Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Владимир Иванов предедател на Държавната агенция за стоковите борси и тържища:

Потребителска кошница е със стабилна цена през последните няколко месеца

Цената й варира на дневна база между 76- 78 лева през последната седмица.

Запазва се тенденцията за устойчивост на пазара и тази седмица, това съобщи за Радио Стара Загора Владимир Иванов предедател на Държавната агенция за стоковите борси и тържища.

„Имаме стабилни цени на плодовете, зеленчуците и основните хранителни продукти. Разбира се, има и леки вариации при доматите, краставиците, картофите, морковите, но като цяло равнищата на цените им са по-ниски от тези за същия период през 2020 година.  Основна причина за промените е и това кой плод и зеленчук е в сезон и кой не е . По-ниски като цяло тази година са цените на картофите, морковите и лука. По-ниски са цените като цяло и на плодовете. Изключение прави само портокала. Неговата цена е с 10 ст. по-висока от тази, която е имал през миналата година“.

При основните хранителни продукти, цените са стабилни с вариации от 1 до 3 ст. каза още Владимир Иванов.

„Имаме едно леко поскъпване на каймата, но цената на месото е без промяна повече от година. За това като предполагаема причина мога да изтъкна по-доброто качество на предлаганата кайма“. 

Потребителската кошница тази седмица ще ни струва 77 лева  -23 лева за плодове и зеленчуци и 54 лева за основни хранителни продикти, ако от всеки закупим по единица, обясни още Иванов

Цялото интервю на Елена Енчева с Владимир Иванов можете да чуете в прикачения звуков файл.Още от категорията

Над 300 души са ваксинирани в Ямбол през празничните дни

328 лица са били ваксинирани срещу Ковид-19 между 30 април и 4 май в област Ямбол, съобщи за РСЗ д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ. Имунизацията е ставала в 5 от общо 8 имунизационни пункта в региона. С С поставени ваксини в областта са 13 855 души...

публикувано на 05.05.21 в 16:16

Въвеждането на изцяло електронни рецепти се отлага с месец

Въвеждането на изцяло електронни рецепти се отлага с още един месец, съобщи замeстник-министърът на здравеопазването в оставка Бойко Пенков. Причината по думите му е, че болниците все още не са готови за електронната рецепта. Затова до края на месец май..

публикувано на 05.05.21 в 16:10

Очакват добри добиви от пролетниците и есенниците в Раднево

Очакваните добиви от пшеница, ечемик, слънчоглед и рапица в селата Знаменосец, Тихомирово, Българене, Любенец и Любенова махала ще бъдат добри. “Прохладната и с умерени количества дъждове пролет се отрази много благоприятно на всички култури в региона...

обновено на 05.05.21 в 15:24

Доц. Наталия Киселова: Теоретично е възможно служебното правителство да участва и в организацията на президентските избори

Правомощията на служебния кабинет са същите, каквито има и правителство избрано от Народното събрание с уточнението, че е времево ограничен. Важно за отбелязване е и липсата на парламент по време на служебния кабинет, което означава, че той няма..

публикувано на 05.05.21 в 14:21

Напусна ни д-р Светослав Стоименов

Напусна ни още един достоен и уважаван лекар, общественик, съпруг и баща - кардиологът д-р Светослав Стоименов. Снощи спря да бие едно сърце, помогнало на хиляди други да бият. През годините д-р Светослав Стоименов придобива специалности по Вътрешни..

публикувано на 05.05.21 в 13:19

Над 600 старозагорци се ваксинираха през празничните дни

Общо 637 души са се възползвали от „зеления коридор“ в област Стара Загора от 30 април до 4 май и са получили първа доза по желание от ваксините на Pfizer-BioNTech и AstraZeneca срещу COVID-19, съобщиха от РЗИ - Стара Загора. Ваксинацията се извърши..

публикувано на 05.05.21 в 13:05
Свети великомъченик Георги Победоносец

Над 6700 старозагорци празнуват името си на Гергьовден

 3444 са мъжете от община Стара Загора, които носят популярното българско име Георги. Това сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние" на Общинска администрация. Наздравица за имения си ден ще вдигнат още и 44-ма господа с име Жоро, както и 2-ма с..

публикувано на 05.05.21 в 11:39

БСП върна мандата, избори на 11 юли

Президентът Румен Радев връчи днес третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП, но лидерката на левицата Корнелия Нинова го върна, като заяви: „Нашето желание беше да има правителство, което да реши няколко важни въпроса за бъдещето..

публикувано на 05.05.21 в 11:26

Празнична програма за 6 май в Стара Загора

Общинският фолклорен ансамбъл „Загоре" ще зарадва жителите и гостите на Стара Загора с празничен концерт по повод 6 май-  Ден на храбростта и празник на Българската армия. Той ще се проведе в празничния ден от 11,00 часа на площада пред Община Стара..

публикувано на 05.05.21 в 11:08

Георги Гьоков: БСП е напълно готова за предстоящите предсрочни парламентарни избори

БСП е напълно готова за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това заяви в ефира на Радио Стара Загора народният представител от Стара Загора Георги Гьоков. Основна промяна в посоката на политиките, които партията води няма да има. Може би ще..

публикувано на 05.05.21 в 10:03