Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Как ще започне учебната година в община Стара Загора

Спазването на дистанция и хигиенните изисквания са сред задължителните мерки, спуснати от Министерството на образованието и науката до училища и детски градини в навечерието на новата учебна година в условията на COVID- 19. Всички училища и детски градини в Стара Загора вече са оборудвани с уреди за топла вода и дозатори за течен сапун, каза за Радио Стара Загора Иванка Сотирова, зам.-кмет по образованието.

Носенето на предпазна маска в класната стая няма да бъде задължително, а по желание на самия ученик. Личен избор на учителите е как ще влизат в часовете - дали с маска, или с шлем, поясни още Сотирова. Училищните власти ще осигуряват предпазни средства за преподавателите, а ангажимент на родителите е да обезпечават маски за децата си.

За да се избегне струпване на много ученици, се препоръчват междучасия по различно време на класовете.

"Отговорността на всички е много голяма. И тя трябва да се носи от всички нас – от целия преподавателски състав, обслужващия персонал, също и родителите".

Иванка Сотирова каза още, че приключва ремонтът на Професионалната гимназия по строителство и архитектура. Все още продължа реновирането на Професионалната гимназия по електротехника. И в двете училища имат готовност да започнат учебни занятия от 15 септември, увери зам.-кметът. 


Още от категорията

Започва пръскането против кърлежи в Стара Загора

Утре, 14 май,  стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20,00 часа с площите, намиращи се в административно бюро „Запад". В 22.00 часа ще бъдат третирани и тревните терени на административно..

публикувано на 13.05.21 в 14:26

Отличиха млади журналисти в Стара Загора

При голям интерес премина третото издание на Националния журналистически конкурс за ученици "Гео Милев" в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на общината. Конкурсът е организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и..

публикувано на 13.05.21 в 14:10

Откриха нов център за комплексни услуги в Стара Загора

Нов център за комплексни услуги-пункт за годишни технически прегледи при СБА и ДЗИ беше официално открит днес в Стара Загора. На събитието присъства областният управител Гергана Микова.  Гости на тържеството бяха зам.-кметът Йордан Николов, главният..

публикувано на 13.05.21 в 14:07

Без обществен транспорт са част от селата на община Стралджа

Без обществен транспорт са от няколко месеца част от селата на община Стралджа. превозвачите не искат да поемат автобусните линии, тъй като се нерентабилни. На обявената обществена поръчка за изпълнение на линиите по общинската транспортна..

публикувано на 13.05.21 в 13:38

От 1 юни няма да се заплащат лекарства по рецепти на хартиен носител

От Здравната каса напомнят, че във връзка с въвеждането на електронните рецепти от 1 юни, от тази дата няма да се заплащат отпуснати лекарства по издадени рецепти на хартиен носител. От там отправят препоръка към аптеките да актуализират софтуерите си за..

публикувано на 13.05.21 в 13:35

"Зелени коридори" за ваксинация срещу COVID-19 работят в Ямбол и Сливен

От РЗИ Ямбол отчитат, че от 30 април до 9 май през ваксинационните центрове в областта и при някой общопрактикуващи лекари по т. нар. "Зелени коридори" са преминали 380 лица.  От Тях 318 са ваксинирани с ваксината на Файзер, 51 с ваксината на Модерна и 11..

публикувано на 13.05.21 в 13:34

Група за подкрепа на осиновители и кандидат-осиновители стартира в Комплекса за социални услуги

Група за подкрепа и взаимопомощ на осиновители и кандидат-осиновители стартира в края на май в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора. Водещи на срещите, които ще бъдат ежемесечни, ще бъдат Снежана Димитрова и Румяна Гочева,..

публикувано на 13.05.21 в 12:40

Първата по рода си среща „ИТ и ТИ“ ще се проведе в Стара Загора

Среща, посветена на развиващите се технологии и IT сектора, ще стартира в 13ч. днес в Културен център „Стара Загора“. Конференцията се организира от Сдружение „Устойчиво училище“ и Община Стара Загора и е предназначена за преподавали по предметите с..

публикувано на 13.05.21 в 10:05

ДКЦ-1 и Университетска болница със "зелени коридори" за ваксинации срещу Ковид

Днес в ДКЦ-1 в Стара Загора се организира "зелен коридор" за ваксинация с 3 вида ваксини срещу Ковид - Пфайзер, Модерна и Янсен. Коридорът е от 10.00 до 16.00 часа с кратко прекъсване в обедните часове. За да се избегне струпване на много хора, ще..

обновено на 13.05.21 в 09:38

Областният управител събира партиите за състава на РИК-Стара Загора

В неделя – 16 май,  в Областна администрация Стара Загора областният управител Гергана Микова ще  проведе консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на районната избирателна комисия и..

публикувано на 13.05.21 в 08:52