Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник за деца и кучета в Стара Загора



„Празник за деца и кучета“ започва от 11 часа в парк „Зелен клин“ в Стара Загора. Това съобщи Ганка Добрева от организаторите. Денят ще премине с разнообразна развлекателна и образователна програма, както й много игри за децата. Инициативата се провежда се седми път. По традиция участва и Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. ОДБХ - Стара Загора ще съдейства със съвети как да се поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при поставен чип. Различни игри с деца и кучета са организирани през целия ден. Ганка Добрева открой и новото в програмата. Чуйте в звуковия файл. 


По публикацията работи: Тошка Събева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ЦИК назначи състава на РИК-Стара Загора, ПП-ДБ със секретар

Централната избирателна комисия назначи състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора. Председателското място е за Теодора Крумова, предложена от ГЕРБ, докато спорната позиция на секретар отива в ПП-ДБ. До намесата на ЦИК в редената на РИК-Стара..

публикувано на 06.09.24 в 16:42

Хасково отбеляза 139 години от Съединението на България

Хасково празнува 139 години от Съединението на България с тържествен ритуал и празничен концерт. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев, Областният управител на Хасково Мехмед Атаман, Председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, бригаден..

публикувано на 06.09.24 в 15:42
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Общинските организации на ДПС в Старозагорско застават зад "Новото начало"

Областният съвет и всички 11 общински организации на ДПС в област Стара Загора подкрепят водача на листата Халил Летифов, заяви пред Радио Стара Загора Шендоан Халит, народен представител от парламентарната група на ДПС в 50-ото Народно събрание. Той..

публикувано на 06.09.24 в 15:35

Старозагорският митрополит Киприан дирижира „Моление“ в Чирпан за празника на града и Деня на Съединението

Неповторимото изпълнение на ораторията „Моление“, дирижирана от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан на чирпанския площад, предизвика бурни аплодисменти. Красиви илюминации добавиха радостни възгласи от хилядната публика и..

публикувано на 06.09.24 в 15:15

„По следите на траките“ - обиколи Долината на тракийските царе с колоездачите от КК „Лястовица – 1905“

На 7 септември 2024 от 9:00 ч. ще бъде организирана велообиколка от Казанлък до тракийските гробници в района. Маршрутът включва гробниците „Оструша“, „Грифони“, „Хелвеция“ и „Шушманец“, а на финала колоездачите ще бъдат посрещнати с демонстрация на..

публикувано на 06.09.24 в 14:58

Ямбол отбеляза с тържествена церемония 139-ата годишнина от Съединението

С тържествена церемония в Ямбол беше отбелязана 139-ата годишнина  от Съединението  на Княжество България и Източна Румелия. В ритуала взеха  участие и представителни военни части от Ямболския гарнизон. С изпълнения на патриотични песни и благодарствен..

публикувано на 06.09.24 в 13:23

Стара Загора празнува 139 години Съединение на България

С общоградски ритуал в парк  „Пети октомври“ Стара Загора отбеляза 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.  Денят на Съединението е обявен за официален празник на страната ни с решение на Народното събрание от 18 февруари..

публикувано на 06.09.24 в 13:20
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

С концерт на Шипка отбелязват 60 години от обявяването на "Мила Родино" за Химн на България

С концерт на връх Шипка на Военния оркестър при 61 Стрямска механизирана бригада, под диригентството на капитан Йордан Илиев, Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“, кани всички българи да отбележат заедно 60 години от обявяването на песента „Мила..

публикувано на 06.09.24 в 10:05
Иса Бесоолу

Павел баня отбелязва храмовия си празник с богата програма

В деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия 6 септември пред сградата на общинската администрация в Павел баня ще се състои ритуал по издигане на националния флаг, а по късно през деня ще има концерт на музикантите от бургаското..

публикувано на 06.09.24 в 09:25

6 септември - двоен празник за Чирпан

С тържествена сесия и ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на Съединението Чирпан ще отбележи една от най-светлите дати в най-новата история на България.    Преди 139 години една малка държава дръзва да предизвика великите сили. И..

публикувано на 06.09.24 в 08:30