Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Община Казанлък шест двойки сключват граждански брак на датата с шест двойки

В Ритуалната зала на Община Казанлък днес, във втория ден на седмицата, си казват заветното „Да!" шест казанлъшки двойки, специално избрали датата със шест двойки - 22.02.2022. Първи граждански брак сключиха семейство Боневи, а след тях, точно в 14,22 ч., "Да!" за законни спътници в живота си казаха семейство Димитрови.

От името на кмета Галина Стоянова бракосъчеталите се влюбени бяха поздравени с пожелания за „Здраве, щастие и благоденствие!"

Придружавани от своите кумове, младоженците получават брачно свидетелство, разменят халки, усмивки и целувки.

През 2021 година са се бракосъчетали 246 казанлъшки двойки, което е повече с 31 младоженски двойки в сравнение с 2020 г.. Очаква се възходящата тенденция на младите семейства да продължи през тази година.

От началото на 2022 година във вечна вярност официално са се врекли общо 44 младоженски двойки, включително днешните шест. Те поемат към съвместния си живот пред Закона на специалната дата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разследва се случай на лекарска небрежност в гинекологична клиника в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен разследва случай на лекарска небрежност в частна гинекологична болница САГБАЛ „ЕВА”, довела до смъртта на бебе в утробата на майка си. Образувано е досъдебно производство.  За случая съобщиха адвокатите на 31-годишната..

публикувано на 26.09.24 в 18:45

Зелено общество, отговорно към своите текстилни отпадъци, е целта на проект, реализиран от Община Стара Загора

От 1 януари 2025 г. всички държави членки на ЕС и общините в тях задължително ще събират разделно текстилния отпадък и Община Стара Загора, която първа стартира участието си по проект TEXAD, вече обсъжда как това практически да се осъществи. Пълното..

публикувано на 26.09.24 в 18:37

Финландското образование е насочено към практическото обучение

Учители от старозагорското НУ „Димитър Благоев“ посетиха Финландия и обмениха опит със свои европейски колеги благодарение на програмата „Еразъм+“. Педагози от 11 страни се запознаха с финландската образователна система и успяха да проследят..

обновено на 26.09.24 в 16:44

На местен референдум през ноември Казанлък ще реши съдбата на "Бузлуджа"

На 17 ноември казанлъчани гласуват на местен референдум за съдбата на Дом паметника на Бузлуджа. С 25 гласа "за" местният парламент определи датата за допитването. Предложението на „Възраждане“ референдумът да се случи на 1 декември не получи..

публикувано на 26.09.24 в 15:07
Снимка: ЮИДП-Сливен

500 дка засегнати площи срещу борова процесионка бяха обработени от ЮИДП- Сливен

“Югоизточно държавно предприятие” ДП гр. Сливен извърши въздушно пръскане срещу борова процесионка на обща площ от 500 дка на територията на ТП “Държавно горско стопанство Гурково”, информират от предприятието. През месец август бе проведено..

публикувано на 26.09.24 в 14:55

Нови социални услуги, почетни граждани и ограничения за тротинетки приеха съветниците в Стара Загора

Общинските съветници в Стара Загора приеха на първо гласуване промените в наредбата за по-строг контрол на управлението на тротинетки в града. С тях се въвежда ограничение от 5 км в час за движение по велоалеи в паркове и градини и пешеходни зони...

публикувано на 26.09.24 в 13:57
Снимка: МВР - Сливен

Полицията в Сливен издирва 27-годишен мъж

Полицията в Сливен издирва 27-годишния Панайот Донков, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Той е напуснал дома си на 21 септември и оттогава неговите роднини и близки нямат връзка с него. По тяхна молба е обявен за общодържавно..

публикувано на 26.09.24 в 13:54
Снимка: Даниела Костова

До дни ще са ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево"

До дни ще станат ясни резултатите от разчитането на черната кутия на разбилия се самолет край авиобаза "Граф Игнатиево", съобщи служебният военен министър Атанас Запрянов. Същевремонно той поиска средствата за армията през следващите няколко години да..

публикувано на 26.09.24 в 13:49
Недялко Костадинов

Трудна година за земеделските производители

Изминалите почти девет месеца от настоящата високосна 2024 година красноречиво  доказаха, че годината е екстремна по всички показатели. Тя е такава и за земеделските производители. Голяма част от тях са на кръстопът, дали да продължат или да се..

публикувано на 26.09.24 в 11:52

И двете крила на ДПС влизат в новия парламент, сочи изследване на "Алфа Рисърч"

7 партии биха влезли в новия парламент, ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-то Народно събрание , като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина..

публикувано на 26.09.24 в 11:45