Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новото сдружение ще иска "Берое" да бъде прехвърлен без задължения

Новото сдружение, което би трябвало да поеме ръководството на футболния "Берое" ще настоява досегашният собственик да прехвърли клуба без задължения. Това разкри в интервю за Радио Стара Загора кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Припомняме, че вчера преди първата тренировка на "зелено-белите" за подготвителния период бе обявено, че сдружение от представители на Общината, старозагорския бизнес и феновете е готово да придобие акциите на клуба и да се погрижи той да продължи участието си в първенството. 

"Можеше министърът на енергетиката да ме покани като кмет на един разговор, да си дадем един месец, да направим всичко адекватно и да се случи без сътресения. Сега в момента всичко се прави на пожар. В момента не е ясно нито кой ще води отбора, нито кой ще покрие старите задължения. Ние работим заедно с бизнеса и феновете да формираме сдружение, което би могло да поеме акциите и съответно издръжката на "Берое". Условието за това ще бъде клуба да бъде прехвърлен без задължения", обясни Живко Тодоров. 

Решението кой да бъде представителя на Общината в това сдружение предстои да се обсъди в Общинския съвет. "В момента по-важното е да имаме яснота за финансирането и за хората от бизнеса, които ще поемат ангажименти към "Берое". Но няма как общината да не влезе в това Сдружение най-малко заради поддръжката на базите. В тази трудна ситуация ние трябва да помогнем на клуба си", допълни градоначалникът.

Живко Тодоров разкри още че хората, които са склонни да помогна финансово на клуба са повече от тези, които пряко искат да се ангажират с управлението му. Той обаче не назова конкретни фирми. "През следващата седмица вероятно ще се направят стъпки към учредяване на самото сдружение. Тогава ще има пълна информация кои са хората от бизнеса, които ще влязат в него".

"Трябва да има сериозно отрезвяване що се отнася до очакванията към тима. Тепърва предстои да стане ясно как промените, които се правят в клуба ще засегнат школата. Това, което реално предстои пред "Берое" е да залага много повече на български футболисти. Може би очакванията за високи резултати в последните 10 години са принудили ръководството да залага повече на футболисти, които могат да донесат моментен успех. Инвестицията в една школа изисква време, за да даде резултати.Обикновено търпението на феновете свършва по-бързо", допълни Живко Тодоров. 

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Баскетболна националка се завърна в Стара Загора

Националката на България по баскетбол за жени Александра Петрова отново ще играе за "Берое Стара Загора", след като днес подписа договор с клуба. През новия сезон се очаква да бъде с важна роля в състава, съобщиха от старозагорския тим чрез..

публикувано на 18.06.24 в 15:21

Джудистите завършиха сезона

С участие в две състезания приключиха състезателния сезон възпитаниците на клуб по джудо „Недьо Ранчев“. В Румъния бе проведено Балканско първенство, в което, в категория до 46 кг. се изяви Александър Николов, воден от своя треньор в..

публикувано на 18.06.24 в 09:28

Четири медала извоюваха борците

В събота в залата по борба в Стара Загора ще бъдат проведени Ученически игри по борба. „Състезанието е за ученици в 5-ти и 6-ти клас, които не учат в спортни училища“, уточни пред радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор и състезател в клуб..

публикувано на 17.06.24 в 14:36
Александър Томов, вляво и Биньо Чифудов.

В Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори

В радневското село Полски Градец откриха плоча на славни борци и треньори, а от следващата година в тяхна памет е учреден турнир „Наследниците на шампионите“. Селото се слави с най-много представители на най-успешния български спорт. Оттам..

публикувано на 17.06.24 в 08:18

Над 90 стрелци участват в турнир „Стара Загора“

От днес до неделя на стрелбище „Лозенец“ се провежда турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стара Загора“. Надпреварата е за всички възрастови групи и е последна проверка преди Държавното първенство, което ще стартира на 28 юни. Ще..

публикувано на 14.06.24 в 15:09

„Берое 2016“ завърши трети в група „А“

На трето място в група „А“ на финалния турнир по волейбол за момчета до 16 години завърши „Берое 2016“. В надпреварата, проведена в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ възпитаниците на Марияна Димова победиха варненския „Перун“, „Монтана“..

публикувано на 14.06.24 в 14:57

"Берое" ще гостува в София на старта на новия шампионат

"Берое" започва сезон 2024/25 в efbet Лига с гостуване на новака в елита "Септември" София. Това отреди тегления днес жребий.  Новият шампионат стартира на 19 юли. Първото домакинство на беройци ще бъде във втория кръг срещу столичния "Локомотив"...

публикувано на 13.06.24 в 12:17

Елица Божилова ще участва в Европейско първенство

В Хасково бяха проведени квалификации по бадминтон във възраст до 15 години. В сформираният национален отбор, който през август ще участва в Европейското първенство за тази възраст в Полша, бе включена 13 годишната Елица Божилова от СК..

публикувано на 13.06.24 в 10:03

Три отличия извоюваха старозагорски джудисти

Петима възпитаници на клуб по джудо „Недьо Ранчев“ участваха в турнир в Северна Македония. Организатор бе клуб от Струга, но надпреварата бе проведена в Охрид. Старозагорци се завърнаха с три медала. В категория до 60 кг. Кристиян Янков спечели..

публикувано на 12.06.24 в 14:24

"Берое" започна подготовка за новия сезон с двама нови

"Берое" започна подготовка за новия сезон. Старши треньорът Хосе Луис Ачиари изведе 21 футболисти в първото занимание за лятната подготовка, проведено на официалния терен на Спортна база "Берое".  С отбора ще тренират и юношите Стилиян Русинов,..

публикувано на 12.06.24 в 11:08