Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора отказва да приеме част от ремонтираните улици по ВиК проекта

Община Стара Загора
Снимка: Емил Енчев

Писмо до управителя на "ВиК - Стара Загора"- инж. Радостин Миланов, във връзка със строително-монтажните работи по изпълнението на проекта на дружеството за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в града изпрати кметът Живко Тодоров.

„Нееднократно сме Ви сигнализирали за нередности при извършване на различни СМР в обхвата на обекта. Община Стара Загора като администрация, управляваща уличната мрежа на града, ежедневно подава писмени и устни сигнали към „ВиК Стара Загора“ ЕООД относно липсата на спазване на действащите правила и норми при изпълнение на обратното засипване и уплътняване на траншейните изкопи, както и при полагането на асфалтовите настилки. При проверки от експертите на Община Стара Загора са констатирани: неуплътнена трошенокаменна настилка, върху която директно се полага асфалтови такива, неправилна обработка на асфалтовите ръбове при връзката със съществуващата настилка / изрязване в неправилна форма, липса на каквато и да е подготовка на асфалтовия ръб/, липса на полагане на битумна емулсия , уплътняване на асфалтовите пластове с неподходяща техника, дъждоприемните и ревизионни шахти не са коригирани в нивото на новоположените асфалтови настилки. Очевидни са големи неравности по възстановените настилки на уличните платна, което е неприемливо“, гласи изпратеното писмо.

Констатирани са нередности и към настоящия момент - по възстановените асфалтови настилки са се образували мрежовидни пукнатини, настилките пропадат и получилите се неравности в уличните платна, освен дискомфорт на пътуващите създават и реална опасност от причиняване на ПТП.

С оглед на гореизложеното - Община Стара Загора не приема изпълненото възстановяване на асфалтови настилки по следните улици:

1. Ул. „Пазарска“;

2. Ул. „Братя Жекови“ от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. Стефан Караджа“;

3. Ул. „Майор Кавалджиев“ от ул. „Боруйград“ до ул. „Васил Левски”;

4. Ул. „Славянска“ от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. „Ангел Кънчев“;

5. Ул. „Атанас Кожухаров“ от ул. „Августа Траяна“ до ул. „Марио Жеков“;

6. Бул. „Св. Патриарх Евтимий“ от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Боруйград“ /западно платно/;

7. Ул. ‚Димитър Наумов“ от ул. „Св. Княз Борис“ до ул. „Граф Игнатиев“;

Коригиращи действия, които трябва да бъдат предприети, са създаване организация за фрезоване на асфалтовите настилки, подмяна на трошенокаменната основа /където е необходимо/ и отново асфалтиране на посочените участъци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Катастрофа причини голямо задръстване на АМ "Тракия"

Поредно километрично задръстване се е образувало на автомагистрала "Тракия", съобщават граждани в социалните мрежи. Тапата се е образувала около района на Карнобат, в посока София. „Катастрофа на АМ Тракия, посока София, преди Карнобат на 336км...

публикувано на 04.08.24 в 13:31

Млад мъж, задържан за трфик на хора, загина при опит за бягство от РУ Димитровград

В Димитровград задържан за трафик на хора 32-годишен мъж е скочил от 3 етаж на РПУ и е починал. Инцидентът е станал малко след 05.00 часа, когато задържаният, от град Стамболийски е скочил от прозореца на ареста, който се намира на последния етаж...

публикувано на 04.08.24 в 13:20

Съдът в Стара Загора освободи шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности

Състав на Окръжния съд в Стара Загора не остави под стража нито един от шестимата души, обвинени за притежание и търговия на културно-исторически ценности, които бяха задържани при акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП)...

публикувано на 04.08.24 в 10:21

Митрополит Киприан отслужи Божествена света литургия в Потопената църква

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан възглави Божествената св. Литургия в Потопената църква „Св. Иван Рилски“ край яз. „Жребчево“.  Тя е съградена през 1891 година в село Запалня, което се заличава с указ през 1965..

публикувано на 03.08.24 в 18:25

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила близо 3 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат. Последната среща за реализацията на третия..

публикувано на 03.08.24 в 16:35

Затруднено е движението край Николаево заради катастрофа, има загинал

Мъж на 49 години загина при катастрофа на Подбалканския път в близост до Николаево. Сигналът за инцидента е подаден в 11:45 часа. По първоначална информация сблъсъкът е челен  между товарен автомобил "Мерцедес" , управляван от 33-годишен мъж и лек..

публикувано на 03.08.24 в 13:00

В Ямбол отново набират доброволци за овладяване на пожари и бедствия

Общината в  Ямбол поднови кампанията за набиране на доброволци, които при необходимост ще се включват в овладяване на пожари и бедствени ситуации на територията на града. Срокът за подаване на документи е до началото на октомври. Доброволното..

публикувано на 03.08.24 в 10:54

Катастрофа с ранени край Стара Загора

Трима души пострадаха при катастрофа между два автомобила на пътя между старозагорските села Ястребово и Бъдеще, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е получен в 17 часа. Ранени са водачът на единия автомобил и спътниците му - жена и дете,..

публикувано на 02.08.24 в 18:00

Въвеждат временна организация на движението в Стара Загора

За периода  от 05.08.2024г. до 01.09.2024г.   в Стара Загора ще бъде спряно движението на личен, договориран  и обществен транспорт и на МПС , извършващи транспорт за собствена сметка, по бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Свети Патриарх..

публикувано на 02.08.24 в 17:37

Локализиран е пожарът край Ракитница, пътят е отворен за движение

Пожарът край Старозагорското село Ракитница е локализиран, няма опасност за населените места. Това съобщи за Радио Стара Загора старши инспектор Михаил Михов от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Стара Загора.  Сигналът..

публикувано на 02.08.24 в 17:01