Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна гласуването за Царица Роза на Павел баня

Днес започва богатата празнична програма за Празника на розата и минералната вода в община Павел баня. В четири поредни дни - от 9-ти до 12-ти юни, павелбанци и гостите на града ще могат да се насладят на концерти, изложба, огнено шоу, кулинарен базар, шествие и карнавални игри. 

Днес в 9 часа започна и онлайн гласуването за избор на новата Царица Роза на Павел баня.

В първия ден от празниците, 9-ти юни, е предвидена детска творческа работилница „Нарисувай ми лято и играй с мен“ за най-малките. Тя е с начален час 13,30. А от 17,30  във фоайето на читалище Напред в Павел баня ще бъде открита и изложба с репродукции на картините на родения в павелбанското село Турия Чудомир. Вечерта ще приключи с концерт на Представителен ансамбъл на въоръжените сили.

На 10 юни на Лятната сцена ще бъде официално открит Празникът на розата и минералната вода. Това е и денят, когато ще бъде избрана Царица Роза 2021 Павел баня, като за нея ще се грасува от днес онлайн. В спектакъла по избирането на Царица Роза на 10.06.2021 г. ще участва още една звезда на българската музика – енергичният и талантлив певец и актьор Орлин Павлов, който ще бъде и водещ на церемонията по избора на Царица на розите. Дългоочакваното събитие няма да мине и без прекрасните момичета от струнния квартет  „Мистик”, които ще подарят на публиката едни от най-прекрасните си музикални изпълнения.

Фолклорни състави и огнено шоу ще направят петък вечер незабравима.

Последният празничен ден - 12-ти юни ще започне с откриване на Плувно лято 2021, последвано от коронясването на Царя на минералната вода.

С детско шоу, кулинарна изложба и базар ще продължи празненството. Празнично шествие и карнавални игри ще предхожда закриващия концерт на рок бандата „Фондацията”, която обединява и малки и големи почитатели на хубавата музика, ще бъде част от Празника на розата и минералната вода тази година. Кирил Маричков („Щурците), Иван Лечев („ФСБ”), Дони (Дони и Момчил), Славчо Николов (Б.Т.Р) и Венко Поромански (група „ТЕ”) ще съберат павелбанци и гостите на града на централния площад. В 20:30 часа легендите на българската музика ще изпеят едни от най-обичаните от поколения българи парчета.

Още от категорията

Павел баня избра Царица Роза 2021 (снимки)

Габриела Касева е Царица Роза – Павел баня 2021. Тя бе избрана след онлайн гласуване и спечели 1311 гласа. Нейна първа подгласничка стана Петя Дончева с 1205 гласа. Онлайн вотът отреди втора подгласничка на Царица Роза да бъде Цветелина Петрова, която..

публикувано на 11.06.21 в 11:36

В началото на XX век европейски възпитаници създават музейната сбирка на Стара Загора

В началото на 1907 година при прокарване на водопровод, в центъра на Стара Загора, са открити антични средновековни бронзови монети. Находката е голяма. Местната общественост поема инициативата да създаде музей. Целта е, артефактите намерени в Стара..

публикувано на 10.06.21 в 14:02

Поправи с приятели на чаша кафе в Стара Загора

"Поправи с приятели" е мотото на среща, която се организира по проект за предотвратяване образуването на отпадъци чрез насърчаване удължаването на жизнения цикъл на продуктите, т.нар. – Repair Café. Идеята е заимствана от Нидерландия...

публикувано на 04.06.21 в 10:30

В Павел баня ще избират Царица Роза онлайн, търси се и Цар на минералната вода

За втора поред година Царица Роза на община Павел баня ще бъде избрана онлайн, информират от общината. Гласуването ще е възможно от 09:00 часа на 09.06.2021 г. доприключване на третия кръг на спектакъла по избора на Царицата на 10.06.2021 г. Кои са..

публикувано на 03.06.21 в 16:14

Старозагорче на четири години рецитира "Хаджи Димитър" на Ботев

Урок по родолюбие или как да съхраним националната си памет. Това показа 4 –годишният Александър Господинов от Стара Загора, който рецитира стихотворението „Хаджи Димитър“  пред  бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит..

публикувано на 02.06.21 в 16:51

Диди Дрингова: „Усмихвам се на живота!“

Тя се казва Диди Дрингова. Позната ни е от различни риалити формати, но най – вече като половинката на музиканта Искрен Пецов. Известна е още като „голямата уста“, както сама споделя събеседничката ни. Заради това, че отстоява мнението си и себе си,..

публикувано на 02.06.21 в 09:46

Ути Бъчваров твори уникален казанлъшки сладолед с розов цвят за празника на града

Рекордното количество от над 100 кг. вкусен сметанов сладолед с розово сладко от 10 000 листчета розов цвят, набран в розовите градини на Казанлъшката долина, ще приготвят Ути Бъчваров и деца от Казанлък. Към сладкото изкушение ще бъдат добавени и..

публикувано на 31.05.21 в 15:21

"По стъпките на Белоногата" оживява в Харманли

"По стъпките на Белоногата" е филм, който ще може да бъде видян в Харманли на 3 юни. Тогава в малкия град празнуват "Ден на Белоногата". Филмът ще може да бъде гледан само на едно място – до Извора, посредством специално приложение. В лентата ще се види..

публикувано на 31.05.21 в 14:54

Деца от подготвителна група с премиера на „Вълшебникът от Оз“

Децата от подготвителна група „Мечо Пух“ при детска градина „Светлина“ в Стара Загора представиха театрален спектакъл. Премиерата на постановката „Вълшебникът от Оз“ се състоя на сцената на Държавен куклен театър. Произведението на Лиман Баум..

публикувано на 31.05.21 в 12:31

Певицата Таня Ди избира среща с Благовест Зерлиев пред Том Джоунс

Певицата Таня Ди е имала възможност да се срещне лично и да се запознае с певеца Том Джоунс, но вместо това е отишла на среща с настоящата си половинка Благовест Зерлиев. Какви ли не щури неща правят хората от любов...разговор за любовта, за щурите..

публикувано на 30.05.21 в 16:03