Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Любовта не бива да боли

Историята на Люси

Люси Тонева пристига от Англия в Стара Загора, където  преди 11 години тръгва от Кризисния център и стига до Англия. Днес, вече на 37 години,  посети  "Самарянска къща“  с мисия - да се срещне с жените, в чиято ситуация е попаднала и от която житейска несгода е намерила изход. 

С личната си история Люси иска да повлияе останалите жени, жертва на домашно насилие, да намерят сили и да се преборят със страха си, за да започнат отначало своя живот.

По думите й "всеки може да успее и да сложи край на домашното насилие..."

В разказа си Люси откроява помощта, която е получила от екипа на Кризисния център. Сама с две малки деца тя намира своята вяра и успява, като се сеща често за разговорите със социалните си сътрудници - Красимира Георгиева и Соня Пенева. 

Днес Люси живее в Англия, работи като главен готвач в хотел-ресторант в Шотландия и е безкрайно благодарна и щастлива, защото е превърнала страховете си посредством вярата си в минало, а желанията си за по-добър живот в реалност.

За това как преди 11 години Люси е пристигнала в центъра с двете си деца, портфейл с малка сума пари и два акта за раждане, как е преминала през недоверие, неверие, гняв, кризи, невъзможност, но благодарение на подкрепа и много, много работа е напуснала къщата, година по-късно, с увереност да се справи. 

Чуйте историята й в прикачения звуков файл.
Галерия

Още от категорията

Диана Русинова

Диана Русинова: Добрият шофьор е живият

Потресаващо е незачитането на закона от страна на български граждани, които шофират след употреба на алкохол и наркотици. Така коментира в ефира на Радио Стара Загора последните трагични инциденти със загинали по пътищата Диана Русинова от..

публикувано на 30.01.23 в 11:06

Индексациите на таксите на телекомите може да бъдат обжалвани

В началото на миналата седмица един от трите телекома обяви, че поради ръста на инфлацията за миналата година и на основание общите си условия ще увеличи цената на месечните абонаменти за услугите си с до 2 лева. Десет дни по-късно същото..

публикувано на 23.01.23 в 16:32

Тракийският университет в Стара Загора заслужи пореден "Академичен оскар"

Тракийският университет в Стара Загора е сред отличените с престижните награди „Академични Оскари“. За поредна година висшето учебно заведение заема челното място в направленията „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“, припомни ректорът, проф...

публикувано на 23.01.23 в 11:51

Доцент д-р Борислав Григоров: Нужно е да опазваме горите в страната ни, те са огромно богатство

"Тази година се честват две кръгли годишнини – 60 години Геолого-географски факултет и 50 години катедра „Ландшафтна екология и опазване на природната среда“ към СУ „Св. Климент Охридски“. В Античността и Средновековието в българските земи..

публикувано на 16.01.23 в 15:42

Първан Симеонов: Президентът игра на сигурно с мандата за БСП

По-вероятно е да има нови предсрочни избори, но БСП ще направят усилия да реализират мандата, като ще разчитат на енергията и амбицията на своя лидер. Това коментира за Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов. По думите му след последните..

публикувано на 16.01.23 в 15:40

Ограничения спъват домакинствата за ВЕИ мощности

Множество ограничения не позволяват на българските домакинства да кандидатстват по предложените по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) мерки за безвъзмездно финансиране за два вида системи за битово ползване – за затопляне на вода, както и за..

обновено на 13.01.23 в 15:55

Дисциплинарно уволнение при употреба на алкохол

Никакво количество алкохол не е приемливо да се констатира в служителя на работното му място. Презумпцията на Кодекса на труда е че всеки служител се явява на работното си място в оптимално си състояние, каза  адвокат Веселин Тончев от..

публикувано на 13.01.23 в 14:30

Община избра проект за центъра си с международен конкурс

Международен конкурс за избор на проект за централната градска част на Добрич впечатли старозагорската гилдия на архитектите, съобщи в интервю за Радио Стара Загора председателят на дружеството на Съюза на архитектите в Стара Загора арх. Велимир..

публикувано на 13.01.23 в 08:25

Пъстра 2023 година и много събития обещава ТД "Сърнена гора"

Туристическо дружество "Сърнена гора " в Стара Загора е най-многолюдното в страната. Над 700 са членовете му,  организирани в 9 клуба по интереси. "Надяваме се през 2023 година да няма ограничения на дейността ни, както се случи през изминалите..

публикувано на 12.01.23 в 18:45

Георги Радев: Украинската продукция пречи на родното производство

Като сравнително добра откъм реколта определи 2022 година заместник-председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България Георги Радев. Той допълни, че основния проблем пред бранша остава вноса на украински суровини, който пречи на..

публикувано на 12.01.23 в 15:56

Свързани новини

Любовта не бива да боли

Люси Тонева пристига от Англия в Стара Загора, където  преди 11 години тръгва от Кризисния център и стига до Англия. Днес, вече на 37 години,  посети  "Самарянска къща“  с мисия - да се срещне с жените, в чиято ситуация е попаднала и от която..

публикувано на 16.01.23 в 16:00