Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Късометражно кино в Къщата на архитекта

„Младото българско кино“ е първата селекция от късометражно кино, което можем да гледаме в Къщата на архитекта в Стара Загора на 13-ти, 20-ти и 27-ми август от 20,30 часа. Филмите са предоставени от сдружение „Кинематограф“. 

Прожекциите от по няколко филма продължават един час и половина и предлагат теми и подходи, които не са типични за комерсиалното кино, обясни Юлиян Спасов – основател на „Кинематограф“.

В програмата на 13-ти август са включени филмите „Кокомпоти“ на Теодор Доков, „Живи отражения“ на Мариета Печанска, „Крушата“ на Петко Модев, „Любов с кратки превалявания“ на Ася Кованова и „Това лято през зимата“ на Димитрис Георгиев.

На 20-ти и 27-ми август ще се прожектират български и чужди късометражни филми от програмата на „Кинематораф“ „Лятно кино 2020“.

Повече за филмите и темите, които разглеждат, можете да чуете в интервюто с Юлиян Спасов в прикачения звуков файл.Още от категорията

Да сбъднем мечтата му заедно

Имам само една мечта! Така започва историята на 17-годишния Кристиян Видев от Стара Загора. Докато повечето тийнейджъри на неговата възраст излизат и се забавляват навън, обмисляйки къде да почиват и прекарат оставащите дни от ваканцията си, Крис..

публикувано на 23.07.21 в 11:50

Бързо става приемането на секционните протоколи в РИК Стара Загора

Петнайсет минути след приключването на изборния ден в 20 ч. в Районната избирателна комисия в Стара Загора пристигна първата секция. За по-малко от час бяха приети и обработени без пропуски и грешки протоколите на петнайсетина секции. Всички..

публикувано на 11.07.21 в 22:03

Всички пенсии с пет на сто по-високи от днес

От днес влиза в сила осъвременяването на пенсиите по т. нар. „швейцарско правило“, което е сбор от процента на нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени на предходната година. За 2021 г. с 5 на сто ще се увеличат..

публикувано на 01.07.21 в 07:05
Диана Абрашева

In Memoriam Диана Абрашева

Напусна ни Диана Абрашева!  Заедно бяхме 25 години в Радио Стара Загора. За нея Радиото бе любов, предизвикателство, страст и удоволствие. Диана остави светла диря в ефира. Ще те запомним с ентусиазма и страстта, с които работеше, с усмивката и..

обновено на 18.06.21 в 11:25

Вече са събрани средствата за закупуването на специализираната неонатологична линейка от кампанията „Капачки за бъдеще“

Първата вноска вече е направена и се очаква в рамките на следващите месеци линейката да бъде готова , каза за Радио Стара Загора Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“ Към момента само от кампанията в София са събрани около 70 тона капачки,..

публикувано на 17.06.21 в 15:28

Адв. Лавчева: Зачестяват случаите на домашно насилие над деца

Все повече зачестяват случаите на домашно насилие не само над жени, но и над деца. Нужни са промени в наказателния кодекс и незабавни мерки за защита на жертвите на насилие, каза за Радио Стара Загора адвокат Биляна Лавчева – председател на..

публикувано на 15.06.21 в 15:27
Д-р Мария Петрова

Ваксинирани срещу СОVID-19 граждани да бъдат освобождавани от задължението да носят маски на закрито нарушава гражданските права

Ваксинирани срещу СОVID-19 граждани да бъдат освобождавани от задължението да носят маски на закрито нарушава гражданските права на останалите . Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова..

публикувано на 14.06.21 в 16:53

Голяма международна компания дава възможност за работа на жени пострадали от домашно насилие

Сред основните причини жертвите на домашно насилие да продължават да търпятсвоя насилник е , че по една или друга причина са зависими от него, най-често поради липса на работа и финансова стабилност. Голяма международна компания..

публикувано на 11.06.21 в 10:56

Отбелязваме Световния ден на околната среда

На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда, избран от ООН като ден за повишаване на информираността на хората по света и за действие за опазване на природата. От началото му през 1974 г., събитието се е разраснало до глобална платформа за..

публикувано на 05.06.21 в 08:50

Стара Загора почете подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

Стара Загора се поклони пред паметта на Ботев и на загиналите за свободата на отечеството. На почетна стража бе застанала представителна гвардейска част от Втора Тунджанска механизирана бригада. Венци и цветя на признателност бяха поднесени от името..

публикувано на 02.06.21 в 14:38