Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" ще играе в шестицата след хикс в "Монтана"

"Берое" се класира за четвърти пореден сезон за Първата шестица в българския футболен елит. В последния кръг от редовния сезон старозагорци стигнаха до 1:1 като гост на последния "Монтана" и за пореден път разочароваха с представянето си. Тимът от Стара Загора събра 37 точки за 26 кръга, с които заема пета позиция в класирането. Ако утре ЦСКА 1948 победи у дома "Локомотив" Пловдив, беройци ще завършат шести, а извън топ 6 ще остане "Черно море". Неприятното е обаче огромното изоставане на "Берое" от първите 4 тима в подреждането, което означава, че "зелено-белите" ще играят за пореден път предимно за здраве в шестицата.

Новият старши треньор на беройци Петър Колев и неговият екип решиха да сменят схемата на игра в сравнение със срамната загуба от "Царско село" преди три дни. Във втори пореден двубой на вратата застана капитанът Душан Перниш, отбрана бе съставена от триото Илиас Хасани, Теди Мезаг и Георги Ангелов, по фланговете сновяха Стив Фуртадо и Александър Василев, като опорни халфове действаха Александър Цветков и Иван Минчев, Илиян Стефанов бе в ролята на плеймейкър зад двамата нападатели Алиун Фал и Мартин Камбуров.

Мачът започна повече от ударно. Още в четвъртата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. След центриране от корнер топката стигна до капитана на монтанци Иван Михов, който засече с глава към опразнената врата, но Алиун Фал спря топката с ръка преди да влети в мрежата. Логично главният съдия Георги Николов отсъди 11-метров наказателен удар и показа жълт картон на беройския нападател. Зад бялата точка застана Тони Тасев, който стреля силно и полувисоко към десния ъгъл на вратата, но вездесъщият Душан Перниш спаси неговия шут. Отново тимът на "Монтана" продължи да бъде по-активният на терена, но отново Душан Перниш отчая Тони Тасев в 13-та минута, спасявайки силния му удар от средна дистанция. Последваха скучни минути на стадион "Огоста", в които изобилстваха грешните отигравания и твърдите влизания, които доведоха и до няколко жълти картона и за двата отбора. В 40-та минута "Берое" организира първата си смислена атака в мача и стигна до гол. Илиян Стефанов и Стив Фуртадо разиграха добре по десния фланг, топката стигна до Камбуров, който я гардира, Йорданов успя да я изчисти от краката му, но кълбото попадна на левачката на Иван Минчев, което означаваше точно попадение в долния ляв ъгъл, пазен от Благой Макенджиев.

Второто полувреме започна с по една интересна ситуация и пред двете врати. Първо се получи разбъркване в наказателното поле на старозагорци, при което не се стигна до повече от суматоха, а след това Иван Минчев бе на крачка да накаже бившия си тим за втори път по идентичен начин, но този път Макенджиев улови удара му. Малко по-късно Алиун Фал с глава се опита да затрудни Макенджиев, но бившият страж на "Берое" отново се справи. В 63-та минута логичното се случи и "Монтана" изравни при поредната суматоха в пеналта на старозагорци, които за пореден път действаха паникьосано, което позволи на Владимир Айтов да се възползва, изравнявайки резултата. Попадението временно окрили още повече домакините, които имаха възможност чрез Тасев за втори гол, но Перниш за пореден път надделя в двубоя помежду им. Няколко минути по-късно обаче "Берое" най-накрая започна повече да задържа топката с цел спиране на домакинския устрем. Въпреки това играчите в зелено така и не успяваха да затруднят сериозно Макенджиев. Единствено в 88-та минута Камбуров изведе на чиста позиция Еривалдо, но той в типичния си стил стреля в аут.

"Монтана" - "Берое" 0:1 Иван Минчев 40 мин.

