Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Станислав Дечев: Бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран

Проекто бюджетът на община Хасково за 2020 година е балансиран, коментира за Радио Стара Загора кметът на града Станислав Дечев. В капиталовата програма са заложени средства за изграждане и ремонт на улици в града и в селата на общината. Един милион лева в капиталовата програма са предвидени за изграждане на два междуселски пътища. Очаква се до два месеца да бъде избран проектант и изпълнител за градския парк  в района на Дома на народната армия.

По-висока такса смет ще заплащат в Хасково през 2020 година, което според Станислав Дечев ще осигури повече средства за подобряване чистотата в града и малките населени места. С цел оптимизиране на сметопочистващата дейност ще бъде реформирано общинското предприятие "Екопрогрес".

 В областта на социалната политика Дечев увери, че с 30 % в бюджета е увеличена субсидията за подпомагане дейността на  пенсионерските клубове. За първи път тази година общината ще финансира със сто лева, за пет дни, отдиха на възрастните хора в общината.

Една от амбициозните цели на общинското ръководство е задържане на младите хора в общинския център и по-малките населени места, с провеждане на определени политики. Една от тях е месечната таксата в детските градини да остане 1 лев.

Ще продължи обновяването на образователната инфраструктура в общината. За целта са предвидени средства за създаване на нови спортни площадки в училищата и обновяване на съществуващата спортна база.

Запазва се размера на субсидията за развитие на общинския спорт. В тази връзка общината предвижда и нови методики на финансиране на спорта и спортните бази в града.

За нуждите на общинското предприятие „Тролейбусен автотранспорт“ общината осигурява пет електроавтобуса по спечелен европроект. Те ще обслужват две от линиите на градския транспорт. Целта на инвестицията е и подобряване чистотата на въздуха.

В новия бюджет са заложени средства за изграждане на общински център за контрол чрез видеонаблюдение. За целта ще бъдат закупени допълнително видеокамери, за по-ефективно управление и контрол на реда в целия град и осигуряване безопасността на гражданите. По темата интервю на Зорница Семерджиева със Станислав Дечев в прикачения файл:
Още от категорията

Увеличава се делът на българите в Англия, които планират връщане у нас

До края на януари над 156 000 български граждани са кандидатствали по схемата за уседналост във Великобритания. Според британската статистика българите с английски паспорт са между 15 и 20 000. Българските граждани, които търсят информация и планират..

публикувано на 16.02.20 в 11:50

Лъчезар Динев: Икономиката на Китай не функционира заради коронавируса

Китайската икономика не функционира от два месеца. Според разпространена днес информация драстично расте броят на заразените и жертвите на смъртоносния коронавирус в азиатската държава. Това  прави ситуацията в региона още по–напрегната, коментира..

публикувано на 13.02.20 в 16:43

Трябва да се уреди проблемът с изграждането на заслони в националните паркове

Туризмът в България не е достатъчно добре организиран. Не се полагат грижи за хората, които самостоятелно, неорганизирани от туристическите дружества предприемат еднодневни излети в планината, коментира за Радио Стара Загора председателят на..

публикувано на 12.02.20 в 14:12

Румен Леонидов: Вярата ни е дадена за вечни времена!

Гост на предаването „Моята неделя“ на 9 февруари 2020 година бе поетът, писател и журналист  Румен Леонидов. Акцентът в разговора с Румен Леонидов бе книгата му „Покаяние Господне“, която наскоро /на 28 януари т.г./ бе представена и в Стара Загора. Румен..

публикувано на 10.02.20 в 14:22

Хасковски алпинисти изкачват 6 от първенците на Балканския полуостров

Членовете на Алпийски клуб „Аида“ при едноименното туристическо дружество в Хасково планират да изкачат планинските първенци на 6 балкански страни. Инициативата е  посветена на 60-години от създаването на клуба. При първата експедиция хасковските..

публикувано на 08.02.20 в 09:47

Оливие Маркет: Въглищните мощности са важни за България

САЩ подкрепят усилията на България в борбата й с корупцията. Това е и един от приоритетите в работата на посланик Херо Мустафа. Това заяви в пространно интервю за БНР Оливие Маркет , президент на Американската търговска камара в България (AmCham). В..

публикувано на 06.02.20 в 16:16
leda_mileva-bgnes_2

Тя остави дълголетно, богато творчество и огромна обществена дейност

С тържествена вечер в Столичната библиотека и представяне на книги, издавани през последните години нейни книги, ще бъде почетена 100-годишнината от рождението на поетесата и преводач Леда Милева. До края на февруари или началото на март е предвидена..

публикувано на 05.02.20 в 09:59

Политолог: „Президентът прави опит да се позиционира като пазител на държавността“

„Държавният глава Румен Радев има силен съюзник в лицето на българското общество за битката, която поема. Макар по същество президентската институция да не разполага с особени правомощия, тя е една от малкото институции у нас, която се ползва с..

публикувано на 04.02.20 в 16:40

Увеличава се броя на болните от остри респираторни заболявания

Почти двойно са увеличили болните от остри респираторни заболявания в региона за предходната седмица, съобщи за радио Стара Загора Таня Перчемлиева - -  Директор дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ Стара Загора.  Според нея, това увеличение..

публикувано на 03.02.20 в 15:13

България трябва да гарантира работата на енергийните мощности във въгледобивните райони

България трябва да положи максимум усилия, за да гарантира работата на енергийните мощности във въгледобивните райони на страната, с разумни мерки и срокове, коментира за радио Стара Загора Таско Ерменков, заместник-председател на Постоянната комисия..

публикувано на 03.02.20 в 15:00