Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици съставиха пътеводител за забележителностите на Свиленград

Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ в Свиленград издадоха пътеводител, събрал най-популярните места за посещение и интересни факти за града на коприната.  За осъществяване на идеята за пътеводителя помага Елена Димитрова, преподавател по хотелиерство и туризъм в училището.

Гимназията има и други поводи за гордост. Преди месец единадесетокласничката Десислава Цветкова печели 1-во място за категория „Най-добър млад хотелиер“ в престижно национално състезание за професии, свързани с подготовката на кадри за туризма. 

С какво се гордеят свиленградчани и как училището мотивира своите ученици да развиват наученото в клас, чуйте от репортажа в звуковия файл.  


Още от категорията

Треньор от школата на футболния "Берое" с първа стихосбирка

С два отбора ще участва в стартиращото този уикенд първенство на Футбол 5 Академията на "Берое". Освен набор 2013 в шампионата ще играят и най-малките таланти на "зелено-белите" - родените през 2014 година. Наставник на тима е Стелиян Евтимов, който се..

публикувано на 16.09.21 в 14:01

Безплатен градски тур разкрива скрити образи и символи на Стара Загора

Тази събота (18 септември) от 10,00 часа на езеро „Загорка", южно от ресторант „Орфеида" –на площадката с лодките ще започне завладяваща обиколка „Образи и скрити символи" от поредицата  безплатни градски турове  „Стара Загора -  неразказани истории по..

публикувано на 15.09.21 в 15:15

Емануил Стоянов: Аз съм машинист, сбъднал детската си мечта

Днес, 15 септември, е професионалният празник на локомотивните машинисти. Българският локомотивен персонал чества този празник от двадесет и една години. По този повод ви срещаме и с Емануил Стоянов, който споделя: „Да бъда машинист беше..

публикувано на 15.09.21 в 13:45

Хасковският „Каунь“ празнува 20-та годишнина с изложба и филм фест

Хумористичното издание „Каунь“ отбелязва своята 20-та годишнина с изложба и филм фест. Събитието ще се състои на 11 септември пред галерия „Форум“ в Хасково. В 19:30ч. ще бъде открита изложба с карикатури на Горан Чаличнин от Сърбия.  „Подготвили сме..

публикувано на 08.09.21 в 16:45

Около 160 животни от 40 вида обитават в момента хасковския зоокът "Кенана

Около 160 животни от 40 вида обитават в момента хасковския зоокът "Кенана", разказа директорът му Валентин Ахтаров. В момента там са настанени и част от обитателите на зоопарка в Стара Загора, който е в ремонт.  През последните 10 години се прави..

публикувано на 08.09.21 в 16:35

Милка Кирова: Вселената не иска отрицание, а само добри мисли

Българската православна църква днес чества Рождеството на Пресвета Богородица. Божията майка е почитана като пазителка на християнското семейство и дома, както и като и покровителка на родилките и децата. Празникът е популярен като Малка Богородица и е..

публикувано на 08.09.21 в 15:15

Георги Велев разказва за музиката, летните емоции и бъдещите проекти

В края на лятото Георги Велев ни разказва как е прекарал летните месеци и какви са бъдещите му проекти, като част от тях се очаква да бъдат реализирани съвсем скоро.  Той е на 22 години, от Стара Загора и животът му е музика. Предстои му последна година..

публикувано на 05.09.21 в 12:32

Национален шампионат по брейк танци ще се проведе в Ямбол

Национален шампионат по брейк танци под мотото "До откат 2" ще се проведе в Ямбол на 4 септември. Сцена на "битките" ще бъде Лятното кино в градския парк, съобщи организаторът Валери Димитров от местния клуб по брейк "Plastic Def. Squad". В турнира ще..

публикувано на 04.09.21 в 09:45
Археологически парк

Археологически парк край Раднево предлага история и забавления в едно

Преди 8 години край Раднево беше открит първият по рода си у нас археологически парк, възкресил артефакти от древността. Археологически парк „Нов живот за миналото” е осъществен с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007- 2013...

публикувано на 07.09.21 в 14:00

Награда на кмета на Стара Загора връчват на деца на „Богородична стъпка"

Днес и утре курортното селище Старозагорски бани ще се изпълни с родолюбци по време на петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка" 2021. Той ще събере над 4000 участници - любители на българския бит и култура с..

обновено на 28.08.21 в 09:55