Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Александър Христов:

Трябва да сме абсолютно безкомпромисни към публичните обиди и клевети към журналистите

Александър Христов
Снимка: Ани Петрова

Трябва да сме абсолютно безкомпромисни към публичните обиди и клевети към журналистите. Това заяви в коментар за Радио Стара Загора доц. Александър Христов – експерт по политическа комуникация и анализатор.

„Със сигурност трябва да сме абсолютно безкомпромисни от тук нататък. Включително да се предприемат и съдебни действия. Имаше идеи, че Валери Симеонов трябва да бъде подведен под отговорност, така и трябва да бъде. Като граждани трябва да отстояваме правата си включително и информационните си права“, заяви доц. Христов.

По думите му подобен тип агресивно говорене и недопустимо поведение беше позатихнало, но сега отново започва да се показва. Според доц. Христов това се дължи на няколко причини.

„Едното е желанието на част от политиците и хората е да се позиционират като бабаити, които смятат, че по този начин ще привлекат вниманието на аудиторията и второто, което е по-неприятно, и дано не е тенденция, е някакво усещане за безнаказаност, което някои публични личности имат“, смята експертът по политическа комуникация. Той определи реакциите на журналистическата гилдия  като абсолютно еднозначни, че това е недопустимо поведение.

„Проблем е, че хората изразяват съгласие или несъгласие с подобно поведение, но са все по-малко склонни да предприемат някакви активни действия в защита на свободата на словото“, допълва доц. Христов. 

Още от категорията

Художествена галерия "Димитър Добрович" представя изложбата "Спасена въздушност"

Художествената галерия „Димитър Добротович“ в Сливен представя съвместната изложба „Спасена въздушност“ на Албена Щениовска – Еглофф и Илиян Урумов. Откриването е днес от 17:30 часа в „Узунова къща“. Пред Радио Стара Загора Илиян Урумов съобщи, че ще..

публикувано на 14.05.21 в 14:31

2 107 лева са събраните средства за ремонт на църквата в Розово

2 107 лв. са събрали  жителите на с. Розово за ремонта на църквата си „Св. Великомъченик Димитър“ от пролетния благотвоорителен базар в селото. Инициативата е подета от младия кмет Венцислав Колев, според който “в днешните трудни дни на пандемия,..

публикувано на 14.05.21 в 13:47

20 513 са ваксинираните жители на област Сливен

От началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 до 13 май включително в област Сливен са ваксинирани 20 513 души. От тях 7 707 души са получили и втора игла, с което е завършен имунизационният процес, съобщиха от Областния кризисен щаб. В област..

публикувано на 14.05.21 в 13:29

Община Казанлък патентова уникалния Празник на розата

С регистрация на марка №133543 Община Казанлък получи патент за уникалния Празник на розата. По инициатива на Кмета Галина Стоянова заявяването за патент е с дата 5 август 2014 година. Датата на регистрация е 19 април тази година. Кметът на Община Казанлък..

публикувано на 14.05.21 в 12:50

Общо 1215 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора

16 училища в Стара Загора изпращат тази година свои абитуриенти.  Общо 1215 момичета и момчета ще поемат по пътя на новия живот и реализация Няма завършващи зрелостници в четири учебни заведения - Средно училище „Христо Смирненски“, Средно..

публикувано на 14.05.21 в 11:28

76 лева ще ни струва потребителската кошница тази седмица

След раздвижването покрай Великден, когато имаше раздвижване при цените на дребно, сега имаме едно уравновесяване на пазара и цените, обясни Владимир Иванов,председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата: "Като цяло имахме една промяна..

публикувано на 14.05.21 в 11:26

Експерти от Министерството на земеделието проверяват фермата за норки в Маджерито

Експерти от Министерството на земеделието и храните са на проверка във фермата за Норки край село Маджерито, чийто съсобственик е бизнесменът Иван Ангелов. От фирмата отказаха достъп до фермата на представители от неправителствената организация, по чиято..

обновено на 14.05.21 в 10:57

Кметът на Раднево: Виновни сме всички

От вчера общинската болница в Раднево спря приема на пациенти. От няколко месеца лечебното заведение почти не функционира, защото работят само 2-3 отделения. Два са вариантите - да бъде финализирана приватизацията на болницата и Медицинския център в..

публикувано на 14.05.21 в 10:55

Искра Михайлова: Гражданите да бъдат активни участници в работата на ОбС

Възможност гражданите на Стара Загора да правят предложения и становища по въпроси от компетентността на Общинския съвет, които представляват обществения интерес. Това инициира като точка, която ще залегне в дневния ред на предстоящата в края на месеца..

публикувано на 14.05.21 в 09:58

Казанлък избира Царица Роза тази вечер

Тази вечер ще се проведе 53-ият конкурс спектакъл „Бал на розата“ за избор на Царица Роза. Короната ще си оспорват 21 момичета от града на розите. Конкурсът е сред основните прояви на Фестивала на розата от 70-те години на 20-ти век, чието начало е..

публикувано на 14.05.21 в 09:05