Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Заледени участъци на прохода "Шипка"

Проход на републиката
Снимка: АПИ

Няма ограничения в придвижването по пътищата в област Стара Загора. 

На прохода "Шипка" пътят е частично заледен, температурата е -3 градуса, времето е ясно. 

Заледявания има и около градовете Шипка, Павел Баня, Мъглиж и Гурково и край село Ягода. 

На прохода на Републиката пътното платно е сухо, температурата е положителна, няма мъгла. 

По магистралите на територията на областта е облачно, температурата е 11 градуса, пътната настилка на АМ "Тракия" е частично мокра, информират от областното пътно управление в Стара Загора. 


Още от категорията

Тихомир Безлов

Тихомир Безлов: Има възможност за договаряне с третия мандат

Сблъсъкът в прокуратурата и дали главния прокурор ще бъде отстранен е политически, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията: Ние винаги сме имали проблем със свръх властта на главния прокурор. Това е доминиращата тема и..

публикувано на 01.06.23 в 09:13
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Промени в закона за социалното подпомагане от началото на юни

От 1-ви юни влизат в сила големи промени в закона за социалното подпомагане. Приет беше от правителството и Правилника за неговото приложение. Основното е, че се променя базата за достъп до помощи и съответно – размерите на различни видове помощи...

публикувано на 31.05.23 в 14:05
Тракийски университет

Тракийски университет Стара Загора изпрати 95-ти випуск ветеринарни лекари

Тракийски университет Стара Загора изпрати 95-ти випуск ветеринарни лекари. На тържествена церемония в аулата на Тракийски университет днес своите дипломи получиха 120 ветеринарни лекари. От тях своето обучение на български език са провели 94..

публикувано на 26.05.23 в 15:16

Фестивал на знанието за трета година в Стара Загора

Фестивал на знанието, организиран от Тракийски университет, се провежда днес в Стара Загора. Обособено за целта пространство пред парк "Пети октомври" е домакин на шатрите, в които са разположени структурните звена на висшето учебно заведение. На..

публикувано на 10.05.23 в 16:51

Сдружение “Младежки център за развитие Взаимопомощ” търси трима участници за обучение на младежи

Казанлъшкото сдружение “Младежки център за развитие (МЦР) Взаимопомощ” търси трима участници за обучение на младежи по проект “Равенството на половете във вашата общност”, съобщи за Радио Стара Загора председателят на организацията инж. Мария Славова...

публикувано на 27.04.23 в 10:02
Местността „Карандила“ в природен парк „Сините камъни“

Украински деца ще участват в психорехабилитационен лагер в местността Карандила край Сливен

Украински деца, загубили родители във войната, ще участват в психорехабилитационен лагер в местността Карандила край Сливен. Програмата се организира за втори път от Обществен дарителски фонд Сливен.  Средствата са осигурени Обществен дарителски фонд..

публикувано на 19.04.23 в 14:00

От днес влиза в сила забраната за улов на калкан и попчета

Забрана за улов на риба в размножителния ѝ период влиза в сила от днес. Рестрикциите са описани в заповед на министъра на земеделието и храните.  Заповедта важи за териториите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. От 15 април до 15 юни..

публикувано на 15.04.23 в 11:18

Започна кампанията „С бистър ум зад волана“

Установени са над 2400 случая на управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и над 1200 – след употреба на наркотични вещества за първите три месеца на 2023 г. Спрямо същия период на 2022 г. има 5% ръст на установените случаи на..

публикувано на 12.04.23 в 14:49

Първите две коалиции мълчат заради изненадата от изборите

Резултатите от парламентарните избори изненадаха двете първи политически сили, затова и запазиха толкова дълго време мълчание. „Независимо дали са управляващи, подкрепящи или в опозиция, хората трябва да изискват постоянен отчет за свършеното или..

публикувано на 06.04.23 в 10:05

Казанлъшки сдружения организират инициативата „Кутия, пълна с щастие“ за Великден

Казанлъшките сдружения „Младежки център за развитие Взаимопомощ“ и „Юнайтед Авангард Артист“, съвместно с Военния клуб в града, организират инициативата „Кутия, пълна с щастие“ за Великден. В периода от 4 до 11 април всички желаещи могат да се включат..

публикувано на 05.04.23 в 14:47