Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оставят в ареста 19-годишен младеж за кражба на кутия с дарения

Снимката е илюстративна

Оставиха за постоянно в ареста 19-годишния младеж от Стара Загора, който открадна кутия с дарения. Същият е обвинен и за това, че в началото на август миналата година откраднал четири велосипеда на стойност 3 500 лева. Младежът в бил  обявен за общодържавно издирване, последвала и нова кражба.

Обвиняемият е бил задържан на 14 април 2021 г., след като полицейски служители установили, че четири дни по-рано той е отнел кутия с пари за дарения на нуждаещо се от лечение болно дете. Тя била поставена в заведение за бързо хранене в центъра на град Казанлък.

По случая е образувано досъдебно производство, по което също предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Решението на Районен съд - Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.

Още от категорията

Казанлък избира Царица Роза тази вечер

Тази вечер ще се проведе 53-ият конкурс спектакъл „Бал на розата“ за избор на Царица Роза. Короната ще си оспорват 21 момичета от града на розите. Конкурсът е сред основните прояви на Фестивала на розата от 70-те години на 20-ти век, чието начало е..

публикувано на 14.05.21 в 09:05

МОСВ: Предпоставки за наводнения в събота по горните течения на Искър, Марица и Места

Министерството на околната среда и водите предупреждава, че има предпоставки за наводнения в събота и през нощта срещу неделя във водосборите и по горните течения на реките Искър, Марица и Места.   Във вечерните часове днес и през следващите дни ще..

публикувано на 14.05.21 в 08:16
Старият чинар, парк Бедечка, Стара Загора

В три дни " Да сътворим приказен кът в Бедечка ЗАЕДНО"

Тридневен маратон на 15,16 и 17 май за почистване на парк „Бедечка“ в Стара Загора , организират съвместно „Запазете Бедечка „ и „Гринпийс“ – България.  "Идеята на инициативата е заедно всички да махнем излишното и да добавим малка..

публикувано на 14.05.21 в 07:53

Спешна проверка на фермата за норки в Маджерито

Очаква се Министерство на земеделието и храните днес да извърши спешна проверката на фермата за норки край Маджерито. В сряда, първият ден на служебния кабинет, от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и..

публикувано на 14.05.21 в 07:28

506 са новите случаи на коронавирус, 2853 са излекувани

506 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 11 247 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 5% от направените проби. Починалите с Ковид-19 са 44-ма, а 2853 са оздравелите.  В болница остават 5114 души, като..

публикувано на 14.05.21 в 05:13

Консултациите за състава на РИК-Хасково ще се проведат на 16 май

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова насрочи дата за провеждане на консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия /РИК/ за предстоящите на 11 юли 2021 г. избори за народни представители. Консултациите ще се..

публикувано на 13.05.21 в 18:40

Община Ямбол сключи договор за финансиране на проект "Ремонт на Музей на бойната слава"

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 сключиха договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Ремонт на Музей на бойната слава“ с №..

публикувано на 13.05.21 в 18:16
Тракийски университет, Стара Загора

Тракийският университет организира „Фестивал на знанието“

На 19 май, сряда, Тракийският университет Стара Загора организира „Фестивал на знанието“ . Събитието ще се проведе на открито на форума на висшето учебно заведение и има за цел да представи възможностите, които старозагорската „Алма-матер“ дава на..

публикувано на 13.05.21 в 16:58
Туроператори съобщават за започнали резервации за почивка в Гърция.

Летният сезон в България ще бъде два месеца и половина

„Намираме се в активна подготовка на българския летен туристически сезон през настоящата година.“ Това заяви за Радио Стара Загора председателят на Бургаската регионална туристическа камара Иван Иванов. По думите му, за да реализира страната добър..

публикувано на 13.05.21 в 16:51

Болницата в Раднево спря приема на пациенти

Общинската болница в Раднево „Д-р Димитър Чакмаков“ спря приема на пациенти. Причините са тежкото финансово състояние на лечебното заведение и масовото напускане на лекари и персонал заради неизплатени заплати.   От днес радневската болница е и..

публикувано на 13.05.21 в 16:24