Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Доц. Александър Христов:

Трябва да сме абсолютно безкомпромисни към публичните обиди и клевети към журналистите

Александър Христов
Снимка: Ани Петрова

Трябва да сме абсолютно безкомпромисни към публичните обиди и клевети към журналистите. Това заяви в коментар за Радио Стара Загора доц. Александър Христов – експерт по политическа комуникация и анализатор.

„Със сигурност трябва да сме абсолютно безкомпромисни от тук нататък. Включително да се предприемат и съдебни действия. Имаше идеи, че Валери Симеонов трябва да бъде подведен под отговорност, така и трябва да бъде. Като граждани трябва да отстояваме правата си включително и информационните си права“, заяви доц. Христов.

По думите му подобен тип агресивно говорене и недопустимо поведение беше позатихнало, но сега отново започва да се показва. Според доц. Христов това се дължи на няколко причини.

„Едното е желанието на част от политиците и хората е да се позиционират като бабаити, които смятат, че по този начин ще привлекат вниманието на аудиторията и второто, което е по-неприятно, и дано не е тенденция, е някакво усещане за безнаказаност, което някои публични личности имат“, смята експертът по политическа комуникация. Той определи реакциите на журналистическата гилдия  като абсолютно еднозначни, че това е недопустимо поведение.

„Проблем е, че хората изразяват съгласие или несъгласие с подобно поведение, но са все по-малко склонни да предприемат някакви активни действия в защита на свободата на словото“, допълва доц. Христов. 

Още от категорията

Пътуващата изложба "Цветове" гостува в Хасково и Ивайловград

Изложба, показваща две култури в пограничните райони на България и Турция – Ивайловград и Кешан, носеща името „Цветове“ гостува на Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково. Изложението показва картини и фотоси на сгради,..

публикувано на 01.12.20 в 11:19

В Стара Загора организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора

По инициатива на кмета на Община Живко Тодоров продължава доставката на продукти от първа необходимост, храна и лекарства на самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни граждани. Доставките се извършват от служителите на Социалния патронаж..

публикувано на 01.12.20 в 10:57

Глобалната инициатива Щедрият Вторник се провежда за четвърти път в България

Първи декември е датата, на която през тази година за четвърти път в България ще се проведе световната инициатива Щедрият Вторник. Тя цели да популяризира дарителството и да провокира хората да подкрепят различни каузи и възниква като контрапункт..

публикувано на 01.12.20 в 09:30

Астероид ще премине опасно близо до Земята

Днес около 10.47 часа българско време, скоро открития астероид от тип Аполо, с размери между 4,5 и 10 метра, ще премине близо покрай земята. Астероидът ще премине на разстояние около 50 500 километра от планетата. „ Явлението не крие..

публикувано на 01.12.20 в 09:29

От КТ Подкрепа настояват за компенсаторно обучение за децата в детските градини

До дни ще излезе едно припомнящо писмо до Общините за това, че общините трябва да организират компенсаторно обучение за децата в детските градини, които да не губят изцяло връзката с педагогическото взаимодействие, което се случва и в редовна учебна..

публикувано на 01.12.20 в 09:04
прохода

Спокойна е пътната обстановка в Старозагорска област

Спокойна е пътната обстановка в Старозагорска област тази сутрин. Няма затворени пътища и въведени ограничения на движението, съобщава дежурният в Областно пътно управление Стара Загора Иван Иванов. На прохода Шипка пътната настилка е заснежена и..

публикувано на 01.12.20 в 08:45

На огневия комплекс "Батмиш" край Сливен започнаха планирани стрелби

На огневия комплекс "Батмиш" край Сливен през декември ще има планирани стрелби. Това съобщиха от отдел "Сигурност и управление при кризи" към община Сливен. Ученията са започнали от днес и ще продължат през дните 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 и..

публикувано на 01.12.20 в 08:41

Какво време ни очаква през декември?

Тази година декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, това каза за Радио Стара Загора Анастасия Кирилова – синоптик в Националния институт по хидрология и метерелогия при БАН. « За северните райони на страната е 0..

публикувано на 01.12.20 в 06:30

Агенцията по храните в Стара Загора с проверки за Никулден

Засилени проверки стартира от днес ОД на БАБХ Стара Загора. Ще бъдат проверявани обекти, предлагащи риба и рибни продукти във връзка с наближаващия християнски празник Никулден. Това разкри за Радио Стара Загора д-р Радка Манолова - началник-отдел..

публикувано на 01.12.20 в 06:10

БСП-съветниците предлагат: В Казанлък без такса смет и в настоящия локдаун

БСП предлага да се освободят от плащане на такса смет фирмите, които вследствие на настоящите пандемични мерки са преустановили своята дейност в община Казанлък за периода от 27-ми ноември до 21-ви декември т.г. Предложението бе внесено в местния..

публикувано на 30.11.20 в 17:27