Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ковид звената в част от старозагорските болници се запълниха, в готовност са за разкриване на още легла

Снимка: БТА

В Стара Загора се увеличава броят на ковид пациентите, нуждаещи се от болнично лечение. 240 са регистрираните новозаразени в областта за последното денонощие, показват данните от единния информационен портал. 

Според д-р Кирил Добрев, пълномощик-управител на Медицински комплекс „Берое“ ситуацията с отново увеличаващия се брой ковид пациенти, които се нуждаят от болнично лечение, е напрегната и се доближава до ситуацията по време на пика през декември. "В момента всички разкрити 25 ковид легла са заети, периодично изписваме пациенти и веднага приемаме на тяхно място нови", каза д-р Добрев. Той допълни, че пневмонията продължава да е основното усложнение от короновирусната инфекция, но това, което се забелязва, е подмладяване на хоспитализираните пациенти .

Болница „Берое“ засега не е преустановила плановата оперативна дейност и плановия прием, но се работи в ограничен обем и основно по спешност.

Повече чуйте от д-р Кирил Добрев в звуковия файл:

Запълнен е капацитетът и на ковид отделението в Болница „Тракия“, съобщи Румяна Димчева, говорител на лечебното заведение и допълни: "Всички 29 легла са заети. Лабораторните тестове също показват нарастване броя на болните". От болницата са в готовност да увеличат с още 10 леглата за ковид пациенти.

Румяна Димчева можете да чуете в звуковия файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Свиленград

Гласуват извънредна помощ за животновъдите в община Свиленград заради унищожените от пожарите пасища

Трети ден продължават пожарите в община Свиленград. Близо 150 000 декара площи вече са изгорели, а огнената стихия създава огромни трудности на пожарните екипи и доброволците, включили се в борбата с огъня. За щастие няма пострадали хора , но..

публикувано на 15.07.24 в 15:01

Община Стара Загора премахна 36 незаконни постройки в квартал „Индустриален“

В рамките на три дни, от 10 до 12 юли 2024 г., екипи на Община Стара Загора премахнаха 36 незаконни постройки, разположени в района на поречието на река Бедечка в квартал „Индустриален“. Оглед на мястото бе извършен днес от представители на общинска..

публикувано на 15.07.24 в 14:52

Екстремен риск от пожари в област Ямбол

Все още не е изцяло ликвидиран пожарът между ямболските села Мелница и Гранитово, който избухна на 12 юли. Засегнати от огъня са около 8 000 декара, от които 2500 широколистна гора, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Два противопожарни екипа..

публикувано на 15.07.24 в 14:46

Община Стара Загора засилва контрола за ред и безопасност

През изминалата седмица са наложени 19 санкции с Акт за установяване на административно нарушение, като основен фокус е поставен върху употребата на алкохол на обществено място. 8 граждани са санкционирани по чл. 7а от Наредбата за Обществения ред в..

публикувано на 15.07.24 в 13:40

Мъж заплаши да скочи от четвъртия етаж на блок в Казанлък

Мъж заплашва да скочи от четвъртия етаж на жилищен блок в Казанлък. На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Минути след тяхното идване, той е бил спасен от полицаите.  Към момента не е известна причината, поради която мъжът е предприел..

публикувано на 15.07.24 в 12:51

Обявиха бедствено положение на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград

Със заповед на областния управител на Хасково е обявено бедствено положения на цялата територия на общините Свиленград, Ивайловград и Тополовград.  Причина за това става разрастването на пожарите, които бушуват в област Хасково и унищожиха над 100..

публикувано на 15.07.24 в 11:43

Конфликтът Пеевски - Доган: Шанс за оздравителни процеси в държавата

Конфликтът Пеевски – Доган в ДПС е част от разпада на модела на дълбоката държава, формиран още в зората на българската демокрация. Това заяви за Радио Стара Загора в коментар за тема номер едно на политическата сцена у нас бившият български посланик..

публикувано на 15.07.24 в 11:33

25 000 лева за ремонта на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики"

25 000 лв. ще струва ремонтът на кръстовището на "Отец Паисий" с "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. Това става ясно от писмен отговор на управителят на "ВиК" ЕООД Стара Загора инж. Радостин Миланов до БНР Радио Стара Загора  Ремонтът на ключовото..

публикувано на 15.07.24 в 11:16
СНИМКА: Христо Христов

Военна верижна техника се включва в гасенето на пожара в община Свиленгград

Ситуацията с пожара в Свиленградско остава тежка, гаси се и от въздуха с два хеликоптера, съобщава сътрудникът ни в Хасково Христо Христов. 17 екипа на пожарната са ангажирани с овладяването на стихията, която се разраства на два фронта: село Щит..

обновено на 15.07.24 в 09:57

Движението на камиони над 20 тона ще бъде ограничено в следобедните часове в някои области заради високите температури и днес

Движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра ще бъде ограничено от 13:00 до 21:00 ч. днес поради очакваните високи температури над 35 градуса. Това съобщиха от..

публикувано на 15.07.24 в 08:13