Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временна организация на движението за провеждане на Маратон "Стара Загора 2020"

Община Стара Загора въвежда временна организация на движението във връзка с провеждане на Маратон „Стара Загора 2020“, за осигуряване на безопасност и спазване на реда за организиране и провеждането му на 30.08.2020 г.

Стартът на Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км. ще бъде даден точно в 8.00 ч. пред Община Стара Загора (бул. "Цар С. Велики" 107), където ще бъде изграден Техническият информационен център за получаване на стартови пакети. Трасето ще продължи по бул. „Цар Симеон Велики“ на изток, след бул.”Патриарх Евтимий” участниците ще преминат по северното пътно платно на бул. „Цар Симеон Велики“, по надлез „Наталия“ и по северното пътно платно на бул. „Никола Петков“. Трасето на маршрута продължава до магазин „Метро“, като се използва северното пътно платно на път ІІ-66.

За времето от 07.00 часа до 15.00 часа на 31.08.2020 г. ще бъде спряно движението на всички видове транспорт по следните улици:
1. ул. „Цар Иван Шишман”, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис“;
2. Северното пътно платно на бул. „Цар Симеон Велики“, в отсечката от бул. „Патриарх Евтимий“ по бул. „Никола Петков“, до пътен възел път I-5 с път II-66;
3. ул. „Любен Каравелов“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
4. ул. „Стефан Караджа“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
5. ул. „Ангел Кънчев“, в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
6. ул. „Подполковник Калитин“,  в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”;
7. ул. „Стефан Сливков“ в отсечката от бул. „Цар Симеон Велики” до ул. „Втори август”, без да се ограничава движението по  ул. „Втори август”.

Алтернативният обходен маршрут за личен транспорт е както следва:
1. За движещите се в посока изток – запад: по път II-66, по път № SZR1184 за с. Колена, от разклона за с. Хрищени, по път SZR1187 и по път I-5;
2. За движещите се в посока запад – изток: по бул. „Патриарх Евтимий“, по път I-5, по път SZR1187, от разклона за с. Хрищени по път № SZR1184 за с. Колена и  по път II-66.

Oбходния маршрут за обществен транспорт е както следва:
1. По бул. „Славянски“ и бул. „Никола Петков“, движението за превозните средства на масовия градски транспорт, ще се осъществява двупосочно в южното пътно платно, което се състои от две активни ленти за движение, като в южната активна лента, ще се движат автобусите в посока запад-изток, а в северната активна лента ще се движат съответно в посока изток-запад.
2. За движещите се  в посока запад - изток: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение бул. „Никола Петков“.
3. За движещите се в посока изток - запад: южното пътно платно - северна активна лента за движение на бул. „Никола Петков“ – южното пътно платно – северна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – ул. „Ангел Кънчев“ – ул. „Генерал Гурко“.
4. Автобусни линии № 8 и № 21 ще се обслужват по маршрут: ул. „Генерал Гурко“ - ул. „Ангел Кънчев“ – бул. „Славянски“ – преходна дъга от бул. „Славянски“ – бул. „Крайречен“, ул. „Хан Тервел“ – ул. „Христина Морфова“ /обръщало/.
5. Автобусни линии № 17 и 34 ще се обслужват по маршрут: ул. „Генерал Гурко“ – ул. „Ангел Кънчев“ – южното пътно платно – южна активна лента за движение на бул. „Славянски“ – южното пътно платно – южната активна лента за движение на бул. „Никола Петков“ – Пътен възел за гр.Казанлък на път I-5 – Хрищенско шосе.

Обществения транспорт по направлението с.Хрищени, с. Колена и с. Люляк за посочения период от време, няма да обслужва спирки: „Наталия“, „Самарско знаме“ и „Детска ясла № 3 Маргаритка“.

При изпълнението на линии от масовия градски транспорт, за посочените часове, отпадат спирки „Климент Охридски“ и „Чайка“.

Обособяват се временни спирки на ул. „Генерал Гурко“ пред СУ „Иван Вазов“ и на ул. „Ангел Кънчев“, южно от кръстовището с ул. „Христо Ботев“.

Целият поток на транспортни средства за гр. Стара Загора от гр. Нова Загора, ще се отбиват от път II-66 и ще минава през обходен маршрут с.Колена, път IV-660028 и с.Хрищени път IV-66032, като след това движението ще се извършва по път I-5. Движението от Хасково за Казанлък и обратно ще минава през обхода на Стара Загора-път I-5.

