Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е бивш военен за стрелбата по 13-годишно момче в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Полицията в Сливен задържа 49-годишен мъж, бивш военен, за стрелбата с въздушна пушка по 13-годишно момче. Инцидентът стана миналата седмица, когато мъжът е стрелял по група деца на спортна площадка в кв. „Стоян Заимов.“ При медицинската операция от простреляното дете бе извадена сачма, а животът му бе вън от опасност.

В момента се изясняват мотивите на мъжа за стрелбата, съобщи директорът на ОД МВР Сливен старши комисар Димитър Величков.  

"Оръжието е иззето, намерено. Не се води на отчет, тъй като е въздушна пушка. Пак предстоят проверки и назначаване на експертизи за установяване точно каква е пушката и калибъра", посочи ком. Величков.  

Задържаният няма криминални регистрации, наказван е за шофиране след употреба на алкохол. Говорителят на Районната прокуратура прокурор Христина Блецова обяви, че му е повдигнато обвинение.  

"За причинена лека телесна повреда на малолетно лице по хулигански подбуди със средства опасни за мнозина. За посоченото деяние се предвижда до три години лишаване от свобода", уточни Блецова.  

След получаване на експертизите обвинението ще бъде прецизирано, каза още Блецова. Стрелецът е задържан за 72 часа, като се очаква да му бъде повдигната постоянна мярка за задържане. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Търговски обекти неправомерно върху общински терени

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти..

публикувано на 19.08.24 в 18:09

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният..

публикувано на 19.08.24 в 15:36

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20