Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозагорска фирма с предписания заради случаи на коронавирус

Снимка: БТА

Издадени са били предписания на новозагорска фирма с 450 работници, където има установени с коронавирус, съобщиха от Областния кризисен щаб.
Фирмата е с предписания от РЗИ и ОДБХ за физическа дистанция от 1.5-2 метра между работещите, да се използват бактерицидни лампи за обеззаразяване в производствените помещения; да се извършва естествено проветряване; прането да бъде по метода на химиотермодезинфекцията; транспортните фирми да извършват дезинфекция на превозното средство и използване на 50 на сто от капацитета му; да се избягва струпване на хора по време на почивка.
Общо 59 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени на 23 и 24 юни в Сливенска област от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР. Съставени са общо четири акта за административни нарушения.
Проверките, разпоредени със заповед на областния управител, ще се извършват всекидневно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Иван Арабаджиев

Старият мост в Свиленград ще стане сцена на арт инсталация

Apт инсталация, наречена „Mocт ĸъм бъдeщeтo“, в която Cтapият мocт в Свиленград щe бъдe пoĸpит oт двeтe cтpaни c нaд 1 ĸилометър oт винил, пpeдcтaвлявaщ пpoизвeдeниe нa изĸycтвoтo, щe бъдe oтĸpитa c ĸoнцepт нa 14 ceптeмвpи. Автор на проекта е..

публикувано на 21.08.24 в 17:13

Започват ремонти на пътни настилки и инфраструктура в Стралджа

Започва обновлението на компрометираните пътни настилки в Стралджа и селата в общината.  24 улици ще бъдат основно ремонтирани, но много повече пътища във всяко населено място имат нужда от основен ремонт. Това съобщи за Радио Стара Загора инж. Иван..

публикувано на 21.08.24 в 17:06

„Училище за магьосничества“ на детска студия „Allegra“ в Стара Загора спечели престижна европейска награда

Детско – юношеска студия за сценични изкуства „Allegra“  спечели европейската награда в категория „Best Dramatic Presentation“.  „Allegra“ е носител и на колективна награда „Млада Загора“ в  направление „Култура и изкуство“ за високи художествени и..

публикувано на 21.08.24 в 15:55

Завод за соларни панели ще бъде изграден в старозагорското село Еленино

Министерският съвет одобри на днешното си заседание Меморандум за разбирателство между правителството на България и „Смарт Солар Технолоджис“ АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки” в с...

публикувано на 21.08.24 в 14:35

„Нечий герой стани, ела и кръводари“ – августовско кръводарителско приключение за герои

Лятна кръводарителска акция „Нечий герой стани, ела и кръводари“ организират Сдружение "Самаряни" съвместно с екипа на Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора (РЦТХ Стара Загора).  Инициаторите канят на Лятно кръводарителско..

публикувано на 21.08.24 в 14:25
Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на пари и залови пиян шофьор

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен..

публикувано на 21.08.24 в 13:55
Делян Иванов

Община Стара Загора вече е сертифицирана да борави с BG-Alert

Община Стара Загора - първата у нас, чийто кмет поиска пълномощия за работа с BG-Alert, вече е сертифицирана и може да борави със системата за предупреждение на населението при бедствия. Това информира  Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности,..

публикувано на 21.08.24 в 13:21

Откриват първите „Тракийски игри на предизвикателствата" в парк "Тюлбето"

 Първите „Тракийски игри на предизвикателствата" ще се състоята  на 31 август  от 9:00 ч. в прак "Тюлбето", като организатори са Община Казанлък, ТД „Орлово гнездо" и Археокомлекс „Долината на тракийските царе"  В близост до Тракийската гробница в парк..

публикувано на 21.08.24 в 13:13
Снимка: община Стара Загора

Безплатни градски разходки „Старите сгради разказват" и „Аязмото - легенди и история" в Стара Загора

На 24 и 25 август 2024 г. всички жители и гости на Стара Загора ще могат да вземат участие в две градски разходки с интересни теми: „Старите сгради разказват..." и „Аязмото- легенди и история". Безплатен градски тур „Старите сгради разказват" ще се..

публикувано на 21.08.24 в 13:05

Катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Манастир

Заради катастрофа временно движението по третокласния път Хасково – Манастир се осъществява двупосочно в една лента, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 21.08.24 в 12:01