Водачите на МПС, да шофират с повишено внимание в указания участък и спазват стриктно пътната сигнализация.
Движението на МПС, да се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Полицейските служители от звено „Общинска полиция” – Община Стара Загора, сектор „ООРТП” към отдел „ОП” при ОД на МВР – Стара Загора и длъжностни лица от звено „Общинска охрана, в указаните участъци принудително ще отстраняват паркираните превозни средства, които затрудняват осъществяването на мероприятието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пети ден продължава гладният протест на отец Иван Янков

5-ти ден продължава гладният протест на сливенския свещеник отец Иван Янков срещу решението на Светия синод окончателно да касира изборите за митрополит на Сливенска епархия. Подписката в подкрепа на отец Иван вече е подкрепена от над 1000 души,..

публикувано на 22.03.24 в 10:27

Започнаха записванията за инициативата „Бъди с нас за ден“, организирана от сдружение „Бъдеще за децата“

Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ започва инициативата „Бъди с нас за ден“. Ще бъдат избрани и включени деца и младежи от общината на възраст между 13 и 22 години, които ще влязат в ролята на Изпълнителен директор на организацията,..

публикувано на 15.03.24 в 16:05

Служители на ГДБОП откриха 27 кг марихуана в автосевиз в с. Клокотница

Служители на ГДБОП са открили 24 пакета с 27.200 кг. марихуана за 544 000 лева в автосервиз и прилежащи ремонтни помещения в хасковското село Клокотница, съобщават от прокуратурата. Операцията е осъществена на 11 март под ръководството на..

публикувано на 13.03.24 в 19:23

Предстои първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово

В ход е записването за първата “Еко академия”, която ще се осъществи в еко център в село Средногорово от 1-ви до 5 април. Избрани за участие ще бъдат десет деца от първи до трети клас, а заявки могат да се изпращат в срок до 20 март с попълване на..

публикувано на 12.03.24 в 15:59

Започна укрепване на падащите мазилки от фасадата на бившия АГ-комплекс в Стара Загора

Ремонтно – укрепителните  дейности по сградата на бившия АГ – комплекс в Стара Загора започнаха днес, съобщи за Радио Стара Загора директорът на УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович", проф. Йовчо Йовчев. Спешното укрепване на сградата се наложи, след като..

публикувано на 09.03.24 в 17:30

Освещават войнишки паметник в Казанлъшкото село Ясеново

С ритуали от християнски и мюсюлмански свещеници в Казанлъшкото село Ясеново днес, на Голяма Задушница, се освещава войнишки паметник. Христо Ангелов от инициативния комитет, заел се с изграждането на мемориала поясни, че една трета от загиналите за..

публикувано на 09.03.24 в 14:48

На Месопустна Задушница почитаме мъртвите преди Великия Пост

Днес, на 9-ти март, отбелязваме Голяма или  Месопустната задушница. Това е първата за годината голяма Задушница. Денят е време за молитва и спомен за починалите. На Задушница се посещават гробовете на починали близки.  Месопустната Задушница е в събота..

публикувано на 09.03.24 в 14:30
Д-р Георги Господинов

Започва приемът за получаване на помощ за асистирана репродукция в Стара Загора

На 11 март започва тазгодишният прием на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства, двойки в съжителство и жени без партньор с репродуктивни затруднения. Д-р Георги Господинов, председател на..

публикувано на 07.03.24 в 17:05
Общежитието за изтърпяване на наказания в село Черна гора

В затворническото общежитие в чирпанското село Черна гора няма да бъдат настанени бежанци

Няма да се настаняват бежанци на територията на затворническото общежитие в село Черна гора, съобщи в ефира на Радио Стара Загора кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Това е потвърдил главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“..

публикувано на 07.03.24 в 16:15
Илияз Иляз в

Кукленият театър в Стара Загора играе две представления днес - у дома и в Пловдив

Спектакълът „Честен кръст“ ще се играе на сцената на Кукления театър в Стара Загора тази вечер, Седми март от 17,30 часа. Пиесата на Робърт Аскинс се играе на Бродуей в Ню Йорк, сега старозагорският куклен театър притежава правата. Идеята за..

публикувано на 07.03.24 в 14:26