"Монтана": Благой Макенджиев, Александър Башлиев( 81 мин. - Валери Христов), Стефан Цонков, Давид Кики, Иван Михов - капитан, Йордан Йорданов - 28 мин. жълт картон(46 мин. - Сергей Георгиев - 90 мин. жълт картон), Янко Ангелов - 8 мин. жълт картон, Тони Тасев( 91 мин. - Росен Кръстев), Владимир Айтов, Стефан Каменов, Николай Минков; старши треньор: Атанас Атанасов

"Берое": Душан Перниш - капитан, Илиас Хасани - 23 мин. жълт картон( 71 мин. - Еривалдо), Теди Мезаг, Георги Ангелов, Стив Фуртадо, Александър Цветков, Иван Минчев, Александър Василев, Илиян Стефанов( 56 мин. - Октавио), Алиун Фал - 4 мин. жълт картон, Мартин Камбуров( 92 мин. - Кукула); старши треньор: Петър Колев

Главен съдия: Георги Николов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ново изпитание пред волейболните национали до 20 години

На 29 август ще започне Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години. Българският отбор е в група, чийто срещи ще се играят в Гърция. Освен домакините потенциални съперници на българските национали в тази възраст са отборите на..

публикувано на 21.08.24 в 14:12

Тихомир Иванов бе награден със знака на Община Стара Загора

Състезателя на СК по лека атлетика „Берое“ Тихомир Иванов, който завърши на 8 място във финала на турнира по скок на височина за мъже на олимпийските игри в Париж бе официално приет и награден от ръководството на Община Стара Загора в лицето на..

публикувано на 20.08.24 в 16:40

Обявиха програма за седмия кръг на футболното първенство

Спортно-техническата комисия към БФС обяви програмата за седмия кръг на шампионата. В него "Берое" ще гостува на "Хебър" Пазарджик на 1 септември, неделя от 19:15ч. Преди това беройци ще приемат тази неделя от 21:15 ч. шампиона "Лудогорец". Двубоят ще..

публикувано на 20.08.24 в 16:05

"Берое" подписа с американец

24-годишният американски гард Кени Дай e най-новият играч на баскетболния "Берое". През миналия сезон той взе участие в 30 мача във втора лига на Сърбия с отборите на „Металац“ и „Младост“, в които записа средно по 14,8 точки, 5 асистенции и 3,5 борби...

публикувано на 20.08.24 в 15:39

Пореден младок се присъединява към баскетболния "Берое"

Мъжкият баскетболен отбор на "Берое" продължава със селекцията за новия сезон. Последното ново попълнение на тима е младият Карлос Антов. 18-годишният талант ще бъде част от състава на "Берое" за новия сезон, след като през миналия бе в редиците на..

публикувано на 20.08.24 в 11:50

Силно представяне в Австрия на колоездачи от „Траяна Триатлон“

В края на седмицата в Русе предстои състезание по триатлон. Следващата седмица пък Пловдив ще бъде домакин на такова състезание. „След тези две състезания ще участваме в Балканиада по триатлон, която ще бъде на 5 октомври“, съобщи за радио..

публикувано на 20.08.24 в 10:26

Малките волейболистки подновиха тренировки

На 1 септември възпитаничките на волейболния клуб „Берое“ ще отпътуват за 10 дневен тренировъчен лагер в курорта Китен. „Там ще се работи за физическа подготовка“, подчерта пред радио „Стара Загора“ Ивелин Колев, председател на УС на ВК..

публикувано на 19.08.24 в 14:27

Юношески национал подсилва баскетболния "Берое"

Поредно ново попълнение в състава си обяви мъжкият баскетболен отбор на "Берое". Това е юношеският национал Кристиян Желев , който през новия сезон ще носи екипа на старозагорския тим. Талантливият хасковлия идва в Стара Загора, след като през последния..

публикувано на 18.08.24 в 16:58

"Берое" победи в Коматево

"Берое" отново се върна на победния път в първенството. Интернационалният тим, воден от наставника Хосе Луис Ачиари, се наложи с минималното 1:0 като гост над "Крумовград". Двубоят се игра на стадиона в пловдивския квартал Коматево.  Беройци стигнаха до..

публикувано на 16.08.24 в 23:21

Десет от „Берое 2016“ тренират за новия сезон

В началото на седмицата волейболният „Берое 2016“ започна подготовка за новия сезон. Под ръководството на помощник треньора Иван Тасев в спортната зала „Иван Вазов“ тренират 10 волейболисти. Иван Тасев ще води подготовката на „Берое 2016“ до..

публикувано на 16.08.24 в 14:37