Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес отпада изискването за "зелен сертификат" за всякакви дейности и мероприятия в България

От днес, 21 март, отпада изискването за "зелен сертификат" за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента.

От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда по график, като не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, няма да се допуска и смесване на групи. Лекциите ще се провеждат при 50% заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция и носене на защитни маски от студентите и преподавателите.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете ТУК.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Хасково и ХГ „Форум“ представят „Исландия-над и отвъд“

На 3 октомври от 17.30 ч. в ХГ „Форум“ ще бъде открита изложбата на Тия Толева "Исландия - над и отвъд". Тихомира Толева - Тия е родена в Симеоновград. Художничката от години живее и рисува в Исландия. Нейната първа изложба в България е вдъхновена от..

публикувано на 02.10.24 в 13:10

Детско-юношеският танцов състав „Загорци" пожънаха успехи на фестивал в Турция и подготвят атрактивен спектакъл с филмови елементи

През септември талантливите народни танцьори от „Загорци" и техните ръководители Диляна Апостолова и Николай Апостолов се завърнаха от Бурса в Турция с почетни плакет и грамоти от III Международен фолклорен фестивал „Муданиа`2024" с организатор Галарт. В..

публикувано на 02.10.24 в 13:07

Есенните литературни дни започнаха с награждаването на победителите от XI Национален конкурс за поезия „Акад. Николай Лилиев"

Церемония по отчитане на резултатите и награждаване на отличените участници в XI Национален конкурс за поезия „Акад. Николай Лилиев" се проведе вечерта на 1 октомври 2024 г. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески". С това събитие се постави..

публикувано на 02.10.24 в 12:46

За първи път в Сливен ще бъдат дадени наградите "Учител на годината" и "Директор на годината"

За първи път сливенски учители и директори на училища ще бъдат отличени с награди „Учител на годината" и „Директор на годината". Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Международния ден на учителя – 5 октомври. Наградата е учредена от община Сливен...

публикувано на 02.10.24 в 12:14

Крепостта "Туида" кани на средновековен събор

„Средновековен събор - „Помни славата“ ще се проведе в Крепостта „Туида“ в Сливен от 4 до 6 октомври.  С осмото му издание Община Сливен отбелязва десет години от отварянето на крепостта след нейната реставрация и социализация. Мястото се..

публикувано на 02.10.24 в 11:59

24 курсисти от шест държави прие Центъра за езиково обучение на чужденци в Тракийския университет

Първият учебен ден в Центъра за езиково и специализирано обучение на чуждестранни граждани в Тракийски университет – Стара Загора започна за 24 курсисти от Гърция, Турция, САЩ, Германия и Руска федерация. Те бяха посрещнати от преподавателите си и..

публикувано на 02.10.24 в 11:21

32-годишна жена е запалила къща в село Овощник

Необитаема къща е изгоряла в село Овощник от умишлено предизвикан пожар. Сигнал за пожара е подаден вчера в 3,31 часа в Районното управление на полицията в Казанлък. На място незабавно са изпратени екип на Пожарната и полицейски екип...

публикувано на 02.10.24 в 11:16

55-годишен мъж от гълъбовското село Главан загина в катастрофа

55-годишен мъж от гълъбовското село Главан загина в катастрофа снощи. От полицията съобщават, че инцидентът е станал към 22.30 часа на пътя между Тополовград и село Хлябово.  Мъжът се е движил с лек автомобил „Фолксваген". Водачът е загубил..

публикувано на 02.10.24 в 10:02

Хладно утро, през деня до 24 градуса

Днес ще е предимно слънчево. Вятърът постепенно ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, за София – около 5. Във високите котловинни полета на Западна България ще има условия за слана,..

публикувано на 02.10.24 в 07:49
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Планова техническа профилактика на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 02.10.2024 год. сряда, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр.Хасково с честота 94,4 МHz е възможно да има прекъсване на излъчването от 09.00 до 17.00 часа, поради редовна годишна техническа профилактика на..

публикувано на 02.10.24 в 06:05