Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за обилни валежи в Стара Загора и Хасково

Снимка: Архив

Код жълто за значителни валежи е обявен у нас за днешния ден. 

Предупреждението е в сила за 6 области: Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

гл. инсп. Димитър Димитров, сектор

Над 2300 водачи с превишена скорост само за седмица в Старозагорско

Общо 2311 нарушения на скоростните режими са установили пътните полицаи от 05.08 до 11.08 на територията на ОДМВР-Стара Загора. През посочения период в страната беше проведена специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими, която е..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Ръст на пожарите в Старозагорско

Пожароопасният сезон се измества, очертава се дълъг рисков период. Типичните за юли и август пожари се наблюдаваха до края на октомври миналата година, каза главен инспектор Антон Колев, началник на  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 12.08.24 в 15:02

Работодателите са длъжни да осигурят нормални условия на труд в горещите дни

Според българското законодателство по-строги са мерките при работа на закрито, отколкото навън.  Това съобщи пред Радио Стара Загора Йордан Йорданов, началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване в Дирекция „Инспекция по труда“ –..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Община Стара Загора подарява пътуване с ретро тролей

Община Стара Загора и общинското дружество “Тролейбусни и автобусни превози “ ще возят безплатно граждани от всички възрасти с ретро тролей днес. Инициативата е по повод Международния ден на младежта - 12 август, каза пред Радио Стара Загора управителят на..

публикувано на 12.08.24 в 12:40
Община Стара Загора

Общината санкционира 7 водачи за неправилно ползване на тротинетки

355 е броят на наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лева през изминалата седмица, сочи бюлетинът за констатирани нарушения по наредбите на Община Стара Загора.   Проверките се осъществяват непрекъснато от Община Стара Загора и органите на..

публикувано на 12.08.24 в 12:33

Старозагорски криминалисти задържаха четирима с наркотици

Служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" от ОДМВР-Стара Загора  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". По време на акцията непосредствено след закупуване на наркотично вещество са задържани двама мъже на..

публикувано на 12.08.24 в 11:12

Отново насилие над жени в Старозагорско

За проявена агресия срещу жени съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. На 9 август е получено съобщение от 33-годишна жена от областния град , че от няколко месеца била подложена на системен физически тормоз от съжителя й - 34-годишен мъж...

публикувано на 12.08.24 в 10:57

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното..

публикувано на 12.08.24 в 09:43

Висок риск от пожари

Заради жълтия код за опасно високи температури, в цялата страна е обявена и особено висока опасност от пожари. Пожароопасно остава в цяла България, като най-високи са стойностите в Северна България - от Видин до Велико Търново и Русе..

публикувано на 12.08.24 в 08:43

1.5 милиона лева допълнителен трансфер от държавата получава община Гълъбово

Допълнителен трансфер  в размер на милион и половина лева очаква да получи община Гълобово от Държавата, съобщи за Радио Стара Загора заместник- кметът Пламен Бараков.  Основание за допълнителното финансиране са неизплатените и намалени концесионни..

публикувано на 12.08.24 в 08:25