Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4079 ученици ще влязат в класните стаи в Община Димитровград

Снимка: БГНЕС

На 15 септември 2020 година в община Димитровград ще прекрачат училищния праг 4079 ученика разпределени в 193 паралелки, съобщават от общината. Нетрадиционно ще започне новата учебна година за учениците заради повишените мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. В дворовете на училищата ще се проведат кратки програми за откриване на учебната година с първокласниците и учениците в първите и осмите класове. Организацията е съобразена с мерките и указанията на Министерство на образованието и науката. 355 са първокласниците в община Димитровград , разпределени в 19 паралелки. Детските градини и яслените групи ще приемат 1403 децата разпределени в 66 групи.

Кметът на община Димитровград Иво Димов ще бъде на откриването на новата учебна година в ОУ "Пенчо Славейков". Председателят на Общински съвет Гергана Кръстева ще открие новата 2020/2021 година с учениците и учителите в ПМГ "Ив.Вазов". Заместник-кметът Яшо Минков ше присъства на откриването на учебната година в ПЕГ "Иван Богоров". Секретаря на общината Венета Стоименова ще бъде в ОУ "Алеко Константинов". Директор Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности" Диана Дончева ще бъде на отриването на учебната година в СУ "Любен Каравелов". 

Откриването на новата 2020/2021 учебна година в ПМГ „Иван Вазов“, ще се проведе на 15.09.2020г. (вторник) на два етапа:

- От 9ч. с учениците от Vкл. и VIII клас, тържествено откриване пред централния вход на гимназията с кратка програма. 

- От 10ч. с учениците от VI, VII, IX, X, XI и XII класове, директно в класните стаи, в които са разпределени.

Откриването на новата учебна година в ПЕГ „Иван Богоров” на  15.09.2020 (вторник) е с начален час 10.00 ч., с физическо присъствие само на ученици от новите 8-ми класове - 3 паралелки, знаменна група, учители и родители.Предполагаем брой присъстващи - 125-130 души.

В СУ „Любен Каравелов” планират официално откриване на учебната година, на 15.09.2020г. от 08:30ч., само с ученици от I ; V  и  VIII клас по обичайният ред.
 Тържествeното откриване на новата учебна година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

Учебната година в ОУ „Пенчо Славейков“ ще бъде открита на 15.09.2020 г. от 9,00 ч. в двора на училището за децата от подготвителна група и учениците от І клас.

За останалите ученици от ІІ до VІІ клас учебната година ще започне от 9,30 ч. в класните стаи за съответния клас. Откриването на учебната година е съобразено с всички правила в условията на COVID – 19. Очакван брой ученици на 15 септември общо 685.

В ОУ „Алеко Константинов”, откриването на учебната година 

- за първи клас в двора на училището от 8 часа.

- 2- 7 клас  по класните стаи от 9 часа

Съобразено  е  с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ"П.К.Яворов" Димитровград НЯМА да има тържествено откриване на учебната година и влизането на учениците в сградата ще бъде съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" гр. Димитровград не се планира официално откриване на началото на учебната година в двора на училището. Официалното откриване за първи клас ще се осъществи в класната стая, предназначена за  първи клас. За останалите класове откриването на учебната година ще се осъществи в класните стаи на съответните паралелка. Начало на откриването на учебната 2020/ 2021 година е от 9:00 часа за всички класове. Откриването на учебната година е съобразено с мерките и указанията, утвърдени от МОН.

В ОУ "Васил Левски" с. Ябълково откриването на новата учебна година ще се отбележи в двора на училището от 10,00 часа. с кратко тържество. Участват всички класове от 1 до 7 - 103 ученици при спазване на  противоепидемичните мерки -дистанция,  дезинфекция и дисциплина.  Родителите няма да се допускат в двора на училището.

В  ОУ,,Христо Смирненски",с.Радиево в двора на училището на 15.09.2020 г. няма да има официално тържество. Учениците от 1 и 5 клас ще имат тържества в класните стаи, като предварително ще бъдат инструктирани за противоепидемичните мерки. 

