Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сирената и кашкавалите са с 10% по-скъпи днес спрямо миналата година

Снимка: архив

На седмична база спрямо миналата седмица сме свидетели на почти никаква промяна. Това каза за Радио Стара Загора Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

"Около 1 лев е изменението в общата цена на потребителската кошница. В момента цената е 75 лева, ако закупим по единица от всеки продукт. Спрямо миналата година имаме значителен спад в цените на картофите, зелето, морковите. Доматите и краставиците запазват тенденнията за по-високи цени спрямо миналата година, но това беше тенденция за цялата 2020. Лимоните са с по-ниска цена спрямо миналата година. Оризът е с по-висока цена спрямо миналата година и тук причината е само ковид. "

Сирената и кашкавала са с 10% по-скъпи, пилешкото и яйцата са без абсолютно никаква промяна в цената. 

"Това е един висококонкурентен пазар със свиване на търсенето и може би сме достигнали максималния минимум на пазара на този етап."

Цялото интервю на Елена Енчева с Владимир Иванов, можете да чуете в прикачения звуков файл.


В линка ще намерите и информация за промяната на цените на стоките от потребителската кошница по дни от изминалата седмица. 

Спавка за цени към 26.11.2020



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Задържаха две жени, шофирали след употреба на алкохол в Стара Загора

Две жени са задържани за шофиране след употреба на алкохол по улиците на Стара Загора. И двете са управлявали автомобилите си с над 1, 2 промила алкохол във вчерашния ден, което е отчетено с техническо средство.  Задържана е 37-годишна жена, която   по..

публикувано на 10.10.24 в 11:18
Кристина Димитрова

“Детска танцова школа ДС Карибе“ с юбилеен спектакъл

Юбилеен спектакъл подготвят от  "Детска танцова школа ДС Карибе" в Стара Загора. Заглавието на танцовия театър е „Дървото пазител“ и е по повод 10 години от създаването на школата. Премиерата ще се състои на 11 октомври (петък) в Културния..

публикувано на 10.10.24 в 10:05

Световен ден на психичното здраве

Днес отбелязваме Световния ден на психичното здраве. Той е честван за първи път на 10 октомври 1992 година и стартира като годишна проява на Световната федерация за психично здраве. Психичното здраве е състояние на благополучие, при което..

публикувано на 10.10.24 в 09:26

С обогатен фонд Държавен архив - Ямбол посреща професионалния си празник

С обогатен дарителски фонд посреща професионалния си празник Държавният архив в Ямбол. Наред със събирането на документи продължава и дигитализацията на материалите. В момента усилията на служителите са насочени към дигитализацията на протоколите..

публикувано на 10.10.24 в 08:33

Слънчево и топло време с температури до 29 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°. В планините също ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 10.10.24 в 07:44

Катастрофа затвори движението по Подбалканския път, има ранени

Временно движението по път I-6 Копринка – Казанлък в района на с. Копринка е преустановено заради пътен инцидент.  Движението се пренасочва по обходен маршрут: през с. Копринка. Трафикът се регулира от пътна полиция. Сигналът за произшествието е подаден..

обновено на 09.10.24 в 18:10
Снимка: община Стара Загора

Двама столетници празнуват в Старозагорско

На весел и изпълнен с куп поздравления празник за рожден ден се радваха днес двама достолепни жители на община Стара Загора, съобщиха от община Стара Загора. Петко Колев от с. Михайлово, който днес навърши 101 г. и Иван Пощаджиев от с. Ново село, който..

публикувано на 09.10.24 в 16:40

В Ямбол започна поставянето на противогрипни ваксини

В Ямбол започна поставянето на противогрипни ваксини. Доставени са количества, както при част от семейните лекари, така и в Регионалната здравна инспекция. За имунизационния кабинет в здравната инспекция са доставени 100 дози, като поставянето на..

публикувано на 09.10.24 в 16:18

5 години затвор за мъж ограбил възрастен човек в Чирпан

По досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден Л.Ч., на 52 г., за това, че на 10.06.2024 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, в парк „Д-р Теньо Стоилов“, в условията на опасен рецидив, че е нападнал и ограбил 72-годишен мъж ...

публикувано на 09.10.24 в 15:45

Пръскат срещу борова процесионка в Стара Загора

Започна трети етап от борбата с боровата процесионка, която унищожава иглолистните насаждения. Днес се провежда третиране с аерозолен препарат в района на парк „Митрополит Методий Кусев“ и прилежащите площи наоколо. Ще бъдат третирани над 550 дка...

публикувано на 09.10.24 в 15:19