Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вени Петрова: Има огромно напрежение в бранша

Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.
Снимка: Радио Стара Загора

В област Стара Загора няма да се налагат мерки, надвишаващи рестрикциите на национално ниво. Това съобщи за Радио Стара Загора председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите след среща с областния управител Иван Чолаков и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков. Проверките по заведенията за спазване на мерките са постоянни, за миналата седмица са проверени 44 обекти, като на 3 от тях са издадени предписания. 

"Съществува обаче огромно напрежение в бранша заради непреодолимата нужда от персонал, задаващата се червена ковид зона, повишените цени на тока, на горивата и доставчиците, които вдигнаха цените си между 15 и 35 процента . Освен това се задава една непредсказуема, но по всичко личи лоша есен и зима, коментира Вени Петрова. Отново сме изправени пред въпроса ще оцелеем ли и този път.  Това са причините, поради които от Националната асоциация призовават за стачна готовност. На местно ниво тази тема не е обсъждана, но подкрепяме позицията на националните асоциации.

  Около 25 процента са заведенията в Стара Загора, които не работят след голямото затваряне, а над 30 процента от работниците се преквалифицират." добави Вени Петрова.

"Надяваме се след актуализацията на бюджета, средствата да бъдат разпределени навреме и да бъде обезпечен бизнеса", каза още тя



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Полицай на годината за 2023 г. стана зам.-директор на МВР в Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината - 2023" Марио Климентов застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен и началник отдел „Криминална полиция". Той е назначен на 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи.  Комисар Климентов..

публикувано на 17.05.24 в 15:10

Плувният басейн в Стара Загора остава затворен

Общинският плувен басейн на Стара Загора засега ще остане затворен, информират от общинския пресцентър. В спортното съоръжение извършват профилактика на филтриращата система, наложила се поради настъпила авария. Първоначално бе съобщено, че тя ще..

публикувано на 17.05.24 в 14:52

Община Стара Загора започва авариен ремонт на път

Аварийно ще бъдат отстранени всички нарушения в асфалта на пътя между паметника „Бранителите на Стара Загора“ и Околовръстното в посока на Гробищния парк. Това съобщи днес арх. Мартин Паскалев, зам.-кмет на Община Стара Загора с ресор „Устройство на..

публикувано на 17.05.24 в 13:40

Над 100 курсисти от ЦСПП в Казанлък положиха клетва

Над 100 курсисти, преминали успешно подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Казанлък, положиха клетва като служители на Министерството на вътрешните работи. Официалната церемония, провела се в парк „Розариум“ в Града на..

публикувано на 17.05.24 в 13:39

По своя светъл път пое журналистът и общественик Росица Въльовска

Напусна ни едно от най-талантливите и остри пера на старозагорската журналистика - Росица Въльовска. Трудно е да пишеш в минало време за човек, който остава завинаги сред нас със скъпите спомени, откровените разговори и журналистически..

публикувано на 17.05.24 в 13:35

Янко Янков моли ОИК да го освободи предсрочно като общински съветник, става журналист

Условно осъденият за купуване на гласове общински съветник от Стара Загора Янко Янков сам ще подаде оставката си като заседател в местния парламент ако Общинската избирателна комисия не прекрати предсрочно пълномощията му. „Аз моля ОИК днес в..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Калин Стоянов: Било е отнето предимството на автомобила на НСО

До момента е установено по безспорен начин, че другият автомобил, а не този на НСО е отнел предимство при инцидента край Аксаково.  Това заяви в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Той отказа да коментира други..

публикувано на 17.05.24 в 11:30

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по БЕЛ в Старозагорско

52-ма зрелостници не са се явили на матурата по български език и литература в област Стара Загора. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Общо 2248 бяха подадените заявления за..

публикувано на 17.05.24 в 09:46

Таван 15% надценка на хляба не може да се отрази на крайната цена

И тази седмица няма промяна в тенденцията потребителската кошница в абсолютен размер да е на стойност 97лв, уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на ДКСБТ. Той допълни, че се поддържа разлика спрямо цените от миналата година с..

публикувано на 17.05.24 в 09:15

По изпитен вариант 15 по БЕЛ пишат зрелостници

Общо 2248 са учениците от област Стара Загора, заявили желание да се явят на държавни зрелостни изпити, съобщи началникът на регионалното управление на образованието Милена Йолдова. Днес се провежда първата задължителната матура - по български..

публикувано на 17.05.24 в 08:56