В ОУ "Хр.Ботев" с.Крепост ще открие новата учебна година в 10.00ч.  от подготвителен клас до 7кл..

В ОбУ "Св.Кирил и Методий" кв.Черноконево откриването на учебната година в 9.30ч. с учениците от 1 до 9 клас.

В ОУ"Димитър Матевски" гр.Меричлери открива учебната година в 9.30ч. с ученици от 1 до 7 клас по класните стаи.

В ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" учебната година ще бъде открита в 9.15ч. с учениците от 8клас. Всички останали ученици от 9 до 12 клас ще влязат директно в класните стаи в 11ч.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жена е с порезни рани на ръката след семеен скандал

В 14:35ч. вчера, в РУ-Гълъбово е получен сигнал на тел.112, че на центъра на с.Обручище, 64-годишна жена е с порезни рани на ръката. При посещение на място е установено, че жената и съпругът й – 63-годишен, се скарали и мъжът хвърлил по нея порцеланова..

публикувано на 19.04.24 в 11:13

Въвеждат временна организация на движението по време на 5К Beroe Road Race

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града с оглед осигуряване на безопасно протичане на състезанието „Beroe 5К Road Race", организирано от Спортен клуб по лека атлетика „Берое", за времето от 08:30 часа до 12:30 часа на..

публикувано на 19.04.24 в 10:52

250 участници събира конференция на студентите по медицина в Тракийски университет – Стара Загора

Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора е домакин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България, която ще се проведе в дните 19 – 21 април 2024 г., с участието на 250 студенти по медицина от всички висши..

публикувано на 19.04.24 в 09:48

Прекратяват разкопките край хасковското село Текето

Малко над 50 000 лв са събраните дарения, за разкопките на тракийската гробница край хасковското село Текето. За съжаление съоръжението е било ограбено още в древността, отчете ръководителят на проучванията доц. Георги Нехризов. Гробницата..

публикувано на 19.04.24 в 09:44
Йордан Йорданов

Инспекцията по труда и полицията със съвместни проверки по празниците

В празничните дни Инспекцията по труда – Стара Загора и полицията ще извършват съвместни проверки за спазването на работното време, за извънреден труд, който не се заплаща допълнително и разбира се за трудови договори. Това съобщи в ефира на Радио..

публикувано на 19.04.24 в 09:22
Тракийски университет, Стара Загора

Кандидат-студенти полагат изпити по биология и химия в Тракийския университет

Традиционно висок остава интересът към изпитите по биология и химия в Тракийския университет, които са вход за специалностите "Медицина", "Ветеринарна медицина", както и за прием в редица бакалавърски програми на старозагорската Алма матер. Общо 411..

публикувано на 19.04.24 в 08:25

Няма основания великденската трапеза да ни струва по-скъпо от настоящия момент

Няма раздвижване на нивата на цените на агнешкото месо с наближаването на празниците, яйцата са с 6% по-евтини от миналата година в периода преди Великден, брашното е със същата цена, а при захарта се отчита спад. Това съобщи за Радио Стара Загора..

публикувано на 19.04.24 в 08:00
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

През юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка в Стара Загора

Дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни, оповести заместник-кметът с ресор „Транспорт,..

публикувано на 18.04.24 в 18:31

Ученик от Казанлък е "Посланик на толерантността"

Американското посолство в България приветства Иван Иванов от Профилирана природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък като тазгодишен „Посланик на толерантността“. Иван участва в конкурса на Center Amalipe "Моето мнение е важно за..

публикувано на 18.04.24 в 18:24

Ремонт на клиники и нови операционни зали, предвижда до края на годината ръководството на Университетската болница

С близо 4 570 хил. лв. реализирана печалба приключва за Университетската болница „Проф. Ст. Киркович“ в Стара Загора финансовата 2023 год. Това беше отчетено на проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството. 10 % от тези средства остават във..

публикувано на 18.04.24 в 17:11