Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Късометражно кино в Къщата на архитекта

„Младото българско кино“ е първата селекция от късометражно кино, което можем да гледаме в Къщата на архитекта в Стара Загора на 13-ти, 20-ти и 27-ми август от 20,30 часа. Филмите са предоставени от сдружение „Кинематограф“. 

Прожекциите от по няколко филма продължават един час и половина и предлагат теми и подходи, които не са типични за комерсиалното кино, обясни Юлиян Спасов – основател на „Кинематограф“.

В програмата на 13-ти август са включени филмите „Кокомпоти“ на Теодор Доков, „Живи отражения“ на Мариета Печанска, „Крушата“ на Петко Модев, „Любов с кратки превалявания“ на Ася Кованова и „Това лято през зимата“ на Димитрис Георгиев.

На 20-ти и 27-ми август ще се прожектират български и чужди късометражни филми от програмата на „Кинематораф“ „Лятно кино 2020“.

Повече за филмите и темите, които разглеждат, можете да чуете в интервюто с Юлиян Спасов в прикачения звуков файл.Още от категорията

Очаква се Радев да разпусне парламента през седмицата

Седмицата започва с очакването държавният глава Румен Радев да издаде указа за разпускане на 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври, като определи датата на тяхното провеждане. Следва и издаването на втори..

публикувано на 01.08.22 в 07:51

ТИР и 2 коли се блъснаха на АМ "Тракия", затрудниха трафика при 154-ти км

Възстановено е движението при км 154 в посока Бургас, в пловдивския участък на АМ "Тракия", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". За около 2 часа трафикът бе затруднен заради катастрофа между ТИР и два автомобила с чужда регистрация. От полицията..

публикувано на 31.07.22 в 15:50

Отстранен е проблемът с покупката на е-винетки

Възстановена ​е покупката на е-винетки от всички канали за продажба и техническият проблем е отстранен, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Проверка на БНР също показа междувременно, че винетка вече може да бъде закупена. Проблем със..

публикувано на 31.07.22 в 14:35

Проблем със закупуването на винетки в цялата страна

В цялата страна не може да се извърши закупуване на винетки и винетни маршрутни карти. От съобщение, публикувано на сайта на фирмата оператор на системата ТОЛПАСС, става ясно, че има проблем със закупуването. От там уточняват, че се извършват технически..

публикувано на 31.07.22 в 12:56
Капсула - райски газ

Райският газ – достъпната и предпочитана дрога от младежите

Диазотният оксид или по-популярното му название „райски газ“ става все по-търсен, достъпен и употребяван от младежи , особено в разгара на летните и отпускарски дни. Неговата популярност започва да набира скорост на българския пазар през 2014-та..

публикувано на 28.07.22 в 08:00

Служители от Старозагорския затвор протестираха пред Съдебната палата

Близо 30 надзиратели и съдебни охранители от Старозагорския затвор излязоха на протест днес пред Съдебната палата, за да защитят исканията си за увеличение на заплатите.  „ Сваляме доверието си към Министерството на правосъдието “, заяви..

публикувано на 27.07.22 в 16:16

Фирма занимаваща се с биопроизводство ще осигурява дом и работа на жертви на домашно насилие

Марк Цеков е PR и маркетингов директор във фирмата на баща си, която се занимава с биопроизводство и която ще осигурява дом и работа на жени жертви на домашно насилие. По думите му това е една важна социална кауза, която засяга един наболял проблем –..

публикувано на 21.07.22 в 14:25

Над 1700 са жертвите на домашно насилие от началото на годината

Над 1700 са жертвите на домашно насилие от началото на годината по данни на МВР, това каза за Радио Стара Загора Христина Зарева от сдружението “SaveHer“ . Представители на сдружението са присъствали на заседание на Министерски съвет,..

публикувано на 21.07.22 в 12:40

Отчитат спад в поставянето на задължителните ваксини в световен мащаб

С 5 до 8% сме изостанали по поставяне на абсолютно всички ваксини от задължителния имунизационен календар в България, каза за Радио Стара Загора д-р Момчил Баев – председател на фондация „Астра-форум“. Тези данни бяха изнесени на семинар-дискусия..

публикувано на 18.07.22 в 15:57

Електронно табло ще съобщава в реално време кога в Стара Загора се ражда бебе

Електронно табло ще съобщава в реално време кога в Стара Загора се ражда бебе . Инициатори са Ротари клуб Стара Загора, които целят да превърнат цифрите в нещо положително, като раждането на нов живот, каза за Радио Стара Загора президентът в..

публикувано на 08.07.22 в 11:52