.

Видимо разочаровани от случилото през първата част беройци излязоха пределно мотивирани да променят развоя на мача. След две успешни атаки обаче късметът и точността на старозагорци отново изневериха. Същевременно добрата стрелба на Бултекс от зоната на трите точки продължи да запазва дистанцията между двата отбора. Нова поредица от попадения на Уокър обаче върна надеждите на многобройната „зелена“ агитка в залата. На серията на Берое бе сложена точка след прекъсване, поискане от старши треньора на Академик. Веднага след подновяването на играта домакините реализираха поредната си тройка в мача. Берое обаче показа, че желанието за обрат е живо. В рамките на 180 секунди старозагорци стопиха изоставането до 12 точки. В крайна сметка Бултекс успя да отбележи в заключителните секунди и третата част завърши при 63:49 в тяхна полза. 

Надеждите на беройци за нещо повече в срещата бяха прекършени още в самото начало на последната част. Страхотната успеваемост на Бултекс от зоната на трите точки продължи с нова сила. Домакините отново възстановиха аванса си от 20 точки, а след нови две тройки и дори го увеличиха до 23. В заключителните минути Берое опита да направи загубата по почетна, но усилията на отбора не дадоха резултат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ямбол може да се гордее с поредни успехи в спортните танци

Клуб по спортни танци „Тандем“ завоюва поредни успехи за Ямбол след участието си в междунардни турнири. Състезателната двойка Джузепе Ло Джудиче и Матилде Модести спечели шампионската титла в латиноамериканските танци на ECDS Европейска купа..

публикувано на 11.10.24 в 16:09

108 участваха в турнири по тенис на маса

В старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ бе проведен традиционния турнир по тенис на маса, посветен на Денят на Стара Загора 5 октомври. „Участваха 108 състезатели“, съобщи пред радио „Стара Загора“ Ангел Гюзлев, състезател от клуба домакин..

публикувано на 11.10.24 в 14:42

Красимир Мечев: Хубава победа в Асеновград, но теренът бе много тежък

"Трудна победа в Асеновград, но теренът бе ужасен и не можеше да се играе нормален футбол при такива условия. Реализирахме победния гол за 1:0 в 80-та минута, имахме и още възможности. Благодаря от сърце на моите гладиатори, както бих нарекъл играчите..

публикувано на 11.10.24 в 10:32

Живко Желев: Доволен съм от успеха ни в Карлово, мислим вече за "Локо" Горна Оряховица

"Взехме победата в Карлово след победа над местния "Левски" с 2:1. Набързо още първите 15-тина минута на срещата поведохме с 2:0, а домакините върнаха един гол около 35-та минута на мача. През втората част диктувахме събитията на терена, но направихме..

публикувано на 10.10.24 в 16:41

Ямбол ще отбележи спортен вековен юбилей с атлетическа лига

Събитията по повод 100 години лека атлетика в Ямбол ще бъдат открити със състезанието Атлетическа лига GO!KIDS!, което ще се проведе на обновената писта в Градски стадион „Тунджа“. Спортното мероприятие е насочено към младежи и девойки и се..

публикувано на 10.10.24 в 16:10

Атанас Апостолов: Готвим се за сериозен сблъсък в мача за купата срещу "Струмска слава"

"Изиграхме хубав мач в междинния кръг в сряда срещу "Атлетик" Куклен и победихме с 3:0 у дома. След загубата ни в Свиленград смятам, че отборът ни игра много по-силно и напълно надиграхме съперника си. Дори пропуснахме още възможности и победата можеше..

публикувано на 10.10.24 в 13:42

Силно представяне на състезатели от „Загора Данс“

Три двойки по спортни танци от клуб „Загора Данс“ са в Словения за участие в силен турнир. „Антон Стоянов и Зефира Стоянова, Стилиян Станеви   Роси Михалева и Себастиян Стойчев и Александра Недялкова ще танцуват в своите възрастови групи, по..

публикувано на 10.10.24 в 09:38

Втори успех за „Берое Стара Загора“

В среща от Адриатическата лига женският „Берое Стара Загора“ гостува на „Студио Загреб“ и постигна втора победа за това издание на турнира. Възпитаничките на Албена Хубенова надделяха с 65:53 точки. През първото полувреме старозагорки изоставаха в..

публикувано на 09.10.24 в 22:39

Шампионски титли извоюваха представители на бадминтона

Утре започва Откритият шампионат на Германия по бадминтон за юноши и девойки до 17 години. В него ще се изяви възпитаникът на СК „Бадминтон – Стара Загора“ Теодор Митев. „Той е за първа година в тази възрастова група и догодина остава в нея, а..

публикувано на 09.10.24 в 14:07

Тони Русев: Очаквам оспорвана Балканиада по бридж в Стара Загора

"Днес официално бе дадено началото на Балканиадата по бридж в нашия град - Стара Загора. В рамките на два дни, днес и утре ще бъде проведено това състезание. Участват 16 отбора, като чуждите тимове са 9. От тях 4 от Румъния, 2 от Сърбия, по 1 от Турция,..

публикувано на 09.10.24 в 11:43