Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Движението по бул.“Стефан Стамболов" в Хасково с временна организация

От днес се въвежда временна организация на движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Бобов дол“ до ул.“Мургаш“. Тя е съгласувана с ОД на МВР, сектор Пътна полиция-Хасково и влиза в сила със Заповед на кмета на община Хасково Станислав Дечев, съобщиха от Общината.

Промяната на движението в района се налага във връзка с изпълнение на проект за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа по бул. „Стефан Стамболов“, от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш“. В този участък ще бъде поставен нов водопровод с дължина около 350 м. Ремонтът е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от „ВиК“ ЕООД Хасково.  Съгласно споразумение между община Хасково и МРРБ, са отпуснати 260 хиляди лева от строителното ведомство. С тях се извърши подмяната на водопровода на бул.“Освобождение“, от бул.“Илинден“ до ул.“Македония“. Сега предстои да се изгради нов водопровод и на бул.“Стефан Стамболов“. Срокът за завършване на строителните работи е 25 декември 2020г.

Временната организация на движение по бул.“Стефан Стамболов“ се организира на два етапа. Първият, който се въвежда от днес, предвижда двупосочно движение, регулирано с необходимата сигнализация. През втория етап на строителните работи временно ще се преустанови движението по бул.“Стефан Стамболов“, в участъка от ул.“Узунджово“ до бул.“В. Левски“, а движението ще се пренасочи през съседните булеварди.


Още от категорията

Отлагат втората фаза на ваксинацията в Сливен, Ямбол и Бургас

Втората фаза от ваксинацията в Шести регион, в който са областите Бургас, Сливен и Ямбол, ще се отложи за известно време заради доставката на по-малко ваксини. Има вероятност да започне в края на следващата седмица. Това каза пред журналисти днес в Бургас..

публикувано на 18.01.21 в 18:50

Подновяват практичните занимания в Професионалната гимназия по строителство в Стара Загора

От днес присъствено в училище ще протичат  учебни практики, изпити, олимпиади и състезания, които не могат да се провеждат дистанционно. Това ще става  при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съгласно последната заповед на здравния..

публикувано на 18.01.21 в 17:14

Професионалните училища в област Сливен са готови за реални практически занятия

Всички осем професионални училища в Сливенска област, и в тези, в които има професионални паралелки, са заявили  готовност да започнат реални практически занятия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. В момента..

публикувано на 18.01.21 в 17:06

Няма нанесени значителни материални щети в община Тунджа след поройните валежи

Между 100 и 140 литра  на кв. м. е падналото количество дъжд на територията на община Тунджа за по-малко от седмица. Предстои разчистването на дерета и водостоци. След поройните валежи няма нанесени значителни материални щети  в 44- те..

публикувано на 18.01.21 в 16:55

Редовите членове ще излъчат номинациите за депутати на ГЕРБ в Старозагорско

Партия ГЕРБ се е регистрирала в Централната избирателна комисия за участие в частичните местни избори в Мъглиж, съобщи за Радио Стара Загора областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той припомни, че изборите в подбалканската община ще..

публикувано на 18.01.21 в 16:11

Започва ваксиниране с втората доза за медиците в област Стара Загора

Започва поетапното поставяне на втората доза от ваксината на Pfizer-BioNTech срещу COVID-19 на заявилите желание медици, работещи на първа линия в област Стара Загора, информират от Регионалната здравна инспекция. Днес РЗИ – Стара Загора получи..

публикувано на 18.01.21 в 15:42

Възобновиха курсовете за първа помощ на БЧК

Българският Червен кръст възобновява провеждането на курсовете по първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие в съответствие с издадената в петък заповед на министъра на здравеопазването. Курсовете за кандидат-шофьори ще се..

публикувано на 18.01.21 в 15:37

40 автомобила обслужват градската и извънградската пътна мрежа в община Стара Загора

40 специализирани автомобила ще обслужват градската и  извънградската пътна мрежа в община Стара Загора, за да се избегне заледяване, предвид очакванията за застудяване през следващите дни. Две са фирмите, с които има сключен договор за зимна..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Подновиха плановите операции в МБАЛ-Хасково

Почти двойно е намалял приемът на ковид пациенти през последната седмица в болницата в Хасково. От над 100 души с коронавирусна инфекция на ден, в момента болните са около 60, съобщи директорът д-р Георги Гелов. От днес със заповед на министъра на..

публикувано на 18.01.21 в 15:34

Изградиха нов пешеходен светофар в старозагорския квартал „Железник“

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че от утре (19 януари) ще бъде въведен в експлоатация нов пешеходен светофар с бутон за заявка за преминаване, монтиран на ул. „Алеко Константинов“ при кръстовището с ул. „Ген. Иван Пашинов“ в..

публикувано на 18.01.21 в 14:54