Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен зимен сезон очаква туристическият бранш у нас

Румен Драганов
Снимка: БГНЕС

Силен зимен сезон очаква туристическият бранш у нас, коментира за Радио Стара Загора Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Очакват се около 560 хил. пътувания по коледно-новогодишните празници, като близо 500 хиляди от тях ще бъдат в страната.

Наблюдава се увеличение на цените на туристическите пакети между 11 и 12% заради инфлацията, въпреки това повечето места за настаняване вече са резервирани за празниците, коментира още Румен Драганов. По думите му България стои много добре на пазара.

„Не сме най-евтината дестинация, но сме търсени. В тази конкуренция увеличихме туристите през тази година“, каза още Драганов.


По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гурково чака финансиране на проекти за 10 млн. лв.

Община Гурково е подготвила и внесла в Регионалното министерство проекти на стойност близо 10 млн. лв. Те са за ремонти на улици, детски площадки, съоръжения  и други. Досега обаче одобрените са на стойност 3 млн. лв. Останалите проекти чакат..

публикувано на 20.08.24 в 09:43
доц. д-р Борислав Цеков

Отлагане на изборите с месеци е нарушение на конституцията и демокрацията

С отказа да подпише указа за назначаване на новото служебно правителство заради състава му президентът излиза от правомощията си. Това заяви за Радио Стара Загора доцента по конституционно право Борислав Цеков. По думите му държавният глава няма..

публикувано на 20.08.24 в 09:14
Снимка: НИМХ

Жълт код за интензивни валежи в област Стара Загора

Издаден е жълт код за потенциално опасни метеорологични условия. Кодът е в сила заради интензивни валежи и гръмотевици с предупреждение за градушки. Очакваното количество валеж е 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж - до 30 mm за 6 часа. Жълтият..

публикувано на 20.08.24 в 07:33

Днес празнуват хората, чието име означава "измолен от Бога"

На 20 август имен ден празнуват всички, които носят името Самуил. А неговото значение е  „измолен от Бога“. В Библията  Самуил  е този, който помазва царете и им дава власт. Според легендата  пророк Самуил  е роден в семейството на  Елкана  от град..

публикувано на 20.08.24 в 07:15

Ръководството на Община Стара Загора посрещна китайския посланик

Заместник-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев посрещна делегация, водена от посланика на Китайската Народна Република у нас Дай Цинли. Делегацията гостува в града по покана на кмета Живко Тодоров, съобщават от пресцентъра на общинската..

публикувано на 19.08.24 в 17:42

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният..

публикувано на 19.08.24 в 15:36

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33