Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късометражно кино в Къщата на архитекта

„Младото българско кино“ е първата селекция от късометражно кино, което можем да гледаме в Къщата на архитекта в Стара Загора на 13-ти, 20-ти и 27-ми август от 20,30 часа. Филмите са предоставени от сдружение „Кинематограф“. 

Прожекциите от по няколко филма продължават един час и половина и предлагат теми и подходи, които не са типични за комерсиалното кино, обясни Юлиян Спасов – основател на „Кинематограф“.

В програмата на 13-ти август са включени филмите „Кокомпоти“ на Теодор Доков, „Живи отражения“ на Мариета Печанска, „Крушата“ на Петко Модев, „Любов с кратки превалявания“ на Ася Кованова и „Това лято през зимата“ на Димитрис Георгиев.

На 20-ти и 27-ми август ще се прожектират български и чужди късометражни филми от програмата на „Кинематораф“ „Лятно кино 2020“.

Повече за филмите и темите, които разглеждат, можете да чуете в интервюто с Юлиян Спасов в прикачения звуков файл.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Клисура чества 148 години от Априлската епопея

В Клисура започват проявите, посветени на 148 години от избухването на Априлското въстание. Кулминацията на честванията ще бъде на   30 април със заупокойна литургия в храма "Св. Никола" и литийно шествие до пл. "20-ти април", където ще започне..

публикувано на 21.04.24 в 10:55

Розоберът в страната подранява заради топлата пролет

Кампанията по прибиране на розовия цвят в страната тази година ще подрани и се очаква да стартира още в първите дни на май. Това разкри за Радио Стара Загора Зара Клисурова от Националния клонов съюз на розопроизводителите. Сухата и топла пролет е..

публикувано на 17.04.24 в 11:12

Първи пролетен празник "Ромбана" организират в Генерал Инзово

За първи път в ямболското село Генерал Инзово, община Тунджа, се организира пролетно надиграване и надпяване "Ромбана" . Празникът ще се проведе на 21 април от 10.00 часа в парка на селото.  "Ромбана" е обичаят с пролетните момински игри по Лазаровден в..

публикувано на 16.04.24 в 16:43

Събират се средства за специализирана люлка за децата в инвалидни колички в Казанлък

Тази вечер от 18:00 часа в Народно читалище "Искра", гр. Казанлък ще се състои благотворителен концерт „Да играем заедно“. Входът за събитието ще струва 10 лв. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на специализирана люлка за децата..

публикувано на 16.04.24 в 12:49

Благотворителен поход в подкрепа на Ксения Шопова

Боен Клуб „Атила” , сдружение „Брат За Брата“ Туристическо дружество „Сърнена Гора” гр. Стара Загора се обединяват в обща кауза в подкрепа на Ксения Шопова. Благотворителен поход ще се състои на 13-и април, събота. Сборният пункт е 9.00 часа под..

публикувано на 12.04.24 в 13:15

Тракийският университет и Българският ветеринарен съюз подписаха договор за сътрудничество

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора проф. Добри Ярков и председателят на Български ветеринарен съюз д-р Димитър Цанков подписаха безсрочен договор за сътрудничество. Двете институции ще обединят трайно усилията си за осъществяване на..

публикувано на 11.04.24 в 15:08

Срокът на проект „Грижа в дома“ в община Тунджа е удължен до 12 юли тази година

Здравно-социална подкрепа по проекта „Грижа в дома“ получават 300 самотни възрастни и хора с увреждания в селата на община Тунджа. Това каза за радио Стара Загора Силва Иванова, началник на отдел „Социални услуги“ в Общината, която допълни още, че е..

публикувано на 04.04.24 в 14:05

Фестивал на самардалата ще се проведе в село Конаре

Фестивал на самардалата ще се състои на 30 март 2024 г. в с. Конаре, община Гурково, област Стара Загора. Тази година каузата на събитието е реставрация на двора на храм “Света Троица” в селото, който е паметник на културата с национално значение...

публикувано на 30.03.24 в 08:00

Пети ден продължава гладният протест на отец Иван Янков

5-ти ден продължава гладният протест на сливенския свещеник отец Иван Янков срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Подписката в подкрепа на отец Иван вече е подкрепена от над 1000 души,..

публикувано на 22.03.24 в 10:27

Започнаха записванията за инициативата „Бъди с нас за ден“, организирана от сдружение „Бъдеще за децата“

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ започва инициативата „Бъди с нас за ден“. Ще бъдат избрани и включени деца и младежи от общината на възраст между 13 и 22 години, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията,..

публикувано на 15.03.24 в 16:05