Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподаватели по авто-мото подготовка готвят протести срещу промени, свързани кандидат-шофьорските изпити

Снимка: БГНЕС

Нови правила за изпитване на бъдещите водачи на МПС влизат в сила от 4 септември. С тях на изпита по кормуване се въвежда генерирането на произволен маршрут, който ще се визуализира на GPS системата на превозното средство. По този начин таблет, а не изпитващият ще определя маршрута на кандидат-шофьорите. Според Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка промяната трябва да бъде отменена. Той определи реформата като „глупост“ и я нарече „държавен рекет“. „Тази промяна създава повече промени, защото генерираният вариант на маршрут не отразява фактическото състояние на уличните мрежи“, обясни Иванов.

Йонко Иванов разкритикува министъра на транспорта Георги Гвоздейков, че втори месец отклонява опитите за среща, на която да бъдат изложени мотивите на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка за премахване на настоящата промяна. Иванов предупреди, че ако не бъдат чути от кабинета, ще преминат към ефективни протестни действия в края на септември. „Ние също искаме да подобрим качеството на обучение, за да намалим броя на катастрофите, но тази стъпка няма да доведе до нищо добро“, заяви Йонко Иванов. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода

Сливен е сред градовете с 80% загуба на питейна вода по водопроводите, стана ясно след публикации в публичното пространство. Причините според ръководството на водния оператор са множество, но липсата на сериозни инвестиции през годините е водещата...

публикувано на 25.09.24 в 15:01

Тротинетките в Стара Загора ще се движат с 5 км в час

Повече от 105 точки ще бъдат разгледани на предстоящата утре сесия на общинския съвет в Стара Загора. Днес групата съветници на ГЕРБ даде информация за част от предложенията. Общинските съветници на ГЕРБ ще подкрепят предложените от..

публикувано на 25.09.24 в 13:39
архив

Сухи треви горят край старозагорското село Пъстрово, пожар и край Казанлък

Сухи треви в изоставени дворове горят край Старозагорското село Пъстрово, съобщиха за Радио Стара Загора от РСПБЗН - Стара Загора . Сигналът за пожара е подаден в 11:37, като  на мястото са изпратени две пожарни коли.  Няма опасност за населеното място..

публикувано на 25.09.24 в 13:03

Избират омбудсман на Млада Загора

На 16 октомври избират Млад омбудсман на Млада Загора.  Гимназистите могат да подават документите си от днес в офиса на oбществения посредник на Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Традиционният конкурс за избор на..

публикувано на 25.09.24 в 11:34

Най-възрастният кандидат за депутат в Старозагорско е на 97 години

97-годишният Пенчо Ефтимов Невенски е най-възрастният кандидат за народен представител, който ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври от Старозагорски избирателен район. Той е единственият кандидат от листата на Партия БРИГАДА,..

публикувано на 25.09.24 в 11:08

"Възраждане" предлага създаване на комисия за контрол на ремонтните дейности в Община Стара Загора

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора представителите на партия "Възраждане" ще внесат предложение за създаването на временна комисия, която да осъществява контрол върху качеството и сроковете на строително-ремонтните дейности в..

публикувано на 25.09.24 в 10:40
Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора

Историческият музей в Стара Загора с богата програма за Нощта на изкуствата

В „Нощта на изкуствата“ на 27 септември, петък, от 20:30 ч. в малката изложбена зала на РИМ – Стара Загора ще се открие експозицията “Археологическо лято 2024 г.”  Тя представя резултатите от последните археологически проучвания в резервата „Августа..

публикувано на 25.09.24 в 09:52

По-малко кандидат-депутати в Хасковско

След изтичане на крайния срок за регистрация на партийните листи стана ясно, че желаещите за депутатско място в 51-вото Народно събрание от Хасковска област са по-малко. Сега са 179 кандидатите за народни представители, което е с 48 по-малко от..

публикувано на 25.09.24 в 08:41
Община Сливен

Без изненади в листите в Сливен

В Сливенска област 18 партии и 9 коалиции се регистрираха за участие в парламентарния вот на 27 октомври, съобщават от Районната избирателна комисия. В 21 избирателен район партиите и коалициите ще се борят за шест депутатски мандата.  Без изненади е..

публикувано на 25.09.24 в 08:28

Организират трудова борса в Стара Загора

Община Стара Загора, Агенцията по заетостта и Бюрото по труда организират трудова борса днес. Началото е от 10.00 часа, а мястото - Общинска спортна зала „Иван Вазов“. На събитието са поканени работодатели от региона, които ще заявят потребностите..

публикувано на 25.09.24 в 08:16