Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад в цените на основните продукти

Владимир Иванов
Снимка: Емил Николов

Към момента цената на стоките на основните 27 продукта от потребителската кошница е с 5 лева по-малко от тази от преди две седмици. Това каза за Радио Стара Загора Владимир Иванов - председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. По думите му, на 21 май цената на продуктите е била 85 лева, сега тя е 80 лева, като се очаква понижаване цените на пресни плодове и зеленчуци по време на летния период.

Цялото интервю на Елена Енчева с Владимир Иванов, чуйте в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стара Загора си има " Място за срещи в града"

Стара Загора от днес официално има своето „Място за срещи в града“. Това е изцяло обновеното пространство зад Универсалния магазин. Идеята и реализацията е на Фейсбук групата „С любов за Стара Загора“. Обновеното пространство е емблематично за..

публикувано на 10.10.24 в 15:16

Заради вандали монтират още камери в община Стралджа

Заради зачестили вандалски прояви, в община Стралджа ще бъдат допълнително монтирани камери за видеонаблюдение. Допълнително камери ще бъдат поставени в градския парк „Младост"в Стралджа, както и в село Зимница, решиха общинските съветници. През..

публикувано на 10.10.24 в 13:54

Приемат се заявления за регистрационен номер по избор от СТ 0001 ТМ до СТ 1000 ТМ

От днес започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 0001 ТМ до СТ 1000 ТМ, съобщават от прессцентъра на ОД МВР - Стара Загора.  В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на..

публикувано на 10.10.24 в 13:46

Стартира кампанията „Няма здраве без психично здраве“

Превантивно-информационният център по зависимости в Стара Загора стартира кампания под мотото „Няма здраве без психично здраве“. В рамките й ще се проведе тренинг за психично здраве с участието на ученици от няколко старозагорски училища. Водещ на..

публикувано на 10.10.24 в 13:40

Неизвестни пребиха и ограбиха възрастен мъж от радневско село

Неизвестни лица нападнаха и пребиха с цел грабеж 79-годишен мъж от радневското село Маца. Пострадалият е настанен в Университетската болница в Стара Загора с черепно-мозъчна травма. Престъплението е извършено снощи между 20.30 часа и 21.30 часа...

публикувано на 10.10.24 в 13:17
Снимката е илюстративна

Задържаха две жени, шофирали след употреба на алкохол в Стара Загора

Две жени са задържани за шофиране след употреба на алкохол по улиците на Стара Загора. И двете са управлявали автомобилите си с над 1, 2 промила алкохол във вчерашния ден, което е отчетено с техническо средство.  Задържана е 37-годишна жена, която   по..

публикувано на 10.10.24 в 11:18
Кристина Димитрова

“Детска танцова школа ДС Карибе“ с юбилеен спектакъл

Юбилеен спектакъл подготвят от  "Детска танцова школа ДС Карибе" в Стара Загора. Заглавието на танцовия театър е „Дървото пазител“ и е по повод 10 години от създаването на школата. Премиерата ще се състои на 11 октомври (петък) в Културния..

публикувано на 10.10.24 в 10:05

Световен ден на психичното здраве

Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Той е честван за първи път на 10 октомври 1992 година и стартира като годишна проява на Световната федерация за психично здраве. Психичното здраве е състояние на благополучие, при което..

публикувано на 10.10.24 в 09:26

С обогатен фонд Държавен архив - Ямбол посреща професионалния си празник

С обогатен дарителски фонд посреща професионалния си празник Държавният архив в Ямбол. Наред със събирането на документи продължава и дигитализацията на материалите. В момента усилията на служителите са насочени към дигитализацията на протоколите..

публикувано на 10.10.24 в 08:33

Слънчево и топло време с температури до 29 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°. В планините също ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 10.10.24 в 07:44