Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на детска градина "Звездица" в Сливен

6
Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен - "Звездица"
Снимка: Стоян Радев

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен - "Звездица". Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година. 

Кметът Стефан Радев обяви, че част от финансирането на ремонта е от общинския бюджет, а другата част е  от получения финансов излишък от проекта за кръговото кръстовище на „Розова градина." 

"С ремонта на тази детска градина всички големи детски градини ще бъдат изяло обновени. Имаме още някои неща да правим по някои от детските градини, но ще ги правим в хода на работата", каза още Стефан Радев.  

Директорът на детската градина Пенка Проданова подчерта, че ремонта е важен, защото градината обслужва целия квартал „Даме Груев." 

"Имаме 186 деца и за нас е просто една сбъдната мечта да се случи този ремонт", обясни Проданова.  

Кметът Радев каза още, че предстои реализация на съвместен проект с Министерство на образованието и науката, който включва изграждането на три нови детски градини в селата Тополчане, Сотиря и в кв. „Надежда". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Училище за магьосничества“ на детска студия „Allegra“ в Стара Загора спечели престижна европейска награда

Детско – юношеска студия за сценични изкуства „Allegra“  спечели европейската награда в категория „Best Dramatic Presentation“.  „Allegra“ е носител и на колективна награда „Млада Загора“ в  направление „Култура и изкуство“ за високи художествени и..

публикувано на 21.08.24 в 15:55

Завод за соларни панели ще бъде изграден в старозагорското село Еленино

Министерският съвет одобри на днешното си заседание Меморандум за разбирателство между правителството на България и „Смарт Солар Технолоджис“ АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „Завод за производство на соларни панели и клетки” в с...

публикувано на 21.08.24 в 14:35

„Нечий герой стани, ела и кръводари“ – августовско кръводарителско приключение за герои

Лятна кръводарителска акция „Нечий герой стани, ела и кръводари“ организират Сдружение "Самаряни" съвместно с екипа на Районен център за трансфузионна хематология - Стара Загора (РЦТХ Стара Загора).  Инициаторите канят на Лятно кръводарителско..

публикувано на 21.08.24 в 14:25
Снимката е илюстративна, архив

Полицията в Сливен разкри кражба на пари и залови пиян шофьор

Кражба на 500 евро бе разкрита за часове от криминалистите в Сливен. Заловен е 46-годишен криминално проявен мъж. Полицаите хванаха и пиян шофьор да кара камион по един от натоварените булеварди в областния център. Парите са откраднати от товарен..

публикувано на 21.08.24 в 13:55
Делян Иванов

Община Стара Загора вече е сертифицирана да борави с BG-Alert

Община Стара Загора - първата у нас, чийто кмет поиска пълномощия за работа с BG-Alert, вече е сертифицирана и може да борави със системата за предупреждение на населението при бедствия. Това информира  Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности,..

публикувано на 21.08.24 в 13:21

Откриват първите „Тракийски игри на предизвикателствата" в парк "Тюлбето"

 Първите „Тракийски игри на предизвикателствата" ще се състоята  на 31 август  от 9:00 ч. в прак "Тюлбето", като организатори са Община Казанлък, ТД „Орлово гнездо" и Археокомлекс „Долината на тракийските царе"  В близост до Тракийската гробница в парк..

публикувано на 21.08.24 в 13:13
Снимка: община Стара Загора

Безплатни градски разходки „Старите сгради разказват" и „Аязмото - легенди и история" в Стара Загора

На 24 и 25 август 2024 г. всички жители и гости на Стара Загора ще могат да вземат участие в две градски разходки с интересни теми: „Старите сгради разказват..." и „Аязмото- легенди и история". Безплатен градски тур „Старите сгради разказват" ще се..

публикувано на 21.08.24 в 13:05

Катастрофа затруднява движението по пътя Хасково-Манастир

Заради катастрофа временно движението по третокласния път Хасково – Манастир се осъществява двупосочно в една лента, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 21.08.24 в 12:01

Жители на квартал "Казански" се оплакаха, че не ги предупреждават за ремонти на улиците, за да знаят откъде могат да минават безопасно

В старозагорския квартал Казански  недоволни жители сигнализираха за проблем, свързан с ремонта на две основни улици в квартала „Одринска епопея“ и улицата пред ХХIII Основно училище. Пред репортера ни Поли Владимирова в пряко включване в..

публикувано на 21.08.24 в 11:30
Павлина Делчева

Очаква се обновяването на Дома за възрастни хора в Старозагорски минерални бани да започне до края на годината

Договорът за ремонта на дома за възрастни хора в с. Старозагорски минерални бани е сключен на 25-ти юли. Финансирането е по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост, обявена е и процедурата за намиране на изпълнител. Крайният срок..

публикувано на 21.08.24 в 09:59