Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Късометражно кино в Къщата на архитекта

„Младото българско кино“ е първата селекция от късометражно кино, което можем да гледаме в Къщата на архитекта в Стара Загора на 13-ти, 20-ти и 27-ми август от 20,30 часа. Филмите са предоставени от сдружение „Кинематограф“. 

Прожекциите от по няколко филма продължават един час и половина и предлагат теми и подходи, които не са типични за комерсиалното кино, обясни Юлиян Спасов – основател на „Кинематограф“.

В програмата на 13-ти август са включени филмите „Кокомпоти“ на Теодор Доков, „Живи отражения“ на Мариета Печанска, „Крушата“ на Петко Модев, „Любов с кратки превалявания“ на Ася Кованова и „Това лято през зимата“ на Димитрис Георгиев.

На 20-ти и 27-ми август ще се прожектират български и чужди късометражни филми от програмата на „Кинематораф“ „Лятно кино 2020“.

Повече за филмите и темите, които разглеждат, можете да чуете в интервюто с Юлиян Спасов в прикачения звуков файл.Още от категорията

Опашки пред кабинетите за свободна ваксинация в Стара Загора

Опашка се образува пред кабинета в ДКЦ 1 в Стара Загора от желаещи да се възползват от зелените коридори за ваксинация срещу КОВИД 19.  Днес свободна ваксинация се извършваше и в кабинета на Университетската болница в града. Още преди обявения час..

публикувано на 30.04.21 в 12:21

Технология за улавяне и съхраняване на въглерод да се тества в комплекс "Марица- изток"

Проект за пилотна инсталация за улавяне и съхраняване на въглероден диоксид в комплекс "Марица изток" да се включи в Плана за възстановяване и устойчивост на България.  За това настояват в свое писмо до Министерския съвет и вицепремиера в оставка..

публикувано на 28.04.21 в 15:14

Среден 3.09 получи държавата за грижата си за децата

Национална мрежа за децата представи десетото издание на мониторинговия доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?“ Среден 3.09. е общата оценка за работата на държавата и институциите през 2020 година . Този..

публикувано на 27.04.21 в 16:38

Тридесет момичета завършиха "Училище за лазарки" в Етъра

30 момичета  и девойки от 13 до 20 годишна възраст завършиха „Училището за лазарки“ днес в Габрово.  Идеята за училището за лазарки е на етнографския музей „Етъра“ в Габрово и се провежда за 11-та поредна година.  „Интересът към него продължава да..

публикувано на 23.04.21 в 16:22
Антоний Гълъбов

Доц. Антоний Гълъбов: Вариант със служебно правителство би бил начало на политическа криза

Номинираният за премиер от коалицията ГЕРБ-СДС Даниел Митов днес върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство, получен от него по-рано тази седмица. По процедура следва държавният глава да обяви кога ще връчи втория..

публикувано на 23.04.21 в 15:27
Наталия Киселова

Доц. Наталия Киселова: В 7 дневен срок мандатоносителят трябва да обяви дали има подкрепа за съставяне на правителство

Днес президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на Даниел Митов за кабинет на най-голямата парламентарна група ГЕРБ – СДС. От коалицията обявиха, че са готови с проекта на правителство и обявиха имената на..

публикувано на 20.04.21 в 17:11

Лекари от първа линия срещу КОВИД в изложба

По повод 7-ми април, Международният ден на здравето Мария Младенова и община Стара Загора откриха изложба, посветена на личните лекари в Стара Загора, които поеха и продължават борбата с КОВИД на първа линия. Младата старозагорка Мария Младенова, чието..

публикувано на 07.04.21 в 15:16

49,8 % е избирателната активност в Община Стара Загора към 20,00 часа

49,8 % е избирателната активност в Община Стара Загора към 20,00 часа Избирателна активност в община Стара Загора към 20.00 часа е 49,8 %. Своето право на глас при избора на народни представители в 45-тия парламент са упражнили 69 973 души...

публикувано на 04.04.21 в 22:07

Общината и полицията ще охраняват античния форум "Августа Траяна"

Служители на Общинската полиция, звената „Общинска охрана“ и „Общински инспекторат“ ще поемат заедно с екипите на Първо РПУ денонощна обходна охрана на Античния форум в Стара Загора. До месец трябва да бъде готова и количествено-стойностната сметка на..

публикувано на 17.03.21 в 15:20

Вероятните щети на Античния форум са между 1 и 2 млн. лв.

 Вероятно между 1 и 2 млн. лв. ще бъдат необходими за да се възстановят щетите нанесени преди няколко дни на Античния форум в Стара Загора.Това сочат оценките след  неколкократни огледа на  археологическия обект. „Изпочупени са цветно осветление,..

публикувано на 17.03.21 в 13:27