Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 души са задържани след акции в Старозагорско, Габрово и Велико Търново

14 души са задържани до момента  при спецакцията, започнала тази сутрин в Старозагорско. Действията на разследващите продължават, обяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Спецакцията се проведе на територията на села от община Павел баня и в градовете  Велико Търново, Габрово и Казанлък, във връзка с организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества.

По-рано днес в старозагорските села Голямо Дряново и Долно Сахране започна специализирана операция с участието на полиция и под прякото ръководство на прокурори от Специализирана прокуратура. Разследващите работят срещу организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотични вещества. Групата действала от началото на 2018 година, съобщи Сийка Милева

"Задържани за 24 часа са 14 лица, като предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения", добави тя.

Извършени са претърсвания в 16 жилища, като в едно от тях са намерени 43 броя банкноти с номинал от 100 евро. Изготвена е справка и заключението е, че става въпрос за неистински парични знаци. Намерени са радиостанции, тапи за заглушаване и множество наркотични вещества.

В друга къща са намерени и иззети таблетки, които са служели за производство на амфетамини. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двойно повече пожари в Старозагорско в сравнение с миналия юли

Почти двойно повече пожари за първите 10 дни на юли отчитат от пожарната в Стара Загора в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на месеца екипите на регионалната дирекция са реагирали на 172 произшествия срещу 95 за 2023 година,..

публикувано на 11.07.24 в 11:31

Електронните услуги на община Стара Загора вече са обединени в една обща страница на сайта

Всички електронни административни услуги на община Стара Загора вече са налични на една обща страница, съобщават от пресцентъра на администрацията.   Голям бутон на главната страница на сайта води потребителите към новия каталог. След електронна..

публикувано на 11.07.24 в 11:26

Фармацевтите в Стара Загора ще обсъдят споразумението с националната здравна каса

Събрание на собствениците на аптеки в Старозагорска област ще се проведе тази вечер от 20 часа в града, съобщи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Ростислав Курдов. Поводът е споразумението между националната здравна каса и аптеките за..

публикувано на 11.07.24 в 11:20

Ива Радева: Доволна съм от свършеното като областен управител на Стара Загора

Единадесет месеца не са достатъчни, за да се водят дългосрочни политики, коментира в студиото на Радио Стара Загора доскорошният областен управител на Стара Загора Ива Радева. След 11-месечен мандат, с решение на Министерския съвет от 3-ти юли, тя бе..

публикувано на 11.07.24 в 11:01

Партията столетница няма друг път, освен обединение

След оставката на лидера Корнелия Нинова, курсът на БСП е към единение.Това каза в студиото на Радио Стара Загора тази сутрин областният лидер на БСП д-р Неделчо Маринов След избора на проф. Атанас Зафиров за изпълняващ функцията председател, процесите,..

публикувано на 11.07.24 в 10:01

Конфликтът между Доган и Пеевски обхвана първия ешелон на ДПС

Депутатът на ДПС от Стара Загора Халил Летифов и Станислав Анастасов от Хасково са сред петимата висши функционери, на които почетния председател на партията Ахмед Доган поиска оставките, заедно с тази на Делян Пеевски, в позиция до медиите,..

публикувано на 11.07.24 в 09:01

Доган поиска оставката на Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на председателя на движението Делян Пеевски, както и на четирима негови заместници. Сред тях са заместник-председателят и депутат от старозагорски регион Халил Летифов , както и друг..

публикувано на 10.07.24 в 20:54

Редица събития в Казанлък отбелязват годишнините от гибелта на Хаджи Димитър и рождението на Апостола

Община Казанлък организира редица събития, с които жителите и гостите на града ще почетат подвига и саможертвата на Хаджи Димитър и четата му и ще се преклонят пред светлия образ на Васил Левски. През целия месец юли ще може да се разгледа изложба..

публикувано на 10.07.24 в 18:19

Полицията в Стара Загора разследва двама мъже за насилие над животни

На видеоклип, разпространен в социалната мрежа, се вижда как двама мъже хвърлят няколко пъти в шадравана „Жабките“ две кучета. Авторката на клипа пише в публикацията си: Въпросните мъже, видимо неадекватни, хващаха двете кучета като чували и ги..

публикувано на 10.07.24 в 16:30

Започна прием на молби за помощи за отопление в Агенцията за социално подпомагане

До този момент за област Стара Загора са подадени 850 заявления за целевата помощ за отопление за сезон 2024/ 2025 година. Това съобщи в студиото на радио Стара Загора Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" - Стара..

публикувано на 10.07.24 в 